aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤο θέλει, μπορεί και το δείχνει ο Απόλλων

Το θέλει, μπορεί και το δείχνει ο Απόλλων

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η τρίτη αντεπίθεση στον Απόλλωνα, θέλουν να είναι φαρμακερή! Άλλες δύο φορές οι κυανόλευκοι βρέθηκαν μακριά από την κορυφή και ισάριθμες φορές έφτασαν κοντά στην πρώτη θέση. Τώρα, στην τρίτη και τελική επίθεση τους, θέλουν να είναι πιο συνεπείς για να κόψουν πρώτοι το νήμα. Ποιος είπε, πως με την εικόνα και τα αποτελέσματα που βγάζει ο Απόλλων, πώς δεν μπορεί; Μπορεί και το δείχνει με πάσα μεγαλοπρέπεια και συνέπεια μάλιστα.

Οι κυανόλευκοι, έδωσαν συνέχεια στο αήττητο σερί τους, δεν πτοήθηκαν από τον κακό αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ και νικώντας με 2-0 την Ομόνοια, μείωσαν στο -4 τη διαφορά από την κορυφή και τον ΑΠΟΕΛ. Είχαν καρδιά, αντοχές και υπομονή. Όλα αυτά, με την ποιότητα που συνοδεύουν τον φετινό Απόλλωνα έφεραν τη νίκη και τα πλατιά χαμόγελα. Ακολουθούν κατά πόδας τον ΑΠΟΕΛ και το μόνο που σκέφτονται είναι πως στις εφτά αγωνιστικές που απομένουν θα φροντίσουν να κάνουν ό,τι είναι δυνατό να κόψουν πρώτοι το νήμα και να στεφθούν πρωταθλητές.

Ο Σαρδινέρο στο 64’ με το γκολ που πέτυχε, έστειλε το μήνυμα, πως με τίποτε δεν θα χανόταν το ματς και τον Πίεχ στο 83’ να αποτελειώνει την αντίπαλο τους. Ο κόσμος το πιστεύει και μαζί τους και οι παίκτες και ο προπονητής. Μπορεί ο Απόλλων· και το δείχνει με το αήττητο σερί του. Τι κι αν κάθε εβδομάδα, υπάρχουν κάποιες απουσίες. Καθαρίζουν άλλοι για τους απόντες και μέσα από την 19η νίκη στο πρωτάθλημα διαπιστώθηκε πως υπάρχουν οι λύσεις σε κάθε απουσία.

Πλην της φάσης με το δοκάρι της Ομόνοιας στο πρώτο ημίχρονο, δεν απειλήθηκε σοβαρά, η εστία του Βάλε. Ήταν πολύ πιο επιθετικός ο Απόλλων, είχε ευκαιρίες για να ανοίξει πιο πριν το σκορ, όμως όσο περνούσε ο χρόνος, η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή γινόταν και πιο απειλητική. Κτύπησαν σε χρονικά σημεία που ο αντίπαλος του δεν μπορούσε να αντιδράσει και έφυγαν με ένα τεράστιο διπλό που τους ανοίγει τη όρεξη.

Η προχθεσινή νίκη έφερε τρομερή διάθεση και αυτοπεποίθηση. Αξιοποίησαν και την ήττα του ΑΠΟΕΛ και βλέπουν πως με ανάλογη συνέχεια, όλα είναι ανοικτά. Οι επιλογές του τεχνικού του Απόλλωνα, έπιασαν τόπο. H δε κίνηση του να αποσύρει τον Ντα Σίλβα (61΄), και να περάσει στη θέση του τον Πέδρο, ήταν απόλυτα σωστή και έξυπνη. Από τα δεξιά ο ξεκούραστος Πέδρο έκανε πάρτι με τον Σοϊλέδη, καθώς τρία λεπτά μετά έδωσε την πάσα για το πρώτο γκολ. Στο 78’ ο Πίεχ πήρε τη θέση του Μαγκλίτσα και πέντε λεπτά μετά ο Πολωνός κλείδωσε τη νίκη.

Πάλι ο Πέδρο ήταν ο παίκτης που έδωσε την ασίστ στον σκόρερ! Ο Απόλλων είχε τις λύσεις και πήρε αυτό που άξιζε, αποδεικνύοντας το βάθος του έμψυχου δυναμικού του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ