aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΌχι, αυτή η... ΑΕΛ, δεν ήταν η ΑΕΛ!

Όχι, αυτή η… ΑΕΛ, δεν ήταν η ΑΕΛ!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Προσπάθησε προψές (23/2) η ΑΕΛ στο ΓΣΠ, αλλά δεν είχε τη φλόγα της Ομόνοιας (2-0). Έχασε την ευκαιρία της να ανέβει πιο ψηλά, αξιοποιώντας το αποτέλεσμα στο Απόλλων-ΑΠΟΕΛ, όμως δεν είναι το τέλος του κόσμου. Δεν «απαίτησε» τόσο πολύ τη νίκη και δεν τα κατάφερε, παρά το γεγονός πως στην αρχή έδειξε ότι είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ένα λάθος του Τεϊσέιρα έφερε το πρώτο γκολ και άλλο ένα στην επανάληψη του Γουίλερ έδωσαν την ευκαιρία στους πράσινους να φτάσουν στο 2-0.

Δεν ήταν αυτή την ομάδα που ήθελαν να δουν οι φίλοι της και κυρίως δεν άρεσε που παρουσιάστηκε τρομαγμένη και υπέκυψε στην αντίπαλό της. Η Ομόνοια βολευόταν με ισοπαλία, όμως η ΑΕΛ δεν ήταν συνεπής σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι και έχασε ένα ματς, στο οποίο φανέρωσε αδυναμίες. Η εικόνα της ενόψει της β’ φάσης του πρωταθλήματος θα ηχεί σαν καμπανάκι κινδύνου. Αν έτσι θα αντιμετωπίζει τους αντίπαλους της στα πλέι οφ, είναι πιθανό να απογοητευτεί νωρίς. Γιατί και τα δέκα ματς που έρχονται θα είναι πολύ δυνατά και οι απαιτήσεις μεγάλες.

Η ΑΕΛ θα αρχίσει τη σειρά των πλέι οφ με δύσκολο παιχνίδι, στη Λάρνακα απέναντι στην ΑΕΚ και ο Ντούσαν Κέρκεζ θα έχει τον πονοκέφαλο της απουσίας του Αντρέ Τεϊσέιρα, ο οποίος τραυματίστηκε προχθές, ενώ με τις κίτρινες που δέχθηκαν οι Μάρκο Αντάμοβιτς και Γκαμπόρ Ζντραφκόφσκι, δεν έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν. Δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τον Μπόρις Γκοντάλ, οπότε η προετοιμασία για τον επόμενο αγώνα θα γίνει μετ’ εμποδίων. Ενδιάμεσα θα δώσει τον επαναληπτικό στο κύπελλο με τον Ερμή, όμως το 4-0 του πρώτου αγώνα δεν την ανησυχεί.

Προέχει η προετοιμασία για τον εκτός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ, που είναι ιδιαίτερης σημασίας. Με νέα απώλεια θα κινδυνεύει να πέσει και από την τρίτη θέση. Βέβαια, δεν μηδενίζει κανείς την προσπάθεια που γίνεται από την αρχή της περιόδου, όμως τώρα που αρχίζουν τα δύσκολα, οι ποδοσφαιριστές του Βόσνιου προπονητή θα χρειαστούν να ανεβάσουν την απόδοσή τους και να γίνουν πιο απαιτητικοί.

Από το επόμενο ματς θα προσπαθήσουν να αποδείξουν ξανά πως μπορούν να κερδίσουν τους βαθμούς που θα τους διατηρήσουν στις ψηλές θέσεις. Το ματς με την Ομόνοια ανήκει στο παρελθόν και η έγνοια του προπονητή και των συνεργατών του θα είναι να ανεβάσουν τους ποδοσφαιριστές. Τα ματς που ακολουθούν είναι όλα υψηλού κινδύνου και ντέρμπι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ