aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝιούκαστλ - Άρσεναλ 0-2: Πήρε… αέρα για τον «τελικό» (vid)

Νιούκαστλ – Άρσεναλ 0-2: Πήρε… αέρα για τον «τελικό» (vid)

Ήταν… Άρσεναλ και βλέπει «τελικό». Οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν 2-0 της Νιούκαστλ στο «St. James’ Park» και πάνε με ανεβασμένη ψυχολογία στη ρεβάνς της Πέμπτης με τη Βιγιαρεάλ, που είναι do or die για τους Λονδρέζους.

Η ομάδα του Αρτέτα κυριάρχησε κόντρα στις «καρακάξες» και απολύτως δίκαια πήρε τη νίκη με τα γκολ των Ελνένι (6’) και Ομπαμεγιάνγκ (66’), επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα έπειτα από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα, που τη διατηρεί μαθηματικά στο κόλπο για έξοδο στην Ευρώπη.

Το σημαντικότερο γεγονός είναι πάντως, ότι απέκτησαν ψυχολογία ενόψει της ρεβάνς της Πέμπτης με τη Βιγιαρεάλ για τα ημιτελικά του Europa League, καθώς πρόκειται για τον μοναδικό δρόμο που ρεαλιστικά μπορεί να τους δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα σεζόν.

Ο Ελνένι έπιασε ωραίο σουτ στο 6’, μετά το γύρισμα του Μπεγερίν και αφού ο Ομπαμεγιάνγκ δεν μπόρεσε να απειλήσει, άνοιξε το σκορ ο 28χρονος άσος. Από εκεί και πέρα, οι φιλοξενούμενοι δεν κοίταξαν πίσω. Έραψαν το παιχνίδι στα μέτρα τους, ήλεγξαν τον ρυθμό και κινδύνεψαν ελάχιστα. Για να μην πούμε καθόλου. Η αναμέτρηση ήταν μέτρια από άποψη θεάματος και πετυχαίνοντας το 2-0 στο 66’ με το… αεροπλανικό γκολ του Ομπαμεγιάνγκ, η Άρσεναλ «κλείδωσε» τη νίκη.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν ανήμποροί να αντιδράσουν, όπως και στο προηγούμενο διάστημα και παρέμειναν στην… πρίζα, καθώς διατηρήθηκαν λίγο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Στους 49 και στο -6 από την πέμπτη θέση η Άρσεναλ, η οποία αναζητά ένα θαύμα για να βγει Ευρώπη μέσω του πρωταθλήματος.


 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ