aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Το ISIS απαγορεύει τις εμφανίσεις ομάδων

Μέλη και οπαδοί του ISIS μπορούν να παρακολουθούν ποδόσφαιρο και να υποστηρίζουν συγκεκριμένες ομάδες (μέχρι νεότερης απαγόρευσης, τουλάχιστον), αλλά απαγορεύεται να φορούν φανέλες αυτών. 

Οι νέες απαγορεύσεις ανακοινώθηκαν από την «αστυνομία του ISIS Αλ-Φουράτ», ενώ κάθε παραβάτης θα τιμωρείται με παραδειγματικό τρόπο. Ογδόντα χτυπήματα με μαστίγιο θα περιμένουν όποιον φορά η διαθέτει φανέλες ποδοσφαίρου των δύο εταιρειών – κολοσσών στα αθλητικά είδη: της Nike και της Adidas.

Στη σχετική ανακοίνωση ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ, η Μίλαν, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τσέλσι έχουν «φάει» απαγόρευση, όπως επίσης και οι εθνικές ομάδες της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας. Επιπλέον, ο ISIS απαγορεύει φανέλες με τα ονόματα των ποδοσφαιριστών Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι.

Είχε προηγηθεί η τιμωρία από τον ISIS διαιτητών που ακολουθούσαν τους νόμους της FIFA και όχι της Sharia. Οι νόμοι της FIFA καταδικάστηκαν από την Hisba ως «παραβίαση των εντολών του Allah και της Sunnah (τα λόγια και οι διδασκαλίες του προφήτη Μωάμεθ)».

Ταυτόχρονα, το Ισλαμικό Κράτος ορίζει δικούς του κανονισμούς στο ποδόσφαιρο, μεταξύ των οποίων αυτός που προτρέπει τους παίκτες που τραυματίζονται να… παίρνουν εκδίκηση από τους αντιπάλους τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ