aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαSERIE AΑνιέλι: «Δεν απέτυχε η European Super League, δεσμεύει ακόμη έντεκα ομάδες»

Ανιέλι: «Δεν απέτυχε η European Super League, δεσμεύει ακόμη έντεκα ομάδες»

«Ζωντανή» και… δεσμευτική παραμένει η European Super League σύμφωνα με τον Αντρέα Ανιέλι!

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους, όπως αναμενόταν, μίλησε για το εν λόγω ποδοσφαιρικό εγχείρημα την Πέμπτη (3/3) στο Business of Football Summit των Financial Times και μπορεί να μην άνοιξε τα χαρτιά του για το σχέδιο περί… ανοικτής Λίγκας, ωστόσο τόνισε ότι δεν απέτυχε το πρότζεκτ, σημειώνοντας τη δεσμευτικότητά του.

«Η European Super League δεν απέτυχε. Είναι μια συλλογική δουλειά δώδεκα ομάδων και οι έντεκα απ’ αυτές δεσμεύονται ακόμη μεταξύ τους. Δεν είναι προϊόν ενός μόνο ατόμου, αλλά ήταν δώδεκα σύλλογοι που υπέγραψαν ένα συμβόλαιο 120 σελίδων που είναι ακόμη δεσμευτικό.

Το ποδόσφαιρο χρειάζεται ισχυρές μεταρρυθμίσεις. Δεν θα δεχτώ κάποια ερώτηση για τον Τέμπας, τα λόγια του (σ.σ.: ο πρόεδρος της La Liga ανέφερε πως οι Γιουβέντους, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα λένε περισσότερα ψέματα από τον Πούτιν) μιλούν από μόνα τους. Η UEFA είναι ένα ρυθμιστικό και μονοπωλιακό όργανο που έχει το χαρακτήρα του θεματοφύλακα.

Ήξεραν πολύ καλά ότι δούλευα πάνω σε κάτι άλλο πριν από την ίδρυση της European Super League. Θα κάτσω και θα υποστηρίξω τη διαφανή διακυβέρνηση. Θα περιμένω το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δικαιοσύνης να μας πει εάν το τρέχον όργανο είναι κατάλληλο για τον σκοπό του», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Ανιέλι.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Ισπανίδα δημοσιογράφο, Αράντσα Σάντσεθ, η Ίντερ είναι η ομάδα (από τις δώδεκα που είχαν υπογράψει την αρχική συμφωνία) που πλέον έχει… αποσχιστεί και δεν στηρίζει τη European Super League.

Όσο σε σχετική ερώτηση για το πού θα παίζει η Γιουβέντους σε πέντε χρόνια, ο Ανιέλι απάντησε ότι τη βλέπει να παίζει στην πιο σημαντική διοργάνωση που θα υπάρχει».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ