aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣωφρόνης: «Αλίμονο να βλέπεις πιο κάτω από την Ευρώπη»

Σωφρόνης: «Αλίμονο να βλέπεις πιο κάτω από την Ευρώπη»

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διασκέψεων του προπονητικού κέντρου στο Κολόσσι η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του προπονητή του Απόλλωνα, Σωφρόνη Αυγουστή, ενόψει των δύο επόμενων αγώνων της ομάδας με αντίπαλους τον Άρη (4/12) και ΑΕΚ (8/12) στο Τσίρειο στάδιο. Ο Κύπριος προπονητής αναφέρθηκε στα δύο σημαντικά ματς που ακολουθούν για τους «γαλάζιους», ενώ για τους παραπτωματίες Καρ-Εμπιντά μίλησε ο Φανούριος Κωνσταντίνου στην έναρξη της συνέντευξη Τύπου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας τόνισε χαρακτηριστικά τα ακόλουθα: «Η απόφαση θα τους κοινοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Η απόφαση πάρθηκε από κοινού του προπονητή μας και του Νίκου Κίρζη, δεν υπάρχει κανείς ο οποίος μπορεί να παραβιάσεις τους εσωτερικούς κανονισμούς της ομάδας μας προς το ιερό έμβλημα του Απόλλωνα. Θα είναι ένα μήνυμα για όλους ότι πάνω απ’ όλα ο σεβασμός και η τιμή προς την ομάδα που σου δίνει το δικαίωμα ν’ αγωνίζεσαι θα πρέπει να το σέβεσαι. Περισσότερα θα πούμε τις επόμενες ημέρες… Θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση. Και οι δύο παίκτες είναι εκτός ομάδας μέχρι νεοτέρας».

Ακολούθως, τη σκυτάλη των δηλώσεων παρέλαβε ο Σωφρόνης Αυγουστή, ο οποίος στην εισαγωγή του για τους αγώνες με τον Άρη (Κύπελλο) και την ΑΕΚ (πρωτάθλημα), ανέφερε: «Έχουμε δύσκολο παιχνίδι αύριο. Οι μονοί αγώνες είναι πάντα επικίνδυνοι. Πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, να πάρουμε την πρόκριση και να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Είναι πολύ σημαντικά παιχνίδια για την ομάδα. Ξέρουμε ότι η ομάδα δεν έχει κερδίσει ντέρμπι και είναι μεγάλο το κίνητρο με την ΑΕΚ. Είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος, μια ομάδα που παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Περνά κι αυτή τα δικά της προβλήματα και είναι σημαντικό να είμαστε έτοιμοι και στα δύο παιχνίδια».

Ερωτηθείς για τα αγωνιστικά προβλήματα και το πειθαρχικό παράπτωμα των Καρ και Εμπιντά, είπε: «Ελπίζουμε μέχρι το παιχνίδι με την ΑΕΚ να έχουμε επιστροφές. Λιγόστεψαν οι επιλογές αλλά πάνω από όλα είναι η ομάδα. Είμαστε εδώ και υπηρετούμε έναν μεγάλο σύλλογο. Πρέπει να δίνουμε παράδειγμα σε όλους γιατί ο Απόλλωνας είναι μεγάλη ομάδα. Όλοι αξιολογούνται καθημερινά, ελπίζουμε να τους έχουμε με την ΑΕΚ. Θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να έχουμε κάποιους με την ΑΕΚ. Δεν ξεχωρίζω ποδοσφαιριστές σε Κύπριους και ξένους. Όλοι είναι υπόχρεοι όταν τους ζητηθεί να αγωνιστούν. Σίγουρα θα έχουμε αλλαγές, αυτοί που θα κληθούν πρέπει να είναι έτοιμοι».

Απαντώντας σε ερώτηση εάν θεωρεί κάποια ομάδα φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου πρωταθλήματος, ο Κύπριος τεχνικός είπε: «Ήμουν σίγουρος ότι θα ήταν δύσκολο το πρωτάθλημα. Όλοι παίρνουν βαθμούς από όλους. Είμαι σίγουρος ότι θα χαθούν ακόμα περισσότεροι από όλους. Κάνουμε μεγάλη και ανοδική προσπάθεια το τελευταίο διάστημα, φτάσαμε σε κομβικό σημείο με τα δύο ντέρμπι που έχουμε στη Λεμεσό και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Η πιο σταθερή ομάδα είναι η Ανόρθωση, Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ και Απόλλωνας κάνουν προσπάθεια να πλησιάσουν στην κορυφή. Όταν είσαι Απόλλωνας και τα τελευταία εφτά χρόνια προσπαθείς για το πρωτάθλημα και στο τέλος βγαίνεις Ευρώπη, αλίμονο να βλέπεις πιο κάτω από την Ευρώπη. Κάναμε βήματα τον τελευταίο μήνα αλλά ακόμα είμαστε μακριά. Τα τρία αυτά παιχνίδια στο πρωτάθλημα είναι σημαντικά για να πούμε ότι μπήκαμε ξανά στη διεκδίκηση των στόχων. Θα παίζουμε σε κάθε παιχνίδι για τους τρεις βαθμούς για να φτάσουμε πιο κοντά στην κορυφή. Κάποια πράγματα δεν εξαρτούνται από τα δικά μας πόδια, βλέπουμε και τους άλλους».

Το αφεντινό των «γαλάζιων» δε θα μπορούσε να μην ερωτηθεί και για τα θέματα ενίσχυσης του ρόστερ του Απόλλωνα, από τη στιγμή που πλησιάζει η χειμερινή μετεγγραφική περίοδος. Και απάντησε ως ακολούθως: «Θα γίνουν κινήσεις τον Γενάρη, είναι δεδομένο. Πρέπει αυτοί που θα έρθουν να βοηθήσουν την ομάδα να ανεβάσει επίπεδο».

Αναφερόμενος στις απουσίες των Καρ και Εμπιντά, είπε: «Δεν πήραν χρόνο στα τελευταία παιχνίδια, όμως ο Καρ έλειπε συνέχεια με την Εθνική. Όταν υπάρχουν τιμωρημένοι και τραυματίες είναι καλό να υπάρχουν παίκτες στο ρόστερ. Από τη στιγμή που έπεσαν σε σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα αυτό περνά σε δεύτερη μοίρα».

Το βίντεο της Συνέντευξης Τύπου του Σωφρόνη Αυγουστή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ