aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαWorld Cup 2018Μουντιάλ: Οι ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν στη φάση των «16»

Μουντιάλ: Οι ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν στη φάση των «16»

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Ολοκληρώθηκε χθες (03/07) η φάση των «16» του Μουντιάλ που διεξάγεται στην Ρωσία. Σ’ αυτή τη φάση είχαμε αρκετές εκπλήξεις, με μεγαλύτερη αύτη της οικοδέσποινας Ρωσίας η οποία άφησε εκτός διοργάνωσης την Παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2010 Ισπανία.

Στα άλλα παιχνίδια που διεξήχθηκαν ξεχωρίσαν οι προκρίσεις τις Γαλλίας και της Ουρουγουάης, οι οποίες άφησαν εκτός διοργάνωσης την Αργεντινή και την Πορτογαλία αντίστοιχα. Παράλληλα, στην επόμενη φάση προκρίθηκαν οι Κροατία, Βραζιλία, Βέλγιο, Σουηδία και Αγγλία.

Διαβάστε επίσης: Μουντιάλ: Η καλύτερη 11άδα της φάσης των ομίλων!

Επιπρόσθετα, ειδική αναφορά αξίζει να γίνει στο γεγονός ότι από τα οκτώ παιχνίδια που διεξήχθηκαν, τα τρία κρίθηκαν στην διαδικασία των πέναλτι ενώ το Βέλγιο έκανε «μυθική» ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στην Ιαπωνία (ήταν πίσω στο σκορ με 2-0 και στο τέλος κέρδισε με 3-2).

Με το τέλος των παιχνιδιών των «16» η ιστοσελίδα μας ξεχώρισε κάποιους παίκτες που διέπρεψαν σ’ αυτούς τους αγώνες.

Διαβάστε επίσης: Μουντιάλ: Τα ζευγάρια και το πρόγραμμα των προημιτελικών

Δείτε αναλυτικά:

Κιλιάν Μπαπέ: Η Γαλλία κέρδισε την Αργεντινή και ο νεαρός σούπερ στάρ της Παρί ήταν πραγματικά εκπληκτικός. Ο Μπαπέ έκανε μια εντυπωσιακή κούρσα και κέρδισε το πέναλτι με το οποίο οι «Τρικολόρ» προηγήθηκαν στο σκορ. Στην επανάληψη με δύο δικά του γκολ σε ισάριθμες αντεπιθέσεις «καθάρισε» την υπόθεση πρόκριση και έστειλε την εθνική ομάδα της χώρας του στους «8» της διοργάνωσης.

Έντισον Καβάνι-Λουίς Σουάρες: Οι δύο τους μαζί δημιουργούν ένα «φονικό» εεπιθετικό δίδυμο για την ομάδα της Ουρουγούαης. Άλλοτε «σερβίρει» ο ένας και άλλοτε σκοράρει ο άλλος. Στο παιχνίδι απέναντι στην Πορτογαλία σέρβιρε ο Σουάρες το πρώτο γκολ και με κεφάλια σκόραρε ο Καβάνι, ενώ το δεύτερο γκολ ήταν αυτό που ουσιαστικά έδωσε στην Ουρουγουάη την πρόκριση στους «8» ήταν ένα πανέμορφο φαλτσαριστό σουτ του επιθετικού της Παρί.

Κάσπερ Σμάιχελ: Ο άνθρωπος ήταν ένας «κέρβερος» κάτω από τα δοκάρια. Ήταν από την αρχή του Μουντιάλ μία… όαση και έκανε τα πάντα για να βρίσκεται η Δανία στους προημιτελικούς. Έπιασε το πέναλτι του Μόντριτς στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης και ουσιαστικά αυτός οδήγησε τον αγώνα στην διαδικασία της ρωσικής ρουλέτας. Σ’ αυτή την διαδικασία «έπιασε» δύο πέναλτι, αλλά δεν κατάφερε να δώσει την πρόκριση στην εθνική ομάδα της χώρας του.

Ντάνιελ Σούμπασιτς: Οι Κροάτες χρειάστηκαν τον πορτιέρο τους και αυτός δήλωσε παρών. Η πρόκριση στο Κροατία-Δανία κρίθηκε στην διαδικασία των πέναλτι και ο Σούμπασιτς απέκρουσε 3 δίνοντας την πρόκριση στην Κροατία.

Νεϊμάρ Ζούνιορ: Τράβηξε από το χέρι την Βραζιλία και την οδήγησε στους «8». Ο μεσοεπιθετικός της Παρί στο παιχνίδι απέναντι Μεξικό έβαλε ένα γκολ, σέρβιρε άλλο ένα στον Φιρμίνο και έδειξε ότι μπορεί να ηγηθεί στην προσπάθεια που πραγματοποιεί η Βραζιλία με στόχο την κατάκτηση του Μουντιάλ.

Κέβιν ντε Μπράουνε: Ο Βέλγος μέσος συνεχίζει ακάθεκτος από την σεζόν που πραγματοποίησε με την Μάντσεστερ Σίτι και προσπαθεί να οδηγήσει και το Βέγλιο στην κορυφή. Το τρίτο γκολ άρχισε από τα δικά του πόδια με μια εντυπωσιακή κούρσα έβγαλε την ομάδα του στην αντεπίθεση, με τον Σαντλί τελικά να σκοράρει κα να δίνει την πρόκριση στους Βέλγους.

Εμίλ Φόρσμπεργκ: Οι Σουηδοί μετά τους Γερμανούς άφησαν έξω και τους Ελβετούς και συνεχίζουν την φανταστική πορεία τους στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Ο Φόρσμπεργκ ήταν καταλυτικός, σκόραρε ένα γκολ (με δόση τύχης φυσικά), ενώ «έκοψε» στην γραμμή την κεφάλια του Εμπολό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ