aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤους... ξεφτίλισον! (vid)

Τους… ξεφτίλισον! (vid)

Το παραμύθι της Ισλανδίας τελείωσε κάπου εδώ, αφού οι οικοδεσπότες Γάλλοι έπιασαν τους «ψαράδες» από τα μαλλιά και τους… ξεκοκάλισαν με το τελικό 5-2 να αποτυπώνει απόλυτα την εικόνα του ματς.

Ως καλοί ψαράδες θα έπρεπε να ξέρουν καλά τον νόμο της θάλασσας. Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Μην κοιτάτε που οι Άγγλοι πνίγηκαν μόνοι τους σε μία κουταλιά νερό. Οι Γάλλοι ήταν καλά υποψιασμένοι. Αποδείχθηκαν οι χειρότεροι οικοδεσπότες για την Ισλανδία, για την οποία το παραμύθι στο Euro 2016 δεν είχε happy-end. Οι «τρικολόρ» έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης που πετυχαίνει 4 γκολ σε ένα ημίχρονο και με το εμφατικό 5-2 προκρίθηκαν στον ημιτελικό της Πέμπτης στην Μασσαλία, όπου τους περιμένουν οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές Γερμανοί.

Η θεωρία του κέτσαπ 

Αμφότερες οι ομάδες μπήκαν στο ματς έχοντας σκοράρει 6 γκολ στην διοργάνωση. Ποιά ήταν η διαφορά; Οι Γάλλοι είχαν χρειαστεί 44 τελικές περισσότερες, αφού ήταν δύσκολοι στο γκολ. Η θεωρία του κέτσαπ επαληθεύτηκε στο χορτάρι του «Σταντ ντε Φρανς». Οι «τρικολόρ» που μέχρι τώρα χτυπούσαν το μπουκάλι για να βγει μία σταγόνα, ξαφνικά είδαν το κέτσαπ να χύνεται όλο μαζί σε ένα ημίχρονο!

Βοήθησαν σε αυτό και οι Ισλανδοί που μεθυσμένοι από την υπέρβαση τους, πίστεψαν ότι θα έπιαναν κορόιδα και τους «τρικολόρ» παίζοντας ανοιχτά και στα ίσα. Που να ‘ξεραν;

Την… πάτησον!

Η επιλογή τους να παίζουν με την άμυνα ψηλά τιμωρήθηκε από το 12ο λεπτό. Μία υπέροχη κάθετη του Ματουϊντί βρήκε τον Ζιρού στην πλάτη της άμυνας και ο φορ της Άρσεναλ με αριστερό βολέ άνοιξε το σκορ (1-0) από νωρίς δείχνοντας τι μέλλει γενέσθαι.

Η ισλανδική άμυνα ήταν πια σε πανικό κι έχανε ακόμα και φάσεις που ήλεγχε σε όλη την διοργάνωση. Από ένα κόρνερ του Γκριεζμάν (20’), ο Πογκμπά πήδηξε στον… Θεό και με καρφωτή κεφαλιά έβαλε όλο τον κόσμο μες τα δίχτυα για το 2-0!

Τα πάντα είχαν τελειώσει. Ο Μπόντβαρσον δεν κατάφερε να μειώσει με προβολή (25’) που πέρασε ψηλά και οι «τρικολόρ» άρχισαν τις ατελείωτες πάσες, ελέγχοντας απόλυτα το ματς. Αυτό το γύρω – γύρω όλοι δικαιώθηκε στο 43ο λεπτό, όταν ο Παγέτ με συρτό διαγώνιο αριστερό σουτ νίκησε για τρίτη φορά τον Χάλντορσον (3-0), ο οποίος όμως δεν είχε δει ακόμα τα χειρότερα.

Πριν βγει ακόμα το ημίχρονο, ο Γκριεζμάν έφυγε ξανά στην πλάτη της ισλανδικής άμυνας και με τέλειο πλασεδάκι έκανε το 4-0 (45’) σε μία ονειρεμένη γαλλική παράσταση με ποσοστά μπασκετικής ευστοχίας (5 τελικές on target, 4 γκολ)!

Όσα βάλουμε κι όσα φάμε!

Οι Ισλανδοί πια δεν είχαν να χάσουν τίποτα. Ήταν αποφασισμένοι να παίξουν για την αξιοπρέπεια τους και να κυνηγήσουν ότι τους αναλογεί. Οτιδήποτε. Έστω ένα γκολ. Το βρήκαν. Μία απίθανη ενέργεια του Σίγκουρντσον που βρήκε με σέντρα ακριβείας στο πρώτο δοκάρι τον Σίγκθορσον έφερε το γκολ της τιμής για την Ισλανδία (56’), που ξανά όμως δεν το χάρηκε για πολύ.

Μία τραγική έξοδος του Χάλντορσον σε εκτέλεση φάουλ του Παγέτ από το κέντρο έφερε ένα ακόμα «φτηνό» γκολ με τον Ζιρού να σκοράρει με το κεφάλι το 5-1 (59’) μέσα σε αποθέωση στο «Σταντ ντε Φρανς».

Ούτε κι εκεί όμως άλλαξαν στάση οι Σκανδιναβοί. Όλοι μπροστά πιστοί στην λογική «όσα φάμε κι όσα βάλουμε». Μία εκπληκτική απόκρουση του Γιορίς (64’) σε εξ’ επαφής κεφαλιά του Ίνγκασον απέτρεψε το 5-2, με τους Ισλανδούς να σημαδεύουν με ότι στημένο έχουν την περιοχή των «τρικολόρ», ψάχνοντας μία ανταπόδοση στην συγκλονιστική συμπαράσταση από το κοινό τους.

Η αυταπάρνηση τους παρά τα 5 γκολ στο κεφάλι, δικαιώθηκε λίγο πριν το τέλος. Μία κεφαλιά του Μπιάρνασον (84’) έκανε το τελικό 5-2 σε μία πλούσια ποδοσφαιρική παράσταση χωρίς σκοπιμότητες.

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Σανιά, Κονσιελνί (71’ Μανγκαλά), Ουμτιτί, Εβρά – Ματουϊντί, Πογκμπά, Σισοκό, Γκριεζμάν, Παγέτ (80’ Κομάν), Ζιρού (60’ Ζινιάκ).

ΙΣΛΑΝΔΙΑ (Λαρς Λάγκερμπακ / Χέιμιρ Χάλγκριμσον): Χάλντορσον, Σέβαρσον, Άρνασον (46’ Ίνγκασον), Ράγκναρ Σίγκουρντσον, Σκούλασον , Γκούντμουντσον, Γκούναρσον, Σίγκουρντσον, Μπιάρνασον , Σίγκθορσον (83’ Γκούντγιονσεν), Μπόντβαρντσον (46’ Φινμπόγκασον).

EXIT: Ο χειρότερος του αγώνα

Αυτοί που έφεραν την Ισλανδία ως εδώ ήταν οι χειρότεροι στον προημιτελικό. Ο Χάλντορσον δεν έκανε μισή απόκρουση, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Ράγκναρ Σίγκουρντσον και Άρνασον δεν έκοβε ούτε με… βαλέ, με τους Γάλλους να σηκώνουν την μπάλα ψηλά και να κάνουν πάρτι.

ATM: Το ταμείο του αγώνα

Οι Γάλλοι ξεμπούκωσαν την πιο κατάλληλη ώρα και οι Ισλανδοί πηγαίνουν σπίτι τους πληγωμένοι, αλλά υπερήφανοι για όσα πέτυχαν. Στην πραγματικότητα, η διοργάνωση ξεκινάει τώρα τους διοργανωτές, που θα παίξουν τα ρέστα τους την Πέμπτη στην Μασσαλία στον μεγάλο ημιτελικό με την Γερμανία.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Το πρόσωπο που έκρινε το ματς

Ο Γκριεζμάν είχε δύο ασίστ και ένα γκολ, ο Ζιρού σκόραρε δις, όμως ο άνθρωπος που έκανε την διαφορά ήταν ο εντυπωσιακός Μπλεζ Ματουϊντί. Πολύ πιο επιθετικός από τον Καντέ, πήρε όλο το κέντρο και από τα δικά του πόδια (υπέροχη κάθετη) ξεκίνησε το 1-0 που έγειρε από νωρίς την πλάστιγγα.

PLAN B: Η προετοιμασία των προπονητών

Η είσοδος των Σισοκό, Ουμτιτί ψήλωσε πολύ την Γαλλία που κυριάρχησαν τόσο σε κατοχή, όσο και στον αέρα. Ο Σισοκό πήγε πολύ καλά ως δεξιός εσωτερικός στο 4-2-3-1 του Ντεσάν, με τον Γκριεζμάν και τον Ζιρού να τρυπάνε την ισλανδική άμυνα σε κάθε ευκαιρία.

Οι «ψαράδες» δεν άφησαν ούτε λεπτό στην διοργάνωση το γενναίο 4-4-2, έπαιξαν με την άμυνα ψηλά, έπαιξαν στα ίσια, όμως τα ψωμιά τους ήταν ως εδώ. Οι Γάλλοι ήταν ανώτεροι παντού…

 

Τιμωρημένοι (κάρτες) : Καντέ, Ραμί

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία)

ΓΗΠΕΔΟ: Σταντ ντε Φρανς, Σεν Ντενί.

Παρακολουθήστε live την αναμέτρηση μέσω της ιστοσελίδας μας Goal.com.cy, με ζωντανή ροή φάσεων, στατιστικά, φωτογραφίες και βίντεο.

Live…

1′ Έναρξη του αγώνα.

3′ Αδύνατο σουτ του Σίγκουρντσον, έυκολα ο Γιορίς.

11′ Η Γαλλία αρχίζει να πιέζει σιγά σιγά.

13′ ΓΚΟΛ 1-0 η Γαλλία με τον Ζιρού, πολύ ωραία ασσίστ απο τον Ματουιντί.

20′ ΓΚΟΛ 2-0 η Γαλλία, ο Πογκμπά πιάνει την κεφαλία στο κόρνερ.

25′ Η γνωστή κίνηση της Ισλανδίας απο πλάγιο-αούτ απειλεί.

28′ Καλός ο ρυθμός στον αγώνα.

39′ Σουτ απο τον Ματουιντί άστοχο θα περάσει εκτός.

42′ ΓΚΟΛ 3-0 η Γαλλία, ο Παγιέ θα κάνει σουτ στο ύψος της μεγάλης περιοχής και θα στείλει την μπάλα στα δίκτυα.

45′ ΓΚΟΛ 4-0 η Γαλλία, σε μια ωραία μπαλία έμεινε εκτεθειμένη η άμυνα της Ισλανδίας και ο Γκριεζμάν με όμορφο ψηλοκρεμαστό πλάσε θα στείλει την μπάλα στα δίκτυα.

45′ Λήξη πρώτου ημιχρόνου. 4-0 η Γαλλία σε μια παράσταση για ένα ρόλο.

45′ Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου.

46′ Αλλαγές για την Ισλανδία Φινμπόγκασον αντί Μπόντβαρσον και Ινγκασον αντί Αρνασον.

56′ ΓΚΟΛ για την Ισλανδία. Μειώνει σε 4-1.

59′ ΓΚΟΛ για την Γαλλία 5-1, απο εκτέλεση φάουλ του Παγίε, ο Ζιρού στην κεφαλία.

60′ Αλλαγή για την Γαλλία, εκτός ο Ζιρού, μέσα ο Ζινιάκ.

63′ Τεράστια απόκρουση απο τον Γιορίς σε κεφαλία απο εκτέλεση κόρνερ.

72′ Αλλαγή για την Γαλλία, εκτός ο Κοσιελνί, μέσα ο Μανγκαλά.

76′ Η Γαλλία ρίχνει το ρυθμό και ξεκουράζει βασικούς.

80′ Αλλαγή για την Γαλλία, Κομάν αντί Παγιέ.

83′ Αλλαγή για την Ισλανδία. Γκούντγιονσεν αντί Σιγκθόρσον.

84′ ΓΚΟΛ για την Ισλανδία 5-2. Σέντρα από αριστερά και κεφαλιά του αμρκάριστου Μπιάρνασον.

90′ Λήξη του αγώνα. 5-2 το τελικό αποτέλεσμα και η Γαλλία είναι στα ημιτελικά και θα αντιμετωπίσει την Γερμανία.

607136797_AG_0014_0088E8DC3774FC3148E90510B9E7D4B6_3524

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ