aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣτέλνουν 20χρονο Αυστραλοκύπριο στην ΑΕΚ!

Στέλνουν 20χρονο Αυστραλοκύπριο στην ΑΕΚ!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Ο Μπάι Αντωνίου ήταν τη λήξασα σεζόν μέλος της Σίδνεϊ FC, η οποία κέρδισε το νταμπλ στην Αυστραλία, αλλά πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στην παροικιακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος» αναφέρουν πως ο 20χρονος θα υπογράψει συμβόλαιο με την ΑΕΚ Λάρνακας τη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Ο Αντωνίου ταξίδεψε στην Κύπρο, όπως αναφέρει, για την αναζήτηση νέας ποδοσφαιρικής στέγης: «Ήταν ο κύριος λόγος που ταξίδεψα στην Κύπρο. Η μητέρα μου είναι από τους Τρούλλους, που είναι έξω από τη Λάρνακα και ο πατέρας μου γεννήθηκε εκεί. Μου είπε ότι θα σήμαινε πολλά για αυτόν να έπαιζα εκεί, ξέρει πόσο μεγάλη ομάδα είναι η ΑΕΚ». Ο μεγαλωμένος στο Σίδνεϊ Μπάι Αντωνίου, αγωνίστηκε και στην ομάδα U20 της Αυστραλίας, ενώ ανέφερε ότι στην κάθοδο του στην Κύπρο τον βοήθησε ένας φίλος του, ο Πέρι Μουστάκας που αγωνίστηκε και στον Απόλλωνα.

Τον περασμένο Μάιο ήρθε στην Κύπρο και όπως ανέφερε: «Ήμουν εκεί για μερικούς μήνες και ένας άνθρωπος που ήξερε τον Πέρι με πήρε στην ομάδα U19 της ΑΕΚ, γιατί δεν ήξεραν τις ποδοσφαιρικές μου ικανότητες και αν θα μπορούσα να ανταπεξέλθω. Έπαιξα πέντε αγώνες με τους αναπληρωματικούς, σκόραρα τρία γκολ και έδωσα επτά ασίστ. Μου είπαν ότι θέλουν να υπογράψω αργότερα γιατί τότε είχε κλείσει το μετεγγραφικό παράθυρο».

Καταληκτικά μίλησε για τον ενθουσιασμό του που θα υπογράψει στην ΑΕΚ: «Είμαι χαρούμενος που θα πάω εκεί τον Ιανουάριο, το βλέπω ως πρόκληση και θα απολαύσω να ξεκινήσω ξανά σε μία νέα χώρα. Έως τότε πρέπει να προπονούμαι σκληρά».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ