aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΖινεντίν Ζιντάν: Η επιχείρηση του αιώνα

Ζινεντίν Ζιντάν: Η επιχείρηση του αιώνα

Στους 18 σχεδόν μήνες παρουσίας του Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, έχουν γεμίσει τα ταμεία του συλλόγου με περισσότερα χρήματα από αυτά που ξοδεύτηκαν το 2001 για να αποκτηθεί ο διάσημος Γάλλος.

Η άφιξη του Ζιντάν από τη Γιουβέντους πριν από 16 χρόνια κόστισε 75 εκατομμύρια ευρώ και έως τώρα οι επιτυχίες της Ρεάλ με τον Γάλλο έχουν φέρει στα ταμεία συνολικά 109,4 σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα Marca. Αυτά τα έσοδα προήλθαν απευθείας από τους ευρωπαϊκούς θριάμβους της Μαδρίτης.

Τη σεζόν 2015/2016, όπου ο Ζιντάν έφτασε στους αγώνες νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ, συγκεντρώθηκαν 29,5 εκατ. ευρώ, ενώ ο θρίαμβος του 2016/2017 στον ίδιο διαγωνισμό, έφεραν 54.200.000 ευρώ. Μέχρι τώρα, τη σεζόν 2017-18, πρέπει να προστεθούν 12,7 εκατομμύρια, ενώ υπάρχουν ακόμα τα έσοδα από τις νίκες στα ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ (4 εκατομμύρια ευρώ η καθεμία) και το παγκόσμιο πρωτάθλημα συλλόγων (5 εκατομμύρια ανά νίκη).

Αυτό το χρόνο, προσθέτοντας έσοδα από το Τσάμπιονς Λιγκ και το Μουντιάλ συλλόγων, ο Ζιντάν θα μπορούσε να διπλασιάσει τα χρήματα που κόστισε στη Ρεάλ Μαδρίτης, που το 2001 αποτέλεσε παγκόσμιο ρεκόρ. Μία κορυφαία απόσβεση. Ο Ζινεντίν Ζιντάν έχει γίνει σημείο αναφοράς για τη Ρεάλ Μαδρίτης και μια εικόνα που συνδέεται με τις επιτυχίες. Ήδη ως παίκτης άφησε ένα αποτύπωμα στην ιστορία και τώρα ως προπονητής το ξεπερνάει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ