aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Υπό κατασκευή» το παζλ

«Υπό κατασκευή» το παζλ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Είναι γνωστό εδώ και κάμποσες εβδομάδες, πως οι δύο πρώτοι νεοφερμένοι στον Απόλλωνα είναι ο Ζελάγια με τον Χατζηβασίλη. Μάλιστα, ο Αργεντινός ανακοινώθηκε χθες, ενώ για τον Κύπριο είναι θέμα χρόνου. Το θέμα, είναι ποιοι θα ακολουθήσουν και θα είναι παρών στις προπονήσεις στο Κολόσσι, για τη νέα περίοδο. 

Από την στιγμή που ο Στογιάνοβιτς θα συνεχίσει στο εξωτερικό και δεν τίθεται θέμα επιστροφής του, ο Παπουλής θα είναι έτοιμος αρχές Σεμπτεμβρίου, ενώ τίποτε δεν έχει ξεκαθαρίσει με τους Γκιέ Γκιέ και Μπεντόγια, είναι ξεκάθαρο πως στον Απόλλωνα θα κινηθούν πιθανό για πέντε με  έξι προσθήκες.

Πρόκειται για κινήσεις ουσίας που θα ενδυναμώσουν τους κυπελλούχους και θα τους καταστήσουν πιο δυνατούς σε όλους του τομείς. Οι κυανόλευκοι θα έχουν τους ίδιους στόχους με πέρσι, να διεκδικήσουν δηλαδή όλους τους τίτλους, όμως φέτος, πολύ πιο έμπειροι θέλουν να δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες.

Και αυτό θα γίνει με πιο ποιοτική στελέχωση του έμψυχου δυναμικού τους. Μπορεί φυσικά η ενίσχυση να έλθει και εκ τω έσω με την προώθηση ορισμένων νεαρών, όπως είναι οι Πίττας, Καρώ. Λ. Κυριάκου, Ρέινολντς, Παπαμιχαήλ, Γουίλερ και Ιωσήφίδης.

Όμως για να «πατήσουν» δυνατά στους στόχους τους, που ξεκινούν από την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και συνεχίζονται με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου, θα χρειαστεί πολύ καλή ενίσχυση σε όλες τις γραμμές. Ένα αριστερό μπακ, ένα στόπερ, ένα ανασταλτικό και ένα επιτελικό, ένα σέντερ φορ και ένα ή δύο ακραίους επιθετικούς. Με αυτή την ποσότητα, οι επιλογές θα αυξηθούν και ο Σωφρόνης Αυγουστή με ένα πλήρες ρόστερ θα μπορεί να κάνει καλύτερα την δουλειά του.

Ξέχωρα από την αναμονή με τα θέματα των Μπεντόγια και Γκιέ Γκιέ, η απουσία του Παπουλή για τα παιχνίδια, ειδικά αυτά της Ευρώπης, θεωρείται πολύ σημαντική. Και η τεχνική ηγεσία καλείται να βρει τον αντικαταστάτη του. Ο Ελλαδίτης δεν είναι μόνο πολύ καλός ποδοσφαιριστής, είναι έμπειρος έχει ηγετικά προσόντα και κάνει και με άλλους τρόπους πολύ καλή δουλειά όταν αγωνίζεται.

Υπάρχουν πάντως έτοιμες οι λύσεις και είναι θέμα ημερών να σκάσουν οι πρώτες ανακοινώσεις. Με κάποιους μάλιστα ποδοσφαιριστές έχουν συμφωνηθεί τα πάντα και μένουν μόνο τα τυπικά. Οι κυανόλευκοι θα ξεκινήσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, στις 13 Ιουλίου  και λογικά θα είναι έτοιμοι από κάθε άποψη για να κάνουν το πρώτο βήμα για να περάσουν στο γ’ προκριματικό του Γιουρόπα Λίγκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ