aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΤσέλσι: Χωρίς τους βαθμούς του Τούχελ θα πάλευε για τη σωτηρία!

Τσέλσι: Χωρίς τους βαθμούς του Τούχελ θα πάλευε για τη σωτηρία!

Το αρνητικό σερί της Τσέλσι στην Premier League έφτασε τα έξι σερί παιχνίδια και υπό άλλες συνθήκες θα ταίριαζε σε ομάδα που παλεύει για την παραμονή, αν δεν είχε πάρει αρκετούς βαθμούς στην αρχή της σεζόν με τον Τόμας Τούχελ στο τιμόνι.

Η πρώτη σεζόν της Τσέλσι στη μετά-Αμπράμοβιτς εποχή εξελίχθηκε σε φιάσκο. Μετά από τέσσερις διαφορετικούς προπονητές στην άκρη του πάγκου και πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ σε θερινές και χειμερινές μεταγραφές, οι Μπλε δεν λένε να ορθοποδήσουν με τίποτα και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα μείνουν εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων ενόψει της νέας σεζόν.

Η απόλυση του Γκρέιαμ Πότερ μετά από μερικούς μόνο μήνες είχε ως στόχο να «ξυπνήσει» το σύνολο των Λονδρέζων ώστε να προλάβει το τρένο της εφτάδας και να πάει όσο το δυνατόν πιο μακριά στο Champions League, αλλά το πράγμα γίνεται όλο και χειρότερο, με αποκορύφωμα πλέον τη σύντομη πορεία του Φρανκ Λάμπαρντ στο τιμόνι.

Η εντός έδρας ήττα από την Μπρέντφορντ (0-2) ήταν η πέμπτη διαδοχική από την ημέρα που προσλήφθηκε ο «Φράνκι» ως υπηρεσιακός μέχρι το τέλος της σεζόν και η τρίτη στο πρωτάθλημα, επεκτείνοντας έτσι το αρνητικό σερί στα οκτώ ματς σ’ όλες τις διοργανώσεις.

Με μόλις τρεις νίκες σε 17 αγωνιστικές εντός του 2023, η Τσέλσι έχει μείνει στο -14 από την πρώτη εφτάδα και για… καλή της τύχη, είχε αποκτήσει «μαξιλαράκι» που της επιτρέπει να παραμένει μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού παρά το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα και την εξαιρετικά φτωχή της συγκομιδή. «Μαξιλαράκι» που ύφανε ο Τόμας Τούχελ, ο οποίος σε μόλις έξι ματς πρωταθλήματος στην αρχή της σεζόν πριν απομακρυνθεί κατόπιν απόφασης του Τοντ Μπόελι, μάζεψε το 25% των φετινών βαθμών της Τσέλσι!

Συγκεκριμένα, οι Μπλε αυτή τη στιγμή βρίσκονται στους 39 βαθμούς κι αν δεν είχαν πάρει έστω μέρος των δέκα βαθμών επί Γερμανού τεχνικού (ξεκίνησε με σερί 3-1-2 στις πρώτες έξι αγωνιστικές), θα ήταν στην 15η θέση και θα έβλεπαν την απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη να μειώνεται επικίνδυνα. Σημειώνεται ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή, τις ομάδες στις θέσεις 14-19 χωρίζουν μόλις έξι βαθμοί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ