aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Ο… Γιαννιώτας της χάρισε «χρυσάφι»

Ανόρθωση: Ο… Γιαννιώτας της χάρισε «χρυσάφι»

Τα φώτα έπεσαν στον Δημήτρη Χριστοφή μετά το τέλος του αγώνα της Ανόρθωσης με τη Δόξα. Λογικό. Ένας ποδοσφαιριστής με τα πεπραγμένα του Κύπριου επιθετικού μέσα σε 24 ώρες έβγαλε τα πράσινα της Ομόνοιας, ντύθηκε στα κυανόλευκα της «Κυρίας» και στο ντεμπούτο του χρίστηκε σκόρερ ενθουσιάζοντας το κοινό στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Είναι από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα του κυπριακού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια, έφυγε «πυροβολώντας» από την Ομόνοια και ήταν επόμενο τα βλέμματα να είναι στραμμένα πάνω του.

Ονειρικό το ντεμπούτο του Χριστοφή με τον «φοίνικα» στο στήθος, όμως ο κορυφαίος της Ανόρθωσης στο ματς με την ουραγό της βαθμολογίας ήταν ο Νίκος Καλτσάς. Ο Ελλαδίτης ακραίος επιθετικός βρήκε ξανά δίκτυα μ’ ένα εκπληκτικό σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ, ενώ είχε συμμετοχή στο τέρμα του Δημήτρη Χριστοφή. Έπαιξε ως επιθετικός μαζί με τον Μανθάτη στο δεύτερο ημίχρονο όταν ο Κετσπάγια άλλαξε τον σχηματισμό σε 4-4-2 και πέρασε στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων.

Σταθερός σε απόδοση, απόλυτα πιστός στην τακτική του προπονητή ο 29χρονος Ελλαδίτης πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα της Ανόρθωσης. Και μπορεί ο Ρούβεν Ράγιος να ήταν ο κορυφαίος των κυανόλευκων στο ξεκίνημα της σεζόν, όμως ο Καλτσάς είναι μακράν του δεύτερου ο πιο συνεπής και σταθερός παίκτης της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια δικαιώνεται απόλυτα (και) για την επιλογή του να φέρει στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» τον Ελλαδίτη εξτρέμ. Ο Γεωργιανός προπονητής περίμενε υπομονετικά τον Γιάννη Γιαννιώτα, ο οποίος αποφάσισε να πάει στον Απόλλωνα κι έτσι η Ανόρθωση στράφηκε στην επιλογή του Καλτσά. Ο γεννημένος στη Βέροια ποδοσφαιριστής έψαχνε νέα περιπέτεια στην καριέρα του και έμεινε ελεύθερος από τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος το 2016 τον αγόρασε έναντι 180.000 ευρώ από τον Παναθηναϊκό. Τη σεζόν 2015/16 αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος Ελλαδίτης ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος αγωνιζόμενος στη Βέροια, όπου σε 30 συμμετοχές πέτυχε 12 τέρματα.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Ένα σπριντ και μια αγκαλιά σαν σε ταινία

Η Ανόρθωση απέκτησε ένα «χρυσάφι» σε απόλυτα λογική τιμή και σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία. Τέσσερα γκολ σε 14 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και τέσσερις ασίστ είναι ο έως τώρα απολογισμός του Καλτσά, οι εμφανίσεις του οποίου ανάγκασαν τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδας, Φαν’τ Σχιπ, να έρθει στην Κύπρο για να τον παρακολουθήσει. Με τα όσα είδε το βράδυ του Σαββάτου (1/2) στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» ο Ολλανδός μάλλον ο Καλτσάς θα πρέπει να ετοιμάζει βαλίτσες για Εθνική.

Διαβάστε επίσης: Χριστοφή: «Τελευταία έγιναν πολλά, τα καλύτερα έρχονται»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ