aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΜουρίνιο: «Γι' αυτό επανέφερα τον Σβαϊνστάιγκερ»

Μουρίνιο: «Γι’ αυτό επανέφερα τον Σβαϊνστάιγκερ»

Για την έκπληξη που έκανε στις αρχές της εβδομάδας, επαναφέροντας τον Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ στις προπονήσεις της Γιουνάιτεντ μίλησε ο Ζοσέ Μουρίνιο στη συνέντευξη τύπου ενόψει του ματς με τη Φενέρ, τονίζοντας ότι έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από τον επαγγελματισμό του Γερμανού διεθνή.

Παράλληλα, ο Πορτογάλος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ιταλό μπακ, Ματέο Νταρμιάν, που πλέον θα κληθεί να αναπληρώσει το κενό του Βαλέντσια στο δεξί άκρο της άμυνας, αλλά και τον Φιλ Τζόουνς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον Νταρμιάν: «Ο Νταρμιάν έπαιξε πολύ καλά με την Μπέρνλι. Είναι έτοιμος να παίξει και αύριο ώστε να συνεχίσει την καλή δουλειά που γίνεται στο δεξί άκρο της άμυνάς μας και στις δύο διοργανώσεις. Ο Βαλένσια θα μείνει εκτός για αρκετό χρονικό διάστημα.

Όσον αφορά το ματς, δεν πιστεύω ότι η Φενέρμπαχτσε έκανε κακό παιχνίδι στο “Ολντ Τράφορντ”. Για περισσότερη από μισή ώρα ήταν συμπαγής και έκανε δύσκολο το έργο μας. Το γεγονός ότι έχει διαδοχικές νίκες δεν αποτελεί έκπληξη. Διαθέτει καλούς παίκτες και έμπειρους προπονητές, όπως είναι ο Ντικ Άντβοκαατ, ο οποίος έχει την ευχέρεια να χρησιμοποιήσει παίκτες με τεράστια εμπειρία διεθνών διοργανώσεων».

Για το μέλλον του: «Το 2002-03 δέχθηκα πρόταση να προπονήσω μια ομάδα της Τουρκίας και να αφήσω την Πόρτο. Δεν έγινε. Από τότε, 13-14 χρόνια στο ποδόσφαιρο δεν συνέβη ξανά. Πλέον είμαι εκεί που θέλω να είμαι, οπότε νιώθω χαρά. Θέλω να παραμείνω τουλάχιστον έως το τέλος του συμβολαίου μου. Μετά, ποιος ξέρει; Είμαι άνθρωπος του αθλήματος και αρκετά νέος. Λατρεύω το πάθος και στην Τουρκία υπάρχει σε υπερθετικό βαθμό, οπότε γιατί όχι;».

Για το Γιουρόπα Λιγκ: «Η άποψή μου άλλαξε γιατί άλλαξαν και οι κανόνες της διοργάνωσης. Ο νικητής πάει απευθείας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τα τελευταία χρόνια το Γιουρόπα Λιγκ έχει διαφορετική σημασία για τους μεγάλους συλλόγους. Είναι ακόμη ένας τρόπος πρόκρισης στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Για τον Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ: «Επέστρεψε. Πήραμε αυτήν την απόφαση την περασμένη εβδομάδα. Του τηλεφωνήσαμε την Παρασκευή για να έχει επιστρέψει έως την Δευτέρα. Ήταν μια απόφαση βασισμένη στο γεγονός ότι είμαστε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο της σεζόν. Συνήθως μ’ αρέσει να δουλεύω με 21 παίκτες. Βλέποντας το πόσο επαγγελματικά δουλεύει καθημερινά με τον προπονητή φυσικής κατάστασης, θεωρήσαμε ότι η επαγγελματική απόφαση είναι να του επιτρέψουμε να επιστρέψει στην ομάδα. Θα είμαστε περισσότερο προετοιμασμένοι, υπό πολύ καλύτερες συνθήκες, σε περίπτωση που το μέλλον του είναι να φύγει από τον σύλλογο. Αυτήν την ώρα δεν έχουμε πρόβλημα στον άξονα, αλλά στην άμυνα. Εφόσον προκύψει κάτι τέτοιο, θα αποτελεί μια επιλογή για εμάς. Η απόφαση, πάντως, αντιμετωπίστηκε θετικά από την υπόλοιπη ομάδα».

Για τον Φιλ Τζόουνς: «Δεν θυμάμαι πότε ο είχε μια καλή σειρά αγώνων με την Γιουνάιτεντ. Είναι επιρρεπής σε τραυματισμούς. Αλλά δουλεύει σκληρά για να επανέλθει. Κάνει προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα για πάνω από μία εβδομάδα τώρα. Ως ομάδα γενικότερα είμαστε σε δύσκολη θέση γιατί έχουμε χάσει τρεις αμυντικούς σε επτά ημέρες».

Για τις εμφανίσεις στο σύνολό τους: «Είμαι ικανοποιημένος. Κάποιες φορές κερδίζεις παιχνίδια, αλλά αισθάνεσαι ότι υπάρχει μια περίοδος που δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα επειδή η ομάδα δεν παίζει και τόσο καλά. Κάποιες άλλες φορές δεν παίρνουμε θετικά αποτελέσματα, αλλά υπάρχει η αίσθηση σε όλους μας ότι με τον τρόπο που παίζουμε τα θετικά αποτελέσματα θα έρθουν αργά ή γρήγορα. Πιστεύω στους παίκτες. Μετά το κακό αποτέλεσμα με την Τσέλσι, το σύνολο αντέδρασε με απίστευτα θετικό τρόπο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ