aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤα δύο πούρα του Παντελή και τα «καρύδια» του Στρέπελ

Τα δύο πούρα του Παντελή και τα «καρύδια» του Στρέπελ

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Στις 21 Ιανουαρίου 2017 ο Ανδρέας Παντελή έπαιρνε θέση στα επίσημα του «Αντώνης Παπαδόπουλος» στο πρώτο παιχνίδι μετά την επιστροφή του στην προεδρία της Ανόρθωσης. Με ένα πούρο στο χέρι ο πρόεδρος που συνέδεσε το όνομά του με την ιστορική πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και το σκάνδαλο που ξέσπασε τον Νοέμβρη του 2008… εγκαινίαζε την επάνοδό του στα διοικητικά δρώμενα της «Κυρίας».

Δύο χρόνια και ένα μήνα μετά ο Ανδρέας Παντελή αποχωρεί αφήνοντας «συντρίμμια». Τεράστιο οικονομικό πρόβλημα με ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο απλήρωτους για τρεις μήνες, πρωτοφανής συνεντεύξεις Τύπου στην παρουσία σύσσωμου του ποδοσφαιρικού τμήματος, απλήρωτη μετεγγραφή 600 χιλιάδων ευρώ στην Όρενμπουργκ (600.000 ευρώ), χρέος 400.000 σε ατζέντη (σ.σ. Μαμούκα) ο οποίος εμφανίζεται ως συνεργάτης της Ανόρθωσης, αποδυτήρια που μυρίζουν «μπαρούτι», και μία πολύκροτη υπόθεση (Ουζόχο) που ταλάνισε και έπληξε ολόκληρο το οικοδόμημα της «Κυρίας».

Διαβάστε επίσης: Ξέσπασμα Στρέπελ και παικτών: «Παίζουμε απλήρωτοι και χωρίς γιατρό»

Ευθύνη Παντελή και όσους τον περιέβαλαν  

Ευθύνες για την κατάντια της Ανόρθωσης δεν έχει μόνο ο Ανδρέας Παντελή. Ευθύνες έχει και ο Δρ. Κυριακός Γιάγκου και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που διαβεβαίωναν ότι όλα βαίνουν καλώς, αλλά και όσοι περιβάλλουν τους ποδοσφαιριστές. Η προ ημερών εξομολόγηση του Πράνιτς ότι αφέθηκαν μόνοι οι ποδοσφαιριστές δεν ήχησε καλά στα αυτιά αρκετών. Όσα είπε ο Κροάτης τα επανέλαβε ο Γιούρχεν Στρέπελ έχοντας δίπλα του όλους τους παίκτες.

Ο Ολλανδός δείχνει «καρύδια» από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Έχοντας να διαχειριστεί μία τραγική κατάσταση έβαλε τους δικούς του κανόνες χωρίς να λογαριάζει πρόσωπα. Δεν δίστασε να παραγκωνίσει ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές που έκαναν του κεφαλιού τους και να στείλει στο σπίτι τους Ντουγκλάο – Μικελτάντζε όταν είχαν σοβαρό επεισόδιο μεσοβδόμαδα. Υπέπεσε σε λάθη που αφορούν το τεχνικό κομμάτι, όμως κανείς δεν μπορεί να μην πιστώσει τον Στρέπελ ότι παλεύει με νύχια και με δόντια για να κρατήσει την αξιοπρέπεια της ομάδας εντός των τεσσάρων γραμμών.

Διαβάστε επίσης: Στην πόρτα εξόδου της Ανόρθωσης ο Ανδρέας Παντελή

Κρίσιμες ώρες

Η αποχώρηση του Ανδρέα Παντελή θα οριστικοποιηθεί εντός της ημέρας. Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου συνεδριάζει εκτάκτως την Κυριακή (24/2) και θα επικυρωθεί η αποχώρηση του Ανδρέα Παντελή από την προεδρία της εταιρείας.

Το συμβούλιο του σωματείου θα πάρει αποφάσεις για την επόμενη μέρα του ποδοσφαιρικού τμήματος. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πρόθεση του Χρίστου Πουλλαΐδη να επιστρέψει στον διοικητικό θώκο και οι επόμενες μέρες θα ρίξουν φως στο κατά πόσο ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας θα ενδιαφερθεί ενεργά για επανεμπλοκή του στα διοικητικά δρώμενα. Μάλιστα, επιβεβαιώνεται το γεγονός από πηγές στα ενδότερα της Ανόρθωσης ότι έχει ήδη κάνει προκαταρκτική επαφή με τον Τιμούρ Κετσπάγια.

Διαβάστε επίσης: Μήνυμα με υπονοούμενα από τον Λαβόρδε (pic)

Δεν αποκλείεται για κάποιο χρονικό διάστημα να αναλάβει τη διαχείριση της ποδοσφαιρικής εταιρείας το σωματείο ως ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας και ακολούθως να συγκληθεί Έκτακτη Εκλογική Συνέλευση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ