aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΟ Τούχελ εναντίον του... δασκάλου του: «Ο Πεπ μου έμαθε τα πάντα»

Ο Τούχελ εναντίον του… δασκάλου του: «Ο Πεπ μου έμαθε τα πάντα»

Η Τσέλσι αντιμετωπίζει τη Μάντσεστερ Σίτι για το πρωτάθλημα και ο Τόμας Τούχελ μίλησε για όσα έμαθε από τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο Τούχελ «έσπασε» με την Τσέλσι, την δυσμενή παράδοση που είχε απέναντι στον Γκουαρδιόλα, καθώς ο Καταλανός τεχνικός ήταν αήττητος από τον Γερμανό συνάδελφο του, πριν αυτός αναλάβει τους Λονδρέζους.

Όμως και τις τελευταίες τρεις φορές που συναντήθηκαν πέρυσι, η Τσέλσι επικράτησε της Μάντσεστερ Σίτι, με σημαντικότερη νίκη αυτήν στον τελικό του Champions League.

Στην προπονητική καριέρα του Ισπανού, μόλις δύο προπονητές τον είχαν νικήσει τρεις φορές κατά την διάρκεια μίας αγωνιστικής περιόδου. Πρόκειται για τον Γερμανό τεχνικό της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος το κατάφερε την περίοδο 2017-18 και τον Νορβηγό, Ολε Γκούναρ Σολσκιερ, ο οποίος το πέτυχε την περίοδο 2019-20 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Γερμανός τεχνικός έχει δηλώσει πως όταν κατάλαβε καλύτερα το ποδόσφαιρο αντελήφθη πως η Μπάρτσελόνα του Πεπ ήταν ιδανικό επίτευγμα», χωρίς βεβαίως να θέσει σε δεύτερη μοίρα, όσα έμαθε από τον Αγιαξ του Λουίς Φαν Χάαλ, την Μπαρτσελόνα του Γιόχαν Κρόιφ και την Αρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ.

«Ο Πεπ μου έμαθε τα πάντα. Οπως, ότι μπορούμε να νικήσουμε τους πάντες, μένοντας ταπεινοί, ότι μπορούμε να επιτιθέμεθα εάν αμυνόμαστε με ένταση και ότι όλα αυτά, μπορούμε να τα κάνουμε με παίκτες από τις Ακαδημίες», είχε πει χαρακτηριστικά ο Τούχελ, προσθέτοντας: «Είμαι τόσο χαρούμενος που έχω την ευκαιρία να παίξω κόντρα στον Πεπ με τις ομάδες μου, να είμαι σε επαφή μαζί του και να τον ακούω, να βλέπω τις ομάδες του να παίζουν. Εχω την ευκαιρία να μάθω κάτι για το ποδόσφαιρο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ