aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣχέδιο συλλογικής αφαίρεσης μισθών

Σχέδιο συλλογικής αφαίρεσης μισθών

Οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ και της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας επιδιώκουν συμφωνία για ένα σχέδιο συλλογικής αφαίρεσης μισθών σε συνάντηση με την ένωση επαγγελματιών ποδοσφαιριστών. Η πρόταση είναι μία από τις επιλογές που θα βοηθήσουν τους συλλόγους να διαφυλάξουν το οικονομικό τους μέλλον. Τα αγγλικά πρωταθλήματα έχουν ανασταλεί τουλάχιστον μέχρι τις 30 Απριλίου και οι αρχές του πρωταθλήματος έχουν πει ότι θα συνεχίσουν τη δράση «μόνο όταν είναι ασφαλείς και επιτρέπουν οι συνθήκες».

Οι παίκτες της πρωτοπόρου της Τσάμπιονσιπ, Λιντς, προσφέρθηκαν εθελοντικά να υπάρξει αναβολή στην καταβολή μισθών, ενώ η Μπέρμιγχαμ ζήτησε από παίκτες περικοπές μισθών κατά 50% τους επόμενους τέσσερις μήνες. Ο πρόεδρος της Τότεναμ, Ντάνιελ Λίβι κάλεσε τους παίκτες και τους προπονητές να βοηθήσουν το αγγλικό ποδόσφαιρο σε αυτή την κρίση. «Έχουμε δει μερικούς από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο όπως η Μπαρσελόνα, η Μπάγερν Μονάχου και η Γιουβέντους να παίρνουν μέτρα για να μειώσουν το κόστος τους», δήλωσε ο Λέβι, ο οποίος αποκάλυψε ότι η Τότεναμ έχει επιβάλει περικοπές μισθών κατά 20% σε 550 άτομα από το προσωπικό. «Ελπίζουμε οι συζητήσεις να οδηγήσουν τους παίκτες και τους προπονητές να αναλάβουν την ευθύνη τους για το ποδοσφαιρικό οικοσύστημα».

Ο Μπαέρ Χόφμαν, γενικός γραμματέας της FIFPRO (παγκόσμια ένωση παικτών), επαίνεσε τους παίκτες που συμφώνησαν να έχουν περικοπές στους μισθούς τους, αλλά προειδοποίησε ότι το παράδειγμα δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να ασκηθεί πίεση σε μικρότερους συλλόγους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ