aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ επιμένων -Πουρσαϊτίδης- νικά!

Ο επιμένων -Πουρσαϊτίδης- νικά!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Είναι από τις περιπτώσεις που δικαιώνονται όσοι συμφωνούν με το «πολυφορεμένο» απόφθεγμα του Πάουλο Κοέλιο: «Όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να τα καταφέρεις». Διότι το προχθεσινό απόκτημα της Νέας Σαλαμίνας, Σάσα Μαριάνοβιτς, αποτελούσε διακαή πόθο του Σάββα Πουρσαϊτίδη. Όχι μόνο στην τρέχουσα μετεγγραφική περίοδο, μα και στις τρεις προηγούμενες!

Οι ερυθρόλευκοι προσέγγισαν τον 31χρονο Σέρβο μέσο τον χειμώνα και το καλοκαίρι του 2018 και του 2019. Σε κάποιες περιπτώσεις έφτασαν πολύ κοντά στην απόκτησή του, ωστόσο την τελευταία στιγμή κάτι μεσολάβησε και χάλασε η μετεγγραφή. Τελικά, μετά από τρεις αποτυχημένες απόπειρες, η τέταρτη αποδείχτηκε φαρμακερή. Για να επιμένει τόσο πολύ ο Ελλαδίτης προπονητής στην απόκτησή του, ασφαλώς θα έχει τους λόγους του και απομένει να φανεί αν θα δικαιωθεί.

Ψάχνοντας πάντως καταφέραμε να συλλέξουμε πληροφορίες σχετικά με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του. Είναι «κόφτης» που μπορεί να αγωνιστεί επίσης σε ρόλο «8αριού» και διακρίνεται για τη μαχητικότητά του και τον καλό χειρισμό της μπάλας. Συνδυασμός που του επιτρέπει να προσφέρει ανασταλτικά και οργανωτικά. Επίσης, για χαφ σκοράρει συχνά, κάτι που το μαρτυρούν τα 32 γκολ που πέτυχε στην καριέρα του, έχοντας ατομικό ρεκόρ τα 13 της σεζόν 2015-16 με τη φανέλα της Ραντνίτσκι Νις. Έξτρα προσόν οι καλές εκτελέσεις στατικών φάσεων.

Όσο για την καριέρα του, ο Μαριάνοβιτς αγωνίστηκε κατά σειρά σε Τσουκαρίτσκι (2005-09), Γιάγκοντινα (2009-12), Σέριφ (2012-13), Ραντνίτσκι Νις (2013-16), Παρτίζαν (2016-18) και Ακτομπέ (2018, 2019). Είναι λοιπόν η τρίτη φορά στην ποδοσφαιρική σταδιοδρομία του που θα αγωνιστεί εκτός Σερβίας, μετά τη Σέριφ στη Μολδαβία και την Ακτομπέ στο Καζακστάν. Από την τελευταία έρχεται με 38 συμμετοχές και τρία τέρματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ