aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROΚυπριανίδης: «Δύο παρενοχλήσεις στον Στέρλινγκ, τρεις παράγοντες για το πέναλτι»

Κυπριανίδης: «Δύο παρενοχλήσεις στον Στέρλινγκ, τρεις παράγοντες για το πέναλτι»

Ο καταλογισμός του πέναλτι υπέρ της Αγγλίας στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης του ημιτελικού αγώνα με τη Δανία αποτελεί θέμα συζήτησης σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Αρκετοί είναι αυτοί οι οποίοι πιστεύουν πως ο Στέρλινγκ έπεσε σχετικά εύκολα στην περιοχή και δεν ανατράπηκε μετά το μαρκάρισμα του Γένσεν, όμως ο διαιτητής Ντάνι Μακέλι είχε διαφορετική άποψη και μετά κι από συνεννόηση με το VAR έδειξε την άσπρη βούλα.

Η εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» στο ραδιόφωνο του Active (107,4 & 102,5) επικοινώνησε με τον πρώην διαιτητή και αναλυτή επίμαχων φάσεων, Γιαννάκης Κυπριανίδης, ο οποίος ανέλυσε τη φάση και το σκεπτικό των διαιτητών.

«To θέμα είναι πώς διαβάζει ο καθένας τη φάση. Ήταν τρεις παράγοντες. Πρώτος, υπήρχε ένα ελαφρύ κτύπημα στο γόνατο. Δεύτερος, ο παίκτης που ήρθε από τα αριστερά με το χέρι του αλλοίωσε την προσπάθεια του Στέρλινγκ και ο τρίτος παράγοντας ήταν ο παίκτης που το κέρδισε. Έπεσε πολύ συγχρονισμένα και έπεισε τους διαιτητές να σφυρίξουν το πέναλτι», ανέφερε αρχικά.

Επομένως, σωστά δόθηκε κατά την άποψή σας; «Δεν θα το πεις απόλυτα το σωστά, αλλά υπήρχε ένα σκεπτικό γιατί μπορούσα να σφυρίξω πέναλτι. Τον κάλυψε το VAR τον διαιτητή. Υπήρχαν δύο παρενοχλήσεις και πιστεύω το σκεπτικό τους ήταν το κτύπημα με το γόνατο και η εξ αριστερών προσπάθεια του αμυντικού που εξανάγκασε τον ποδοσφαιριστή να πέσει λόγω κακής ισορροπίας. Είναι μία φάση που σηκώνει αρκετή συζήτηση. Δεν ήταν κλασσικό πέναλτι. Κλασικό πέναλτι ήταν αυτό που έγινε προηγουμένως στον Κέιν, αλλά προηγήθηκε επιθετικό φάουλ του Κέιν και γι’ αυτό δεν δόθηκε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ