aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤο… λάθος που διόρθωσε ο Πουρσαϊτίδης

Το… λάθος που διόρθωσε ο Πουρσαϊτίδης

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η ιστορία του Τιμόθεου Παύλου μπορεί να χαρακτηριστεί και διδακτική, καθώς αποτελεί άλλο ένα απτό παράδειγμα για τα «πάνω» και τα «κάτω» που έχει το ποδόσφαιρο. Πριν από σχεδόν 2,5 χρόνια, η Νέα Σαλαμίνα στην οποίαν ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του και η συνέχεια τον βρήκε στη Β’ Κατηγορία με τη φανέλα του ΑΣΙΛ. Ωστόσο, το όνειρο να αγωνιστεί ξανά στην Α’ Κατηγορία δεν έσβησε και έπειτα από δύο σεζόν με 47 συμμετοχές και εννιά γκολ, αποφάσισε να δοκιμάσει ξανά την τύχη του.

Του έδωσε την ευκαιρία ο Σάββας Πουρσαϊτίδης τον περασμένο Μάιο, όταν δύο εβδομάδες πριν από το τέλος του πρωταθλήματος πέρασε από κόσκινο ποδοσφαιριστές που είτε αγωνίστηκαν δανεικοί σε άλλες ομάδες είτε απλώς ήθελαν να περάσουν από δοκιμαστικά στις προπονήσεις. Ε, ο Παύλου ήταν ο μοναδικός που κέρδισε τον Ελλαδίτη προπονητή, ο οποίος άναψε το πράσινο φως για την επιστροφή του στους ερυθρόλευκους. Έτσι, στις 5 Ιουνίου 2018 η Νέα Σαλαμίνα ανακοίνωσε την απόκτησή του για έναν χρόνο με δικαίωμα ανανέωσης. Διορθώθηκε με αυτό τον τρόπο το προ 2,5 ετών λάθος της αποδέσμευσής του.

Ο Πουρσαϊτίδης μάλιστα αποφάσισε από επιθετικό να τον μετατρέψει σε ποδοσφαιριστή «της γραμμής», δοκιμάζοντάς τον στην προετοιμασία σε ρόλο πλάγιου μπακ. Σε σχηματισμό με τρεις σέντερ μπακ, έδειξε πολύ καλά στοιχεία ως… οπισθοχωρημένος εξτρέμ και να που χρειάστηκε στα επίσημα ματς. Ο τραυματισμός του Κωνσταντίνου Μιντίκκη έφερε τον Παύλου από τον πάγκο στο προσκήνιο και οι εμφανίσεις του στα δύο 90λεπτα που αγωνίστηκε απέναντι σε Απόλλωνα και Πάφος FC, μα και στο 45λεπτο κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, δικαιώνουν πλήρως τον προπονητή του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ