aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΕφιάλτης, βαρύς αποκλεισμός με υψωμένα χέρια για τον Απόλλωνα

Εφιάλτης, βαρύς αποκλεισμός με υψωμένα χέρια για τον Απόλλωνα

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ο εφιάλτης του περσινού αποκλεισμού από την Αϊντχόφεν με δύο βαριά σκορ (0-3, 0-4) στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, έκανε την επανεμφάνισή του για τον Απόλλωνα, αυτή τη φορά στον γ’ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Η ομάδα της Λεμεσού, η οποία δεν επέδειξε καλή εικόνα πέραν ενός μικρού διαστήματος στο α’ ημίχρονο, μοιραία δέχθηκε βαριά ήττα με 0-5 στο ΓΣΠ από τους «Σιδηροδρόμους» του Πόζναν και κατ’ επέκταση γνώρισε τον αποκλεισμό. Μη μπορώντας έτσι για δεύτερη σερί σεζόν να ζήσει, ή έστω να διεκδικήσει με αξιώσεις ξανά το όνειρο των ομίλων.

Το μεγάλο στοίχημα για τους κυανόλευκους της Λεμεσού, είναι μετά από αυτήν την ντροπιαστική βραδιά να βρουν τη δύναμη και το ηθικό να σηκώσουν κεφάλι και να επικεντρωθούν στο πρωτάθλημα, το οποίο επιδιώκουν να διεκδικήσουν και φέτος με αξιώσεις. Διότι με τις μέχρι στιγμής εμφανίσεις του Απόλλωνα, κανείς δεν περίμενε να γίνει… έρμαιο στις ορέξεις της Λεχ Πόζναν.

Στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, ο Απόλλωνας είχε τον έλεγχο και ήταν ιδιαίτερα απειλητικός, αλλά οι Πολωνοί έστειλαν σε κάποιες περιπτώσεις «προειδοποιητικά πυρά» αξιοποιώντας κάποιες αδυναμίες στην ανασταλτική λειτουργία των γηπεδούχων. Σε μία από αυτές τις στιγμές, οι «Σιδηρόδρομοι» κατάφεραν να πληγώσουν την ομάδα του Αυγουστή και να πάμε με το προβάδισμα να είναι υπέρ τους στα αποδυτήρια. Στο 42’ μετά από σπουδαία ασίστ με ψηλοκρεμαστή κοντινή πάσα, ο Ραμίρες βρήκε τον Τίμπα, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Δημητρίου νικώντας τον και ανοίγοντας το σκορ. Αγκίρε, Γιαννιώτας, Μπένσοπ και Ντιγκινί, ήταν οι παίκτες που είχαν καλές προσπάθειες για γκολ από πλευράς Απόλλωνα με τον τελευταίο να χάνει τη σπουδαιότερη ευκαιρία για την ομάδα του στο 35’.

Το β’ ημίχρονο άρχισε ακόμη πιο εφιαλτικά για την ομάδα της Λεμεσού, καθότι η Λεχ βρήκε τρόπο κι ισχυροποίησε το προβάδισμά της στο 47’. Ο Τίμπα, σκόρερ του πρώτου τέρματος, ντύθηκε «σερβιτόρος» και με ωραία και έξυπνη κάθετη μπαλιά στον «killer» των φιλοξενουμένων, τον Ισάκ, ο Σουηδός συριακής καταγωγής φορ, με πλασέ έκανε το 2-0, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική του φόρμα και τον λόγο που ο Κατσαράβα δύσκολα θα βρει τρόπο να παίξει βασικός. Η συνέχεια ήταν ακόμη πιο άσχημη. Ο Απόλλωνας έμοιαζε με στρατιώτη που έμεινε από πυρομαχικά και ύψωσε λευκή σημαία.

Στο 58’ οι Πολωνοί χωρίς να δείξουν οίκτο, πέτυχαν και τρίτο τέρμα, αυτή τη φορά με σουτ του Καμίνσκι από το ύψος της περιοχής, ο οποίος διένυσε και απόσταση από το κέντρο με την μπάλα στα πόδια μετά από πάσα του Ραμίρες και χωρίς να μπορεί κάποιος να τον σταματήσει. Και σαν να μην έφτανε που οι Πολωνοί έκαναν ό,τι ήθελαν, η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή δέχθηκε και τέταρτο και πέμπτο γκολ. Στο 81’, από σουτ του Σίκορα μετά από πάσα του Ραμίρες έγινε το 4-0, ενώ το 5-0, διαμορφώθηκε με σουτ του Τίμπα (δεύτερο προσωπικό τέρμα) εντός περιοχής κι αφού ο παίκτης της Λεχ πέρασε Κατελάρη και Δημητρίου..

Οι Λεμεσιανοί σε κανένα σημείο δεν αντέδρασαν, μήτε καν κατάφεραν να μειώσουν στο σκορ και γνώρισαν πολύ βαριά ήττα-αποκλεισμό από μία σαφώς ανώτερη αντίπαλο, η οποία με την απόδοσή της επιβεβαίωσε και τον φόβο που προέκυψε μετά από την κλήρωση, όταν η πολωνική ομάδα χαρακτηρίστηκε και ως φαβορί από τον Αυγουστή και τους ανθρώπους του Απόλλωνα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Δημητρίου, Πίττας (46′ Λάρσον), Σάλαϊ, Κατελάρης, Ρομπέρζ, Αγκίρε, Σατσέτι (66′ Μάρκοβιτς), Ντένιτς, Μπένσοπ, Ντιγκινί, Νταμπό (14′ Γιαννιώτας).

Λεχ Πόζναν (Ντάριους Ζβάροφ): Μπέντναρεκ, Τσερβίνσκι, Σάτκα, Τσερνομάρκοβιτς, Πούχατζ, Σίκορα, Τίμπα, Μόντερ (73′ Μούχαρ), Καμίνσκι (76′ Σκόρας), Ραμίρες, Ίσακ (67′ Κατσαράβα).

Γήπεδο: ΓΣΠ.

Σκόρερ: 42′, 90′ + 1 Τίμπα, 47′ Ίσακ, 58′ Καμίνσκι, 81′ Σίκορα.

Κίτρινες: 29′ Mπένσοπ, 61′ Σατσέτι / 34′ Σάτκα.

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Ματίας Γεστράνιους (Φινλανδία).

Βοηθοί: Γιαν-Πέτερ Άραβιτρα (α’), Μίκα Λάμπου (β’), Πέτρι Βίλιανεν (4ος) (Φινλανδία).

Δείτε το βίντεο με τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ