aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤο ιδανικό σενάριο για την ΑΕΛ και το υψηλό εμπόδιο

Το ιδανικό σενάριο για την ΑΕΛ και το υψηλό εμπόδιο

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό, έτσι περιμένουν στην ΑΕΛ πως θα είναι και το αυριανό στο Δασάκι με τον Εθνικό. Η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου προέρχεται από πέντε σερί νίκες και το ιδανικό γι’ αυτήν θα είναι να ολοκληρώσει το έτος που αποχαιρετούμε σε λίγες μέρες, με άλλο ένα τρίποντο.

Ο τεχνικός της ΑΕΛ γνωρίζει πως ο αυριανός αντίπαλός του, μόνο εύκολος δεν είναι και έχει προετοιμάσει την ομάδα του για να ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Σήμερα, μετά το τέλος της προπόνησης, θα αποφασίσει με ποιους θα ξεκινήσει η ΑΕΛ το παιχνίδι. Κάποια μικροπροβλήματα με τους Σόουζα, Ζούνιορ και Γεωργιάδη έχουν ξεπεραστεί και θα είναι στη διάθεση του προπονητή τους.

Εκτός πλάνου είναι ο Αρουαμπαρένα που έχει δεχθεί την τέταρτή του κίτρινη κάρτα στο τελευταίο παιχνίδι με τη Δόξα. Τη θέση του στην κορυφή της επίθεσης θα πάρει ο Ουέλινγκτον. Ο Ισπανός επιθετικός είχε πετύχει με πέναλτι το γκολ της νίκης της ΑΕΛ το περασμένο Σάββατο.

Η απουσία του θεωρείται σημαντική, ωστόσο είναι η ευκαιρία του Ουέλινγκτον, ξεκινώντας ως βασικός μετά από πολλές αγωνιστικές, να δείξει πως είναι σε θέση να βοηθήσει στο σκοράρισμα. Ο Πάμπος Χριστοδούλου θα διατηρήσει τους Φορτούνα και Μπαμπάνκο στον ίδιο ρόλο που τους είχαμε δει να αγωνίζονται στο παιχνίδι με τη Δόξα.

Οι γαλαζοκίτρινοι έδειξαν πολλά θετικά στοιχεία στις τελευταίες αγωνιστικές, τα οποία θέλουν να αυξήσουν και μαζί να εδραιωθούν στις ψηλές θέσεις. Η καλή άμυνα, με τα έξι γκολ που έχει δεχθεί σε 15 αγωνιστικές, είναι δείγμα της σωστής στελέχωσης και της συνοχής της ομάδας. Η δημιουργία ευκαιριών επίσης, έστω κι αν δεν έχει το εύκολο γκολ, καταλογίζεται στα θετικά της ομάδας της Λεμεσού.

Επίσης, η μεσαία γραμμή κάνει πολλή δουλειά και όσοι την αποτελούν καταθέτουν ψυχή και ταλέντο. Είναι σημαντικό επίσης το ότι ποδοσφαιριστές που δεν μετείχαν στο πρόγραμμα της προετοιμασίας, όπως οι Μπαμπάνκο και Γεωργιάδης, έχουν δείξει στα τελευταία παιχνίδια πως έχουν φτάσει στα επίπεδα που θέλει ο προπονητής τους.

Η μέχρι τώρα πορεία δεν ήταν εύκολη για την ΑΕΛ και ό,τι κέρδισε, το πήρε με την αξία της. Σε αγώνες στους οποίους παρουσιάστηκε χαλαρή, το πλήρωσε με βαθμολογικές απώλειες. Στο αυριανό της παιχνίδι με τον Εθνικό στο Δασάκι, το ζητούμενο για την ΑΕΛ, όπως τόνισε και η τεχνική ηγεσία της, είναι να παρουσιαστεί σοβαρή, συγκεντρωμένη και παθιασμένη για τους τρεις βαθμούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ