aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΆντεξε στην πίεση της Σίτι η… φουριόζα Γιουνάιτεντ, επέστρεψε στους τίτλους και βγαίνει Ευρώπη! (vid)

Άντεξε στην πίεση της Σίτι η… φουριόζα Γιουνάιτεντ, επέστρεψε στους τίτλους και βγαίνει Ευρώπη! (vid)

Γκαρνάτσο και Μεϊνού έστεψαν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Κυπελλούχο Αγγλίας, επικρατώντας 1-2 της Μάντσεστερ Σίτι στο Γουέμπέϊ, με τους κόκκινους διαβόλους να παίρνουν τη ρεβάνς για πέρυσι από τους Πολίτες και μαζί το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήθελε πάση θυσία να πάρει το Κύπελλο Αγγλίας και τα κατάφερε. Με νίκη 0-2 επί της Μάντσεστερ Σίτι στο Γουέμπλεϊ κατέκτησε το 13ο τρόπαιο στη διοργάνωση και έσωσε τη χρονιά στην τελευταία της παρτίδα.

Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ, που πήρε τη ρεβάνς από τους Πολίτες, καθώς ήταν οι δύο φιναλίστ και του περσινού FA Cup, εξασφάλισε και το πολυπόθητο ευρωπαϊκό εισιτήριο, που θα τη στείλει στους ομίλους του Europa League της νέας σεζόν.

Ο Γκαρνάτσο ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 30′, ενώ μέσα σε εννέα λεπτά ο Μέινου με δεύτερο γκολ σφράγισε τη νίκη της ομάδας του.

Η Σίτι την κατοχή, η Γιουνάιτεντ τα γκολ
Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε με φόρα στο Γουέμπλεϊ, με διάθεση να κυνηγήσει το back to back νταμπλ στο Νησί. Η Γιουνάιτεντ όμως, είχε κλείσει καλά τους χώρους της και δεν της επέτρεπε να πλησιάσει τον Ονάνα.

Η πρώτη προειδοποίηση των κόκκινων διαβόλων ήρθε στο 9′, με το σουτ του Γκαρνάτσο όμως να καταλήγει στην αγκαλιά του Ορτέγκα.

Ο Ισπανός ωστόσο, τη δεύτερη φορά που απείλησε τον τερματοφύλακα των Πολιτών δεν αστόχησε. Βέβαια, η Σίτι τού το έκανε πιο εύκολο, με τον Γκαρνάτσο να εκμεταλλεύεται το λάθος του Γκβάρντιολ.

Ο τελευταίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πίσω από τον Ορτέγκα κι ο Ισπανός το εκμεταλλεύτηκε και με πλασέ προ κενής εστίας έκανε το 0-1 στο 30′.

Επτά λεπτά αργότερα η Γιουνάιτεντ βρήκε ξανά δίχτυα με τον Φερνάντες, αλλά ο τέταρτος διαιτητής σήκωσε το σημαιάκι, καθώς ο Γκαρνάτσο που έκανε την ασίστ ήταν σε θέση οφσάιντ. Πριν προλάβει όμως, η Σίτι να οχυρωθεί ξανά, ο Μεϊνού έκανε το 0-2 μετά από φανταστική συνεργασία με τον Μπρούνο Φερνάντες.

Το δοκάρι και ο Ονάνα σταμάτησαν τη Σίτι
Η πρώτη μεγάλη στιγμή για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ήρθε στο 55′ με το φανταστικό σουτ του Χάλαντ να τραντάζει το δοκάρι, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Ονάνα πραγματοποίησε φανταστική επέμβαση στο σουτ του Κάιλ Γουόκερ, διατηρώντας το μηδέν στην εστία του.

Στο 64′ ο Άλβαρες είχε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει να βοηθήσει τους Πολίτες να μπουν ξανά στο ματς. Ο Αργεντινός βγήκε σε τετ α τετ, αλλά το διαγώνιο σουτ του πέρασε για λίγο έξω από την εστία του Ονάνα.

Λίγα λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα, ο Ντόκου έβαλε ξανά στο ματς τη Σίτι. Με ωραία προσποίηση και σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ονάνα, ο οποίος τη βρήκε, αλλά δεν μπόρεσε να την αποκρούσει, μειώνοντας στο 87′ σε 1-2.

Αυτό ήταν και το μοναδικό ωστόσο, τέρμα των Πολιτών, οι οποίοι δεν κατάφεραν στα σχεδόν 10 λεπτά που απέμεναν (μαζί με τα 7′ των καθυστερήσεων) να στείλουν το ματς στην παράταση.

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Ορτέγκα, Γουόκερ, Στόουνς, Ακέ (46′ Ακάντζι), Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Κόβασιτς (46′ Ντόκου), Σίλβα, Ντε Μπρόινε (57′ Άλβαρες), Φόντεν, Χάλαντ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Τεν Χαχ): Ονάνα, Γουάν-Μπισάκα, Βαράν, Μαρτίνες (73′ Έβανς), Νταλότ, Μέινο, Άμραμπατ, Γκαρνάτσο (90+3′ Λίντελεφ), Ράσφορντ (74′ Χόιλουντ), ΜακΤόμινεϊ (90+3′ Μάουντ), Φερνάντες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ