aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΣτραπάτσο για τη Τσέλσι και στο -4 από την κορυφή (vid)

Στραπάτσο για τη Τσέλσι και στο -4 από την κορυφή (vid)

Την προηγούμενη αγωνιστική γλίτωσε από γκέλα στο… παρά ένα. Το πέναλτι – γκολ του Ζορζίνιο στο 90+4΄ κόντρα στην Λιντς χάρισε και τους τρεις βαθμούς στην Τσέλσι που συνέχισε ακάθεκτη το κυνήγι της κορυφής. Το καμπανάκι κινδύνου ωστόσο είχε κρούσει ηχηρά και στο «Στάμφορντ Μπριτζ» αποδείχθηκαν… βαρήκοοι. Απέναντι στην Έβερτον, οι Μπλε αυτή τη φορά δεν είχαν ούτε το καθοριστικό σφύριγμα στις καθυστερήσεις, αλλά ούτε και τους Λουκάκου, Βέρνερ, Χάβερτζ που έμειναν εκτός λόγω Covid-19.

Και με αποδεκατισμένη την επιθετική του γραμμή, το σύνολο του Τούχελ μπορεί να κυριάρχησε, να βρήκε ευκαιρίες, αλλά της έλειπε ο killer για να τις μετουσιώσει απέναντι στο… τείχος της Έβερτον που «έκλεψε» τελικά τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) και περιόρισε την αντίπαλό της στο -4 από την κορυφή της Premier League.

Πολιορκία δίχως έλεος

Η αρχή του αγώνα πάντως υπογράφηκε από… Μπλε «καταιγίδα». Μόλις στο πρώτο επτάλεπτο, οι γηπεδούχοι είχαν σπαταλήσει δυο τεράστιες ευκαιρίες με τους Τζέιμς (5΄) και Μάουντ (7΄), ενώ στο 10΄ο Πίκφορντ σταμάτησε το τακουνάκι του Πούλισικ. Η Τσέλσι προσπάθησε να διατηρήσει τον ρυθμό της, πολιορκούσε τα αντίπαλα καρέ, όμως η έλλειψη κάποιου κλασικού φορ που με μια κίνηση που θα μπορούσε να κόψει στα δυο την άμυνα των Ζαχαρωτών ήταν παραπάνω αισθητή. Το build up παρέμενε σε κορυφαίο επίπεδο, οι Ζορζίνο – Λόφτους Τσικ ενορχήστρωναν με μαεστρία τις αλλεπάλληλες επιθέσεις των Μπλε οι οποίοι όμως μπροστά τους βρήκαν έναν… όχλο.

Η στρατηγική του Μπενίτεθ εξάλλου ήταν πρόδηλη, με τον Ισπανό να έχει στήσει τείχος μπροστά από την εστία του Πίκφορντ και απλώς να περιμένει υπομονετικά τους επιδρομείς… Ενδεικτικό είναι πως η κατοχή των Λονδρέζων άγγιξε το 81% στο πρώτο μέρος με 420 επιτυχημένες πάσες, την ώρα που τα Ζαχαρωτά κατάφεραν να ανταλλάξουν μόλις 97. Παρόλα αυτά ο Μπενίτεθ είχε καταφέρει να πετύχει αυτό που ήθελε, ανάσανε με ανακούφιση μετά την άστοχη προσπάθεια του Ζίγιες (34΄) και τελικά οδήγησε την ομάδα του στα αποδυτήρια, έχοντας εξασφαλίσει το μηδέν.

Ο Μάουντ δεν ήταν αρκετός

Στο δεύτερο μέρος όμως κάτι έδειχνε να αλλάζει. Οι φιλοξενούμενοι ξεμύτησαν για πρώτη φορά από την περιοχή και αφού δεν πλήρωσαν τη σουτάρα που εξαπέλυσε ο Μάουντ (51΄) ανέβασαν τις γραμμές για να χτυπήσουν κόντρα στη ροή. Κάποια μακρινά σουτ όμως που επιχείρησαν δεν ήταν ικανά για να απειλήσουν σοβαρά την εστία του Μεντί και το ματς πλέον είχε έρθει σε απόλυτη ισορροπία. Η Τσέλσι έψαχνε το ρήγμα που θα την βάλει μπροστά, η Έβερτον έβλεπε πως πάει… σβηστά το ματς προς την ισοπαλία και προς στιγμήν όλα συνηγορούσαν για μοιρασιά.

Ο φορμαρισμένος Μέισον Μάουντ ωστόσο πήγε και πάλι να δώσει τη λύση. Στο 70΄ο Άγγλος εκμεταλλεύτηκε την πάσα του δραστήριου Τζέιμς, έστειλε τη μπάλα δίπλα από το σώμα του… ανίκητου Πίκφορντ και έλυσε τον γρίφο για τους Μπλε, όντας παράλληλα ο νεότερος στην ιστορία του κλαμπ που καταφέρνει να βρει δίχτυα στην Premier League σε τέσσερα σερί ματς. Η χαρά όμως κράτησε ελάχιστα. Τα χαμόγελα στο Μπλε στρατόπεδα έμελλε να σβήσουν αστραπιαία, όταν μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπράνθγουεϊτ έστειλε με προβολή τη μπάλα στα δίχτυα του Μεντί, στην πρώτη ουσιαστική φάση των Ζαχαρωτών στα αντίπαλα καρέ.

Ο Μπενίτεθ βρήκε άμεσα, αυτό που επιζητούσε, υιοθέτησε άμεσα τη στρατηγική του πρώτου μέρους και αφού είδε τον Πίκφορντ να παρεμβαίνει καίρια στην κεφαλιά του Τιάγκο Σίλβα (80΄) κράτησε μέχρι το τέλος τον βαθμό. Κάπως έτσι η Τσέλσι απέδειξε για ακόμη μια φορά πως περνάει ντεφορμάρισμα, ξέμεινε στο -4 από την κορυφή και απλώς έμεινε με την παρηγοριά πως διεύρυνε το αήττητο εντός έδρας σερί της απέναντι στην Έβερτον που κρατάει γερά από από το 1994 (27 ματς)!

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Αθπιλικουέτα (79΄Τσαλόμπα), Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ, Τζέιμς, Αλόνσο (65΄Σαούλ), Ζορζίνιο, Λόφτους Τσικ (65΄Μπάρκλεϊ), Μάουντ, Ζίγιες, Πούλισικ.

Έβερτον (Ράφα Μπενίτεθ): Πίκφορντ, Χόλγκεϊτ, Μπράνθγουεϊτ, Κιν, Γκόντφρι, Ντουκουρέ, Γκόμεζ (70΄Γκμπάμιν), Κένι, Γκόρντον (90΄Ονιάνγκο), Ιγουόμπι, Σιμς (62΄Ντόμπιν).


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ