aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Σε τέσσερις εβδομάδες οι παίκτες θα είναι έτοιμοι για επανέναρξη»

«Σε τέσσερις εβδομάδες οι παίκτες θα είναι έτοιμοι για επανέναρξη»

Στο… ακουστικό αναμένει η Ανόρθωση την απόφαση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με το ερώτημα για επανέναρξη προπονήσεων από σήμερα (4/5) σε μικρά γκρουπ.

Ο εκ των γυμναστών της ομάδας, Λάμπρος Ιωάννου, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις (ΣΠΟΡ FM 95.0), αναφέρθηκε στην κατάσταση των παικτών της «Κυρίας», ενώ τόνισε πως σε τέσσερις εβδομάδες από την έναρξη των προπονήσεων (18/5) μπορούν να προετοιμαστούν κατάλληλα οι ποδοσφαιριστές σε περίπτωση επανέναρξης του πρωταθλήματος.

Μάλιστα, ανέφερε πως οι κυανόλευκοι βρίσκονται σε καλό επίπεδο ετοιμότητας, ενώ είπε πως δεν είναι αποτρεπτικός παράγοντας η ζέστη και η υγρασία για τους αγώνες πρωταθλήματος, καθώς έτσι κι αλλιώς αυτή τη περίοδο διεξάγονται ευρωπαϊκοί αγώνες.

Αναλυτικά:

Για την κατάσταση των παικτών της Ανόρθωσης: «Μαζί με τον Μιχαήλ και το τεχνικό τιμ, εκδώσαμε προγράμματα εκγύμνασης, επικοινωνούμε καθημερινά, όπως επίσης και τον ιατρό και την διατροφολόγο μας. Στόχος μας ήταν να διατηρήσουμε τους παίκτες σε ικανοποιητικό επίπεδο ώστε αν επαναρχίσουμε να είμαστε έτοιμοι. Κάναμε προπονήσεις μέσω διαδικτύου, έχουμε γκρουπ που συνομιλούμε καθημερινά. Τους δώσαμε προγράμματα που είναι επιπλέον προπόνηση. Ανταποκρίθηκαν μια χαρά οι παίκτες μας».

Για το αν είχαν γιλέκα κατά τη διάρκεια της προπόνησης: «Τα γιλέκα είναι για το γήπεδο. Τους συμβουλεύσαμε να πάρουν δικά τους και την ατομική τους εκγύμνασης, σαν επαγγελματίες παίκτες. έχουμε γνώση για το επίπεδο το οποίο γυμνάζονταν.

Για το χρονικό διάστημα που χρειάζεται: «Βάση των δεδομένων και επειδή οι παίκτες είναι σε καλό επίπεδο ετοιμότητας. Έχουν καλή βάση για να αρχίσουμε. Μέχρι 4 εβδομάδες, μπορούμε να τους προετοιμάσουμε. Με 4 εβδομάδες μια ομάδα μπορεί να προετοιμαστεί κατάλληλα για τους αγώνες. Αν αρχίζαμε πχ από σήμερα θα είχαμε περισσότερο χρονικό περιθώριο που θα ήταν καλύτερο για όλες τις ομάδες».

Για το αν απάντησε το Υπουργείο για επανέναρξη προπονήσεων από σήμερα σε μικρά γκρουπ: «Δεν είμαι αρμόδιος, δεν γνωρίζω. Είναι θέμα της διοίκησης, αναμένουμε».

Για το αν διακοπή και την αποχή: «Θα αρχίσουμε από το πόσο μεγάλο είναι το διάστημα της αποχής από το γήπεδο. Άλλο είναι να προπονείσαι υπό τις οδηγίες του τεχνικού τιμ κι άλλο από το σπίτι. Θα περάσουν από εργομετρικά τα οποία θα μας κατατοπίσουν ατομικά και συλλογικά για την προετοιμασία. Θα πρέπει να γίνει ολοκληρωμένη προετοιμασία σε περίπτωση διακοπής. Μετά από 4-5 μήνες, πρέπει όλοι οι παράμετροι να ληφθούν υπόψη. Και για την διατροφή ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα. Σίγουρα θα υπάρξει περίοδος επαναφοράς, που θα τους επαναφέρεις στην κανονικότητα και στον χώρο εργασίας τους. Μια μικρή προσαρμογή. Παίζει ρόλο πότε θα παίξουμε στην Ευρώπη. Ανάλογα θα προετοιμαστούμε. Χορηγήθηκαν προγράμματα στους παίκτες, ήταν υπό έλεγχο οι παίκτες και είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο. Αν αρχίζαμε από σήμερα, θα ήταν 5 οι εβδομάδες».

Για το ότι δεν θα υπάρχουν φιλικά: «Αν υπήρχε το περιθώριο αυτό, θα ήταν προς όφελος. Δεν είναι αποτρεπτικό ότι δεν θα γίνουν φιλικά. Έχουν πάνω τους παιχνίδια, έχουν βαθμό ετοιμότητας που χωρίς φιλικό μπορούν να αγωνιστούν».

Για τους καλοκαιρινούς μήνες σε περίπτωση επανέναρξη: «Θα είναι προετοιμασία όπως όλες οι άλλες. Και στο πλαίσιο ευρωπαϊκών αγώνων να παίζαμε, πάλι στις ίδιες συνθήκες θα παίζαμε. Η προετοιμασία θα γίνουν όπως κάθε φορά. Σίγουρα η ζέστη και η υγρασία είναι αποτρεπτικοί παράγοντες. Δεν είναι όμως αποτρεπτικό στο να παίξουμε, αφού οι ευρωπαϊκοί αγώνες διεξάγονται τους ζεστούς μήνες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ