aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΘα είναι η μεγαλύτερη ανέλιξη καριέρας που άρχισε στην Κύπρο!

Θα είναι η μεγαλύτερη ανέλιξη καριέρας που άρχισε στην Κύπρο!

Ο Ζόρντι Κρόιφ παρουσιάζεται σύμφωνα με τα ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης έτοιμος να αναλάβει πόστο τεχνικού διευθυντή της Μπαρσελόνα ως επιλογή του νέου προέδρου της, Ζοάν Λαπόρτα. Ο ίδιος διαψεύδει επαφές με τους Καταλανούς, αλλά μένει να δούμε αν θα επαναληφθεί η γνωστή ιστορία με τον καπνό και τη φωτιά.

Αν οριστικοποιηθεί η συμφωνία θα πρόκειται ασφαλώς για τη σπουδαιότερη πρόκληση στην καριέρα του, από τότε που κρέμασε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του.

Ο γιος του αείμνηστου Ολλανδού θρύλου του Άγιαξ, της Μπαρσελόνα και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Γιόχαν Κρόιφ, άρχισε την καριέρα του ως τεχνικός διευθυντής στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2010 (αφού έφυγε από τη Βαλέτα, όπου εργάστηκε ως βοηθός προπονητής).

Μάλιστα, τότε, οι Λαρνακείς επέστρεφαν από τη Β’ Κατηγορία και επί της προεδρίας του Μάριου Έλληνα έκαναν την κίνηση-ματ. Προσέλαβαν στο πόστο του τεχνικού διευθυντή τον Κρόιφ και δεν το μετάνιωσαν. Τετράδα από την πρώτη σεζόν, θέση στο Γιουρόπα Λιγκ και λίγους μήνες αργότερα πρόκριση στους ομίλους!

Οι κιτρινοπράσινοι μεγάλωσαν το στάτους τους κατά πολύ και έβαλαν τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια, με τα γνωστά αποτελέσματα (με τη συμβολή του μεταγενέστερου τεχνικού διευθυντή Τσάβι Ρόκα, για τον οποίον άλλωστε έκανε τις συστάσεις ο Κρόιφ).

Από τη νεοφώτιστη (εκείνο το καλοκαίρι) ΑΕΚ και το ΓΣΖ (τότε έδρα της) λοιπόν, έτοιμος για την Μπαρσελόνα και το Νόου Καμπ. Αν κλείσει η συμφωνία θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανέλιξη καριέρας ανθρώπου που άρχισε την καριέρα του από το κυπριακό ποδόσφαιρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ