aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΜέσι: «Γι’ αυτό είναι δύσκολο να βγουν ξεχωριστοί παίκτες πλέον»

Μέσι: «Γι’ αυτό είναι δύσκολο να βγουν ξεχωριστοί παίκτες πλέον»

Λίγες μέρες πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, που θα είναι-όπως έχει πει ο ίδιος-το τελευταίο της καριέρας του, ο Λιονέλ Μέσι εξέφρασε τον προβληματισμό του για το πού «βαδίζει» το ποδόσφαιρο. Το γεγονός ότι τα παιδιά δεν μπορούν να παίζουν πλέον σε αλάνες αλλά και η έμφαση στην τακτική που «αποστειρώνει» το ταλέντο έχουν οδηγήσει στη μη παραγωγή ξεχωριστών παικτών. Τουλάχιστον όχι με τη συχνότητα που γινόταν παλιά…

«Πλέον σήμερα είναι πολύ δύσκολο για ένα παιδί 10-11 ετών να παίζει μπάλα έξω, λόγω των κινδύνων που υπάρχουν στους δρόμους. Και επίσης τα παιδιά έχουν πολλούς πειρασμούς, όπως το PlayStation, τα iPad κλπ. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει πολύ.

Είναι δύσκολο να δούμε έναν παίκτη που να ξεχωρίζει, να είναι διαφορετικός από τα συνηθισμένα, γιατί από μικρή ηλικία είσαι αναγκασμένος να παίζεις με συγκεκριμένο τρόπο. Και αυτό είναι το πρόβλημα. Το ποδόσφαιρο θα γίνεται όλο και πιο τακτικό. Σήμερα πια κάθε ομάδα μπορεί να βάλει δυσκολίες σε έναν αντίπαλο χωρίς να έχει σπουδαίους παίκτες και έχοντας απλώς καλή τακτική και οργάνωση. Κι έτσι θα είναι όλο και πιο δύσκολο να βλέπουμε ξεχωριστούς παίκτες», ανέφερε ο Αργεντινός σούπερ σταρ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ