aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROΑνακοινώθηκε η προεπιλογή της Ουκρανίας

Ανακοινώθηκε η προεπιλογή της Ουκρανίας

Ο Μιχαΐλο Φομένκο κάλεσε 28 ποδοσφαιριστές στην αποστολή και θα κληθεί να επιλέξει τους «23» ετοιμοπόλεμους που θα βρεθούν στα γήπεδα της Γαλλίας.

Η Ουκρανία κληρώθηκε στον απαιτητικό τρίτο όμιλο. Στο δρόμο της θα βρει την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γερμανία, την ανεβασμένη και «διψασμένη» Πολωνία, αλλά και την ευχάριστη έκπληξη που ακούει στο όνομα Βόρειος Ιρλανδία. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιος θα κατακτήσει τη δεύτερη θέση, καθώς στη πρώτη θα βρίσκονται, φυσιολογικά, τα «πάντσερ».

Δίχως αμφιβολία ελλοχεύουν αρκετοί κίνδυνοι και για αυτό ο Ουκρανός τεχνικός, Μιχαΐλο Φομένκο, θα προσπαθήσει να στελεχώσει κατάλληλα το ρόστερ του. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Γιαρμολένο και Στεπανένκο θα βρίσκονται κανονικά στην αποστολή, καθώς λύθηκε η μεταξύ τους παρεξήγηση που διαδραματίστηκε στο Σαχτάρ-Ντιναμό Κιέβου πριν λίγες ημέρες.

Από την άλλη πλευρά, δεν βρίσκεται στις επιλογές του τεχνικού τιμ ο Γέβγεν Σελέζνιοφ. Ο Φομένκο και ο έμπειρος επιθετικός είχαν έρθει σε ρήξη τον Φλεβάρη με αφορμή τη μεταγραφή του τελευταίου στην Κουμπάν από την Ντνίπρο. Επίσης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός υποστήριξε ότι ο 31χρονος φορ δεν «χωράει» στις επιλογές του προτιμώντας τους Κράβετς-Ζοζούλια-Μπουντκίφσκι.

Τα φιλικά που έχουν προγραμματιστεί είναι με Ρουμανία στις 29 Μαΐου και Αλβανία στις 3 Ιουνίου πριν τον εναρκτήριο αγώνα απέναντι στη Γερμανία στις 12 Ιουνίου.

Αναλυτικά η «23άδα» των Ουκρανών

Τερματοφύλακες: Αντρέι Πιατόφ (Σαχτάρ), Ντένις Μπόικο (Μπεσίκτας), Μικίτα Σεφτσένκο (Ζόρια).

Αμυντικοί: Γιέβγεν Κατσερίντι (Ντιναμό Κιέβου), Μπογκντάν Μπούτκο (Άμκαρ), Αρτέμ Φεντέτσκι (Ντνίπρο), Μικίτα Καμενγιούκα (Ζόρια), Ολεξάντρ Καράσεφ (Ζόρια), Ολεξάντρ Κούτσερ (Σαχτάρ), Γιάροσλαβ Ρακίτσκι (Σαχτάρ), Βγιάχεσλαβ Σεβτσούκ (Σαχτάρ).

Μέσοι: Όλεγκ Γκούσεφ (Ντιναμό Κιέβου), Σερίου Ρουμπάλκα (Ντιναμό Κιέβου), Ντένις Γκαρμάς (Ντιναμό Κιέβου), Σερίου Σίντορτσουκ (Ντιναμό Κιέβου), Γιέβγεν Κονοπλιάνκα (Σεβίλλη), Ιβάν Πέτιακ (Ζόρια), Ρουσλάν Ροτάν (Ντνίπρο), Τάρας Στεπανένκο (Σαχτάρ), Βίκτορ Κοβαλένκο (Σαχτάρ), Μαξίμ Μαλίσεφ (Σαχτάρ), Γιέβγεν Σακχόφ (Ντνίπρο), Ανατόλι Τιμόστσουκ (Καϊράτ), Ολεξάντρ Ζιντσένκο (Γιούφα).

Επιθετικοί: Αντρέι Γιαρμολένκο (Ντιναμό Κιέβου), Αρέμ Κράβετς (Στουτγάρδη), Ρομάν Ζοζούλια (Ντνίπρο), Φίλιπ Μπουντκίφσκι (Ζόρια).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ