aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤα προβλήματα… δεν είναι πρόβλημα για τον Απόλλωνα!

Τα προβλήματα… δεν είναι πρόβλημα για τον Απόλλωνα!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Για ακόμη μια φορά δεν αποτέλεσαν πρόβλημα οι μαζεμένες απουσίες για τον Απόλλωνα, που νίκησε χθες 2-0 τον Ολυμπιακό στο Μακάρειο. Έτσι, έφτασε τις έξι συνεχόμενες νίκες και αξιοποιώντας την ήττα του ΑΠΟΕΛ από την πρωτοπόρο Ανόρθωση, τον προσπέρασε και ανέβηκε στην τρίτη θέση. Παράλληλα, κράτησε την απόσταση έξι βαθμών από την κορυφή.

Οι κυανόλευκοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και με το τέλος του βρέθηκαν μπροστά στο σκορ. Εντούτοις, βρίσκοντας τον πολύ καλό χθες Πάβελ Πάιζα απέναντί τους, έπρεπε να συμπληρωθούν ακριβώς 45 λεπτά για να βρουν τον δρόμο προς τα δίκτυα. Ο Εμίλιο Σελάγια αξιοποίησε την πάσα του Γιάννη Γιαννιώτα και με προβολή σκόραρε, στο τελευταίο παιχνίδι του με τη φανέλα του Απόλλωνα.

Η νίκη των κυανόλευκων σφράγισε στο 60’, όταν ο Σερζ Γκακπέ αξιοποίησε το λανθασμένο γύρισμα του Νάνι με το κεφάλι προς τα πίσω. Τρία λεπτά προηγουμένως, πάντως, ο Ερβίν Κοφί έχασε σπουδαία ευκαιρία με άστοχο κοντινό πλασέ, για να φέρει το ματς στα ίσα και να αλλάξει την ιστορία του ματς.

Ο Απόλλων νίκησε χθες επειδή έλεγξε το παιχνίδι, δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες και ήταν πιο εύστοχος. Δίχως αμφιβολία, δίκαιο πέρα για πέρα το τρίποντο που πήρε στη Λευκωσία. Όσο για τον Ολυμπιακό, πέρα από τη φάση του Κοφί και άλλη μία του Αγιτέ στο 17’, δεν δημιούργησε άλλη μεγάλη ευκαιρία. Έτσι, δέχτηκε την ήττα και παρέμεινε στην όγδοη θέση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ