aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAΠέντε αθλητικά γεγονότα που πρέπει να βάλεις στην ατζέντα σου στην αρχή του 2022

Πέντε αθλητικά γεγονότα που πρέπει να βάλεις στην ατζέντα σου στην αρχή του 2022

Η αγωνιστική δράση έρχεται με φόρα και το νέο έτος. ATP Cup, Euroleague, La Liga και Super Cup είναι κάποιες μόνο από τις επιλογές που κάνουν τη διαφορά στη μικρή οθόνη τις πρώτες μέρες του 2022.

Untitled 1

Ελλάδα-Πολωνία (1/1, 08:30)

Το ATP Cup εδώ και δύο χρόνια έχει έρθει στον κόσμο του τένις προκειμένου να αντικαταστήσει το αντίστοιχο του Hopman. Δεκαέξι ομάδες, τέσσερις όμιλοι και φόντο η κάθε χώρα.

Ο Μιχάλης Περβολαράκης και ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι εκείνοι που θα βρεθούν με τα χρώματα της «γαλανόλευκης» στον όμιλο με Πολωνία, Αργεντινή και Γεωργία. Ο πρώτος αγώνας που θα διεξαχθεί θα είναι ανάμεσα σε Ελλάδα και Πολωνία με τον Περβολαράκη να αντιμετωπίζει τον Μάχρτσακ, ο οποίος είχε επικρατήσει με 2-0 σετ στην μοναδική τους συνάντηση μέχρι τώρα το 2019 στο Davis Cup.

Η σκυτάλη αργότερα θα δοθεί στον Στέφανο Τσιτσιπά που θα κληθεί να περάσει το εμπόδιο του Χούμπερτ Χουρκάτς. Σε περίπτωση που οι δύο αγώνες λήξουν σε 1-1, το tie θα κριθεί στο διπλό.

Το Ελλάδα – Πολωνία κρατάει τις ρίζες του και από το Davis Cup, όταν το 2019 στο Τατόι, το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης είχε επικρατήσει του αντιπάλου του με 2-0 σετ.

Γιατί να το δω: Επειδή είναι ένα τουρνουά που «ευνοεί» τις ανατροπές, προετοιμάζει πρωταθλητές και μαζί με τον πρώτο καφέ της νέας χρονιάς μπορείς να έχεις και τους αγώνες δύο Ελλήνων στην οθόνη σου.

Untitled 2

Ρεάλ Μαδρίτης-Βαλένθια (8/1, 22:00)

Πρώτη εβδομάδα της σεζόν και το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας για την 20η αγωνιστική στη La Liga φέρνει τη Ρεάλ Μαδρίτης να υποδέχεται τη Βαλένθια στο Santiago Bernabeu.

H «βασίλισσα» βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με διαφορά ασφαλείας από τον δεύτερο, ενώ βλέπει την Βαλένθια να… παλεύει στα χαμηλότερα στρώματα για την είσοδο στην 6άδα και το μετέπειτα εισιτήριο της Ευρώπης.

Στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στο Mestalla, η Ρεάλ… σκότωσε τις «νυχτερίδες» μέσα σε τρία μόλις λεπτά, σημειώνοντας νίκη στο εν λόγω γήπεδο έπειτα από μία τριετία. Το 1-2 της ανατροπής υπέγραψαν οι Βινίσιους και Μπενζεμά με τις συνεργασίες τους στο 86’ και στο 88’.

Οι γηπεδούχοι, βέβαια, δεν υπολόγιζαν στις υπηρεσίες του Κάρλος Σολέρ, ο οποίος αποχώρησε με τραυματισμό, αλλά έχει επιστρέψει πιο δυνατός από ποτέ και κάνει… θόρυβο στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του.

Γιατί να το δω: Γιατί η Ρεάλ Μαδρίτης τρέχει με σπασμένα τα φρένα στη La Liga. Και πάντα η Βαλένθια είναι μια ομάδα που την δυσκολεύει. Θα γίνει το ίδιο και φέτος;

Untitled 3

Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός (11/1, 19:45)

Ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στην γειτονική Τουρκία προκειμένου να αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε για την 20η αγωνιστική της Euroleague «φιγουράροντας» στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» διαγράφουν εξαιρετική πορεία τη φετινή σεζόν και πέραν των εντός έδρας νικών ψάχνουν… το κάτι παραπάνω που θα τους «κλειδώσει» το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Απέναντι στην ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς τους δίνεται η απόλυτη ευκαιρία, αφού η Φενέρ στερείται των υπηρεσιών δύο κομβικών παικτών στο πλάνο της. Ο Νάντο Ντε Κολό που πέρασε την πόρτα του χειρουργείου αναμένεται να λείψει για αρκετό διάστημα, ενώ ο Γιαν Βέσελι ταλαιπωρείται ακόμη από τον τραυματισμό του.

Αυτά ήταν και τα πρόσωπα που ξεχώρισαν για τους Τούρκους στην αναμέτρηση του ΣΕΦ, όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε με 67-65 έχοντας πρωταγωνιστή τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος γνωρίζει καλά το συγκεκριμένο γήπεδο από το πέρασμά του από τη Φενέρ.

Γιατί να το δω: Διότι η φετινή Euroleague προσφέρεται για μεγάλες συγκινήσεις και οι Πειραιώτες θα προσπαθήσουν να υπερβούν και τον καλύτερό τους εαυτό εκτός έδρας. Είστε και εσείς καλεσμένοι στο… πάρτυ του Φαλ στη ρακέτα.

Untitled 4

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης – Ημιτελικός Σούπερ Καπ Ισπανίας (12/1, 21:00)

Η κληρωτίδα για το ισπανικό Σούπερ Καπ έκανε ένα μεγάλο δώρο στους λάτρεις του ποδοσφαίρου και στην ημιτελική φάση ανέδειξε το πιο… κλασικό ζευγάρι. Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης θα αναμετρηθούν στο King Abdullah Sports City στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, με στόχο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Η κατάκτηση του τροπαίου από την Αθλέτικ Μπιλμπάο τη σεζόν 2020/21 απέναντι στην Μπαρτσελόνα, έχοντας αποκλείσει τη Ρεάλ στο προηγούμενο στάδιο λόγω… Λούκα Βάσκες, χάλασε ένα σερί με «ντόμινο» από τους «μπλαουγκράνα» και τη «βασίλισσα». Και αυτό καθώς μετρούσαν εναλλάξ τίτλους από το 2016 και έπειτα (2-2).

Βέβαια, στην 38η έκδοση του θεσμού, η Μπαρτσελόνα παραμένει η πολυνίκης με 13 κατακτήσεις και η Ρεάλ ακολουθεί με 11. Η συνάντηση αυτή χτίζει νέα θεμέλια και δεν θυμίζει… τα παλιά. Το τελικό 1-2 του Camp Nou πριν από περίπου τρεις μήνες ξεκινά από νέα αφετηρία και ετοιμάζεται να κρίνει έναν τίτλο κατά το ήμισυ με τον Φεράν Τόρες να μπαίνει στην εξίσωση των ταλέντων.

Γιατί να το δω: Το 2022 μας ανταμείβει πολύ νωρίς και προτού προλάβουμε να αντιληφθούμε πως έχει αλλάξει η χρονιά μας δίνει ένα ακόμη «Clasico» στα ημιτελικά… ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ. Είστε διατεθειμένοι να το χάσετε;

Untitled 5

Ίντερ-Γιουβέντους – Τελικός Σούπερ Καπ Ιταλίας (12/1, 21:30)

Μία πρωταθλήτρια και μία Κυπελλούχος στην μάχη ενός ακόμη τίτλου με το… καλημέρα στη νέα χρονιά. Το Τζουζέπε Μεάτσα ανοίγει τις εντυπωσιακές του «πύλες» για να υποδεχτεί την αναμέτρηση ανάμεσα σε Ίντερ και Γιουβέντους.

Οι «νερατζούρι» θα κυνηγήσουν την ευκαιρία να γραφτεί ξανά το όνομά τους πάνω στο πολυπόθητο τρόπαιο μετά την κατάκτηση του 2010 με το τελικό 3-1 απέναντι στη Ρόμα. Από την άλλη, η ομάδα του Τορίνο μετρά 9 παρουσίες σε τελικούς από το 2012 και έπειτα με την ζυγαριά να… γέρνει υπέρ τους με ρεκόρ 5-4 και τελευταίο τίτλο αυτόν του 2020/21 με τη Νάπολι (2-0).

Η συνάντηση Λουκάκου και Ρονάλντο δεν είναι πλέον σημείο αναφοράς για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ωστόσο η συνάντησή τους για την Serie A τον περασμένο Οκτώβρη αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς μετά το 1-1.

Γιατί να το δω: Γιατί τα οικογενειακά τραπέζια θα έχουν τελειώσει, χρόνος θα υπάρχει και με βάση το πρώτο δείγμα των ομάδων πολύ πιθανό να φτάσουμε μέχρι και το τελευταίο πέναλτι για να πανηγυρίσουμε… όπως ο Ντιμπάλα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ