aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠέρασε άνετα και σ(έξι) η ΑΕΛ! (pics & video)

Πέρασε άνετα και σ(έξι) η ΑΕΛ! (pics & video)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Η ΑΕΛ επικράτησε με 6-0 της Σεντ Τζόζεφς και πέρασε στον Β’ Προκριματικό Γύρο του Europa League, σε έναν αγώνα που ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, λόγω της νίκης της ομάδας της Λεμεσού με τεσσάρα (4-0) στην Πορτογαλία.

Πριν ακόμα ξεκινήσει καλά-καλά ο αγώνας η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ στο 2ο λεπτό με κεφαλιά του Αβραάμ μετά από κεφαλιά-ασίστ του Μέσκα. Ο Ηλία διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας της Λεμεσού στο 37’ με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπενίτεθ, ενώ ο ίδιος ποδοσφαιριστής έκανε και το 3-0 στο 45’+6 στο ριμπάουντ της μπάλας μετά από κεφαλιά του Μέσκα στο δοκάρι. Στο πρώτο ημίχρονο έγιναν δύο διακοπές (στο 15’ και στο 30’) για να ανασάνουν και οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων από την ζέστη, με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας από το Γιβραλτάρ όμως να φαίνονται πιο κουρασμένοι.

Στο 52’ ο Μπενίτεθ διαμόρφωσε το 4-0 με πολύ ωραίο σουτ, ενώ στα τελευταία λεπτά του αγώνα σκόραραν και οι Α. Κυριάκου (90’) και Μαύρου (90’+2) διαμορφώνοντας το τελικό 6-0. Το αποτέλεσμα αυτό ήταν και η μεγαλύτερη νίκη της ΑΕΛ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η ΑΕΛ στον Προκριματικό Γύρο του Europa League θα αντιμετωπίσει την Προγκρέ από το Λουξεμβούργο που έκανε την έκπληξη και απέκλεισε τη Ρέιντζερς με συνολικό σκορ 2-1. Οι αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων θα διεξαχθούν στις 13 και 20 Ιουλίου.

ΑΕΛ (Μπρούνο Μπαλταζάρ): Βοζίνια, Λαφράνς, Μιτρέα (46′ Α. Κυριάκου), Χ. Κυριάκου, Αβραάμ, Νικολάου (59′ Γερολέμου), Φιντέλις, Σαβάν, Μέσκα, Μπενίτεθ, Ηλία (61′ Μαύρου).

Σεντ Τζόζεφς (Ραούλ Προκόπιο): Ρόμπα, Άραγκον, Μόντες, Λομπάτο, Ρόμπλες, Καμπαγιέρο (61′ Πέρεθ), Μανέ (46′ Βερντούγκο), Ντελγάδο, Ντουάρτε, Τόρες (46′ Ορτέγκα), Γκουιράδο.

Σκόρερ: 2′ Αβραάμ, 37′, 45’+6 Ηλία, 52′ Μπενίτεθ, 90′ Κυριάκου, 90’+2 Μαύρου.

Κίτρινες: Μανέ, Ντελγάδο, Ορτέγκα.

Κόκκινες: -.

Γήπεδο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Λούις Τεϊσέιρα (Πορτογαλία).

Βοηθοί Διαιτητές: Μάνουελ Φερνάντες (Πορτογαλία) και Χιούγκο Περέιρα (Ανδόρα).

Τέταρτος: Πέδρο Καρβάλιο (Ανδόρα).

Η ζωντανή περιγραφή του αγώνα:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ