aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Στραγγάλισε» και την Μπαντίρμα η ΑΕΚ

«Στραγγάλισε» και την Μπαντίρμα η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ δείχνει να αφήνει για καλά πίσω της την κρίση των προηγούμενων εβδομάδων. Έχοντας ως αφετηρία για τρίτο σερί ματς την καταπληκτική της άμυνα, συνέτριψε με 68-50 την Μπαντίρμα στην Τουρκία και έφτασε στο 3-1 στον δεύτερο όμιλο του Basketball Champions League.

Κυριάρχησε μετά το πρώτο πεντάλεπτο στο ματς η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου που είχε κορυφαίο τον Χάουαρντ Σαντ-Ρόος, ο οποίος είχε 8 πόντους, 9 ασίστ, 6 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και κανένα λάθος.

Εξαιρετική δουλειά στην άμυνα από τον Μάρκους Σλότερ (3π., 11 ριμπ., 2 κλεψ.), ανέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο και πέτυχε μεγάλα σουτ ο Κιθ Λάνγκφορντ (14π.). Αναβολή πήρε το ντεμπούτο του Μάριο Τσάλμερς.

Το ματς

Γκίκας, Λάνγκφορντ, Σαντ-Ρόος, Γιάνκοβιτς και Μαυροειδής ήταν η πρώτη πεντάδα της ΑΕΚ. Το μαρκάρισμα του Χαζέρ ήταν ο βασικός πονοκέφαλος αρχικά (6-4) αλλά παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα στην επίθεση με 3/12 σουτ, οι «κιτρινόμαυροι» βρήκαν ρυθμό στο τελευταίο δίλεπτο της πρώτης περιόδου. Χάρη στα τρίποντα από Γιαννόπουλο και Σαντ-Ρόος, αλλά και τα πέντε επιθετικά της ριμπάουντ η «Ένωση» ξέφυγε με οκτώ, 14-22 στο φινάλε του δεκαλέπτου. Σλότερ και Σαντ-Ρόος έκαναν καταπληκτική δουλειά στην άμυνα, η «Ένωση» έφτασε τα 8 επιθετικά σε 13 λεπτά αγώνα και η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +17 (14-31) λίγο μετά τα μισά της δεύτερης περιόδου με το τρίποντο του Τολιόπουλου. Παρότι οι φιλοξενούμενοι «βραχυκύκλωσαν» επιθετικά στο τελευταίο τετράλεπτο του ημιχρόνου, περιόρισαν την ζημιά από την άμυνά τους και πήγαν στα αποδυτήρια με διαφορά δώδεκα πόντων, 21-33.

Κρατώντας την Μπάνβιτ στους 24 πόντους στα πρώτα 24 λεπτά του αγώνα (!) η ΑΕΚ αποσπάστηκε ξανά με 17 (24-41), με τον Ματσιούλις να ανεβάζει την απόδοσή του. Ο Προύιτ με 3/3 τρίποντα έδωσε μια πνοή στους γηπεδούχους, που πλησίασαν στους έντεκα (35-46), αλλά ο Χρυσικόπουλος είχε τις απαντήσεις από την περιφέρεια και δύο σημαντικά σουτ του Λάνγκφορντ κράτησαν την «Ένωση» σε θέση υπεροχής, 37-53 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Το 4-0 των Τούρκων στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου θορύβησαν τον Ηλία Παπαθεοδώρου, αλλά μετά το τάιμ άουτ του οι «βόμβες» από Σαντ-Ρόος και Λάνγκφορντ έφεραν την ΑΕΚ για πρώτη φορά στο +18, 41-59. Τα τρίποντα του Προύιτ δεν ήταν δυνατό να αναχαιτίσουν τους «κιτρινόμαυρους» που ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι στο παρκέ και έσπασαν το φράγμα της διαφοράς των είκοσι πόντων στο φινάλε (45-66).

Δεκάλεπτα: 14-22, 21-33, 37-53, 50-68

Μπαντίρμα (Ντεμίρ): Ερντέκ 1, Χαλταλί, Καμπατσά, Οντσέλ, Γιλμάζ 4, Χαζέρ 8, Χάμερ 2, Καλινόσκι 6, Προύιτ 16 (4), Σενγκούν, Σμιθ 3 (1), Τέρι 10.

ΑΕΚ (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος 5 (1), Λάνγκφορντ 14 (2), Ματσιούλις 11, Χρυσικόπουλος 8 (2), Γκίκας 2, Μαυροειδής 6, Σαντ Ρος 8 (2), Γιαννόπουλος 9 (1), Γιάνκοβιτς 2, Σλότερ 3.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ