aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤο ματς - «βιολογική βόμβα»!

Το ματς – «βιολογική βόμβα»!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙAΚΩΒΟΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣ

Στις 19 Φεβρουαρίου το Μπέργκαμο ζούσε τις πιο όμορφές στιγμές της ποδοσφαιρικής του ιστορίας. Το μικρό Μπέργκαμο των 117 χιλιάδων κατοίκων, η πιο γοητευτική και ρομαντική πόλη του ιταλικού βορρά, σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς οδηγούς, βίωνε το όνειρο της ποδοσφαιρικής καταξίωσης. Η Αταλάντα, το καμάρι της πόλης φιλοξένησε τη Βαλένθια για το Champions League και νίκησε με 4-1. Μόνο που η αναμέτρηση έγινε στο «Σαν Σίρο» στο Μιλάνο, σε απόσταση 55 περίπου χιλιομέτρων, επειδή το γήπεδο της πόλης δεν πληρούσε τα κριτήρια της UEFA.

Από εκείνο τον παροξυσμό στο Μπέργκαμο, μεταξύ άλλων είχε προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση το γράμμα ενός πατέρα στον δάσκαλο του γιου του: «Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα το απόγευμα ο Εντοάρντο θα απουσιάσει για ιστορικό-πολιτιστικούς λόγους. Θα ζήσει με τον πατέρα του μία σελίδα της ιστορίας του Μπέργκαμο. Forza Αταλάντα!». Ο Εντοάρντο, ο πατέρας του και η μισή πόλη περίπου, μετακινήθηκε στο Μιλάνο για το ματς της Αταλάντα κόντρα στη Βαλένθια. Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, εξελίχθηκε -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- σε μία ωρολογιακή βόμβα. Ένα μήνα μετά το Μπέργκαμο, απλά μετρά νεκρούς… Εκείνος ο ποδοσφαιρικός αγώνας ήταν το «σημείο μηδέν» για την εκατόμβη του κορωνοϊού!

Ο διευθυντής της πνευμονολογικής μονάδας νοσοκομείου του Μπέργκαμο, Φαμπιάνο Ντι Μάρκο παρομοίασε το Αταλάντα – Βαλένθια ως μια κινητή βιολογική βόμβα και χαρακτήρισε πόλεμο την… καταστροφή που αντίκρισε στη συνέχεια από τον κορωνοϊό. Όταν του ζητήθηκε να εξηγήσει γιατί το Μπέργκαμο «πληρώνει» τόπο πολύ την πανδημία, ανέφερε: «Ακούω πολλές θεωρίες. Εγώ λέω τη δική μου. Στις 19 Φεβρουαρίου, 40.000 κάτοικοι του Μπέργκαμο πάνε στο Σαν Σίρο για το ματς της Αταλάντα με τη Βαλένθια. Ταξιδεύουν με όλα τα μέσα. Με λεωφορεία. Με αυτοκίνητα. Με τρένα. Δυστυχώς ήταν μία κινητή βιολογική βόμβα»!

Την άποψη του Φαμπιάνο Ντι Μάρκο φαίνεται να ασπάζεται και ο Ιταλός ανοσολόγος, Φραντσέσκο Λε Φόκε, ο οποίος εργάζεται στο νοσοκομείο Umberto I της Ρώμης. Σε συνέντευξή του στην «Corriere dello sport,», υποστήριξε ότι η αναμέτρηση Αταλάντα – Βαλένθια, ήταν το «παιχνίδι μηδέν». Τότε ο πολύς κόσμος δεν ήξερε, ο πρώτος θα πέθαινε στη Λομβαρδία τρία 24ωρα μετά, στις 22 Φεβρουαρίου και στις 24 του μήνα η Ιταλία θα μετρούσε επτά θύματα. Ήταν όμως ήδη πολύ αργά. Η Λομβαρδία ήταν το επίκεντρο της ασθένειας που κυκλοφορούσε αθόρυβα. «Πέρασε ένας μήνας από εκείνο το ματς, οπότε το timing δένει. Χιλιάδες κόσμου στις εξέδρες, δίπλα δίπλα, σε κατάσταση απόλυτης ευτυχίας για αυτό που έβλεπαν από την Αταλάντα, οπότε όλα είναι πιθανά. Κανείς δεν ήθελε να χάσει αυτό το παιχνίδι, οπότε μπορεί να υποθέσει κάποιος ότι στις εξέδρες βρέθηκαν και άνθρωποι που μπορεί να είχαν λίγο πυρετό, να είχαν ήδη συμπτώματα, αλλά να μην έδωσαν σημασία», ανέφερε ο Φραντσέσκο Λε Φόκε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ