aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

«Ο Τότι είναι ο Ιταλός… Πελέ»

 

Άκρως αποκαλυπτικός ήταν ο Πελέ σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Πελέ στην “Gazzetta dello Sport” και η οποία δημοσιεύεται στο φύλλο της Πέμπτης (26/5) με το “διαμάντι” του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου να μιλάει μεταξύ άλλων για Ρεάλ, Ατλέτικο, Μπαρτσελόνα, Μίλαν αλλά και για τους Τότι, Νεϊμάρ, Μαλντίνι.

Διαβάστε τις σημαντικότερες ατάκες του Πελέ στη συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα:

«Αν ο Τότι είναι ο Ιταλός Πελέ; Σωστό, μπορείτε να τον πείτε έτσι. Είναι πολύ άξιος, πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι ο πιο αναγνωρίσιμος παίκτης στον κόσμο. Στη δική μου εποχή θαύμαζαν όλοι τους Ματσόλα και Αλταφίνι ενώ σπουδαίος και ο Πάολο Μαλντίνι».

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα με εκπλήξεις, είναι δύσκολο να προβλέψεις ποια εκ των Ρεάλ ή Ατλέτικο θα πάρει το Tσάμπιονς Λίγκ. Είναι και οι δύο δυνατές ομάδες. Τώρα μου αρέσει περισσότερο η Ρεάλ επειδή παίζει πιο ανοιχτά, πιο καλλιτεχνικά, λιγότερο αμυντικά. Είναι σημαντικό να παίζεις καλά, εγώ προτιμώ πάντα μία ισοπαλία με σκορ 3-3 ή 5-5 από μία ισοπαλία χωρίς γκολ. Το ποδόσφαιρο είναι ποίηση, φαντασία. Δεν είναι αλήθεια ότι το 0-0 είναι ένα τέλειο αποτέλεσμα«.

«Στην εποχή μου είχα αρκετές προτάσεις από την Ισπανία και θα μπορούσα να έρθω να παίξω στην Μίλαν.

Τώρα θα μου άρεσε να παίζω στην Μπαρσελόνα. Αν μπορούσα να επέστρεφα στο ποδόσφαιρο θα ήταν ωραίο να έπαιζα για αυτούς».

«Η κορυφαία πεντάδα όλων των εποχών; Πρώτα ο Ντι Στέφανο και μετά Κρόιφ, Μπεκενμπάουερ, Μπόμπι Τσάρλτον και Μαραντόνα. Τώρα είναι ο Μέσι».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ