aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝτούρις: «Ήταν σοκ για εμένα. Ακόμα μεγαλύτερος αντίπαλος ο ΑΠΟΕΛ»

Ντούρις: «Ήταν σοκ για εμένα. Ακόμα μεγαλύτερος αντίπαλος ο ΑΠΟΕΛ»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΙΜΟΣ ΠΑΦΙΤΗΣ

Τον ΑΠΟΕΛ χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο αντίπαλο της Ανόρθωση στη «μάχη» του τίτλου ο Μίχαλ Ντούρις σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σλοβακίας. Ο επιθετικός της «Κυρίας» τόνισε ότι όσο περισσότερες ομάδες διεκδικούν το πρωτάθλημα τόσο πιο ενδιαφέρον γίνεται για τον κόσμο, ενώ τόνισε πως δεν εξασφαλίζει κάτι στην Ανόρθωση αυτή την στιγμή η παρουσία της στην κορυφή της βαθμολογίας, καθώς όλα θα κριθούν στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η συνέντευξη

Για τη νίκη επί της Δόξας με 3-0: «Για μεγάλο διάστημα ο αγώνας δεν κυλούσε όπως το φανταστήκαμε. Ο αντίπαλος αμύνθηκε καλά και όπως συνήθως στους εντός έδρας αγώνες μας περιμένουμε να πετύχουμε το πρώτο γκολ. Όταν το επιτύχαμε ο αγώνας έγινε πολύ ευκολότερος. Σκοράραμε στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου και στην πρώτη του δεύτερου. Τότε, ηρεμήσαμε γιατί ο αγώνας είχε ήδη τελειώσει».

Δεν αγωνίστηκες, ο προπονητής έδωσε ευκαιρία σε άλλους ποδοσφαιριστές; «Σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα ο προπονητής έκανε τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα. Παίζουμε συνέχεια Τετάρτη – Σάββατο. Έχουμε μεγάλο ποιοτικό ρόστερ. Το rotation μέχρι στιγμής φέρνει αποτέλεσμα και όλα λειτουργούν άψογα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι».

Παρά το γεγονός πως έπαιζε η πρώτη ομάδα της βαθμολογίας με την τελευταία είδαμε στη Δόξα να υπάρχουν ποιοτικοί παίκτες: «Όλες οι ομάδες, ανεξάρτητα αν βρίσκονται στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας ή τις χαμηλές διαθέτουν ποιοτικές μονάδες στις τάξεις τους. Αυτό ισχύει και για τη Δόξα. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια για το πρωτάθλημα και το κύπελλο και δεν μπορείς να εφησυχάζεις. Όπως είπα και προηγουμένως, όσο πιο γρήγορα σκοράρεις το πρώτο γκολ σε ένα παιχνίδι, τόσο πιο εύκολη γίνεται η δουλειά».

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Τρεις απόντες με ΑΠΟΕΛ, η προσοχή σε έναν

Όταν σε συναντήσαμε τελευταία φορά στην Εθνική Σλοβακίας η Ανόρθωση ήταν στην κορυφή, αλλά ήταν η αρχή της σεζόν. Εξακολουθεί ακόμα να είναι στην κορυφή μετά από 18 αγώνες: «Όλοι μιλάνε γι’ αυτό, αλλά και σήμερα θα σας πω ότι ακόμα υπάρχει μπόλικος δρόμος στο πρωτάθλημα. Έχουμε ακόμα τέσσερα παιχνίδια μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας και μετά οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ των έξι. Θα είναι συνέχεια αγώνες ντέρμπι, κάθε αποτέλεσμα θα είναι σημαντικό εκεί. Σίγουρα όλες οι ομάδες θα έχουν απώλειες βαθμών».

Είστε ένα βαθμό πάνω από την Ομόνοια, είναι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής σας για το πρωτάθλημα; «O μεγαλύτερος ανταγωνιστής μας για τον τίτλο είναι ακόμα ο ΑΠΟΕΛ, ο κάτοχος των προηγούμενων εφτά πρωταθλημάτων. Γι’ αυτούς η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι αναγκαία και σίγουρα θα μπουν στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος με απαιτήσεις. Στη μάχη είναι και ο Απόλλων. Όσο περισσότερες ομάδες διεκδικούν τον τίτλο, τόσο πιο ενδιαφέρον είναι για τους οπαδούς».

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Ο… Γιαννιώτας της χάρισε «χρυσάφι»

Στην Κύπρο οδηγούν στα αριστερά; Είναι εύκολο για σένα αυτό; «Μετά το τέλος της πρώτης προπόνησης που έκανα στην Ανόρθωση, πήρα τα κλειδιά του αυτοκινήτου και σκέφτηκα “από εδώ και μπρος θα οδηγείς όσο θέλεις, όπου θέλεις”. Ήταν ένα σοκ για εμένα. Όταν κάθεσαι για πρώτη φορά στην αντίθετη πλευρά για να οδηγήσεις, αλλά το έκανα. Μου πήρε μια-δυο μέρες και το συνήθισα».

Στην Κύπρο παίζουν και οι μέχρι πρότινος συμπαίκτες σου στην Εθνική, Άνταμ Νέμετς και Τόμας Χούμποτσαν. Πόσο συχνά έχετε επαφή; «Συναντιέμαι με τον Άνταμ λιγότερο, γιατί παίζει στην Πάφος FC στην άλλη άκρη του νησιού, αλλά κάποιες φορές το διευθετούμε και συναντιόμαστε. Είναι πιο εύκολο με τον Χούμποτσαν. Είμαστε γείτονες, μένουμε στο ίδιο συγκρότημα (σ.σ. προφανώς εννοεί πολυκατοικία). Είμαστε σε καθημερινή, είναι διασκεδαστικός».

Πώς είναι η ζωή στην Κύπρο; «Μου ταιριάζει εδώ το ποδόσφαιρο και αισθάνομαι καλά και στους υπόλοιπους τομείς της ζωής. Εργάζομαι εδώ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Η οικογένειά μου είναι ευτυχισμένη, πιστεύω ότι η ποδοσφαιρική μου καριέρα θα ευδοκιμήσει εδώ εξαιτίας όλων και η σεζόν θα κλείσει με επιτυχία».

Τι λέτε στους οπαδούς σας; Ήταν ήσυχο το κοινό στον αγώνα με τη Δόξα: «Οι πιο έντονοι αγώνες είναι απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, τον Απόλλωνα και την Ομόνοια. Σε αυτούς τους αγώνες υπάρχει ωραία ατμόσφαιρα. Ο πυρήνας των οπαδών δεν έρχεται στο γήπεδο εξαιτίας της κάρτας φιλάθλου».

Πώς συμπεριφέρονται οι οπαδοί στην Κύπρο προς τους παίκτες; Οι άνθρωποι σας αναγνωρίζουν στους δρόμους; «Η Κύπρος έχει 700.000 κατοίκους. Όπως λένε εδώ στο νησί, η Κύπρος είναι ένα μικρό χωριό γι’ αυτό, όλοι γνωρίζουν ο ένας τον άλλον. Μας συναντούν εδώ στη Λάρνακα, αλλά και στη Λευκωσία και σε άλλες πόλεις. Το ποδόσφαιρο είναι το νούμερο ένα άθλημα στην Κύπρο, οι Κύπριοι απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ