aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤελευταίο χαρτί για πολλές ομάδες

Τελευταίο χαρτί για πολλές ομάδες

Μετά το διήμερο του Τσάμπιονς Λιγκ, τη σκυτάλη παίρνει απόψε το Γιουρόπα Λιγκ. Στη σέντρα θα βρεθούν ξανά οι 48 ομάδες των ομίλων της διοργάνωσης για τη διεξαγωγή της 4ης αγωνιστικής, που περιλαμβάνει μάχες σε όλα τα μέτωπα. Μόνο τέσσερις ομάδες διατηρούν το απόλυτο των τριών νικών στους 12 ομίλους κι αυτό είναι ενδεικτικό του έντονου ανταγωνισμού. Συγκεκριμένα, δεν έχουν χάσει βαθμό στα πρώτα τρία παιχνίδια τους η Άρσεναλ, η Ζενίτ, η Στεάουα και η Λάτσιο, οι οποίες με ενδεχόμενη επιτυχία απόψε θα εξασφαλίσουν σε μεγάλο βαθμό και την πρόκρισή τους.

Το… κυπριακό ενδιαφέρον εστιάζεται στην αναμέτρηση που αφορά στον όμιλο του Απόλλωνα, μεταξύ της Λιόν και της Έβερτον. Οι δύο ομάδες βρίσκονται σε εντελώς διαφορετική κατάσταση, με τη γαλλική να είναι σε τοπ φόρμα, να βελτιώνεται συνεχώς και να χτίζει σερί νικών, ενώ η αγγλική είναι ντεφορμέ, οδηγείται από ήττα σε ήττα και παραμένει με υπηρεσιακό τεχνικό στον πάγκο της.

Η Λιόν που βρίσκεται στη 2η θέση, θέλει να κρατηθεί σε τροχιά πρόκρισης και με το πρόγραμμα που ακολουθεί με δύο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια δείχνει ότι θα τα καταφέρει. Η Έβερτον από την πλευρά της είναι στην τελευταία θέση του ομίλου και δύσκολα θα μπορέσει να αναστρέψει την κατάσταση, ειδικά με την πορεία που έχει δείξει ώς τώρα σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Στον όμιλο της ΑΕΚ Αθηνών, η Ριέκα υποδέχεται την Αούστρια και θέλει τη νίκη για να πάει στη συνέχεια σε «τελικό» εναντίον της Ενωσης (23/11) στο ΟΑΚΑ. Ωστόσο, έντονο ελληνικό ενδιαφέρον υπάρχει και στην αναμέτρηση Σάλτσμπουργκ-Κονιασπόρ (9ος όμιλος), καθώς με νίκη οι γηπεδούχοι εξασφαλίζουν την πρόκριση και κερδίζουν βαθμούς στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ. Η Ελλάδα και η Αυστρία διεκδικούν την 12η προνομιούχο θέση, για την οποία «ερίζουν» επίσης η Ελβετία και η Τσεχία (πολύ σημαντικό και το Πλζεν-Λουγκάνο στον 7ο όμιλο).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ