aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠολλά κιλά... μπάλα ο Ιγκουαΐν!

Πολλά κιλά… μπάλα ο Ιγκουαΐν!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον… υπέρβαρο Γκονζάλο Ιγκουαΐν, η Γιουβέντους ξεπέρασε το εμπόδιο της Σασουόλο με 3-1 και με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς οδηγεί, ως συνήθως, την κούρσα στη Serie A!

Χοντρό τον ανεβάζουν, χοντρό τον κατεβάζουν, αλλά ο 28χρονος Αργεντινός παραμένει μηχανή παραγωγής γκολ! Και δείχνει με το καλημέρα γιατί η Γιουβέντους δεν δίστασε να ξοδέψει 90 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει.

Στην παρθενική του εμφάνιση στην αρχική ενδεκάδα της Μεγάλης Κυρίας, ο Πιπίτα καθάρισε ουσιαστικά με δύο πανέμορφα γκολ τη Σασουόλο, ενώ ο Μίραλεμ Πιάνιτς, στο ντεμπούτο του με την ασπρόμαυρη φανέλα σφράγισε στο μισάωρο τη νίκη!

Η Σασουόλο ήταν αυτή που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα στο 4′ με τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Ματέο Πολιτάνο, όμως ένα λεπτό αργότερο ήρθαν τα πρώτα χαμόγελα για τους γηπεδούχους.

Μετά από ωραία μπαλιά του Πάολο Ντιμπάλα, ο Ιγκουαΐν νίκησε τον Αντρέα Κονσίλι και έβαλε τις βάσεις για τη 18η διαδοχική νίκη της Γιούβε στην έδρα της.

Οι πρωταθλητές συνέχισαν να πιέζουν αφόρητα τη Σασουόλο και στο 10′ ο Ιγκουαΐν με ένα υπέροχο γυριστό σουτ στην κίνηση, εκματελλευόμενος τη κεφαλιά-πάσα του Κεντίρα «έγραψε» το 2-0.

Το εκρηκτικό ξεκίνημα της Γιουβέντους έφερε και τρίτο γκολ και αυτή τη φορά σκόραρε ένα άλλο νέο απόκτημα της Κυρίας. Στο 27′ ο Πιάνιτς πήρε το ριμπάουντ μετά από δική του κεφαλιά στο δοκάρι και όλα πια είχαν ξεκαθαρίσει οριστικά.

Η Σασουόλο κατάφερε να μειώσει με τον Λούκα Αντέι στο 33′, όταν η Γιούβε άρχισε να ρίχνει τον ρυθμό της και το 3-1 ήταν το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Οι… διαθέσεις της Γιούβε δεν άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο και χάθηκαν ευκαιρίες με Πιάνιτς (56′), Κιελίνι (62′) και Λιχστάινερ (68′), όμως πιο κοντά στο γκολ έφτασε στο 71′ η ομάδα του Ντι Φραντσέσκο με το άστοχο σουτ του Ραγκούζα και την προσπάθεια του Πολιτάνο στο 88′, που έδιωξε στη γραμμή ο Λιχστάινερ.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν μέχρι το φινάλε να ξαναμπούν στο παιχνίδι, όμως το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου έμελλε να είναι και το τελικό!

Να σημειώσουμε ότι ο Ιγκουαΐν, που αποθεώθηκε στο 69 όταν αντικαταστάθηκε από τον Μάντζουκιτς, έχει σκοράρει 9 γκολ στις τελευταίες 6 εμφανίσεις του στη Serie A. Μηχανή παραγωγής γκολ, όπως είπαμε…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ