aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜηνάς Αντωνίου στο «Goal»: «Αυτό θα είναι μεγάλη επιτυχία!»

Μηνάς Αντωνίου στο «Goal»: «Αυτό θα είναι μεγάλη επιτυχία!»

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ 

Η ΑΕΛ είναι στους «4» του κυπέλλου και κοντά στο να διεκδικήσει και φέτος το τρόπαιο, όπως έκανε πέρσι, εφόσον κάποια στιγμή στηθεί εκ νέου η μπάλα στη σέντρα. Γι’ αυτό και ο Μηνάς Αντωνίου, που μίλησε αποκλειστικά στο «Goal», θεωρεί πως θα είναι τεράστια επιτυχία για την ΑΕΛ να σηκώσει και πάλι την κούπα και να διασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Όπως τονίζει όμως, προέχει να ξεπεράσουμε τον κορωνοϊό. Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε στην πορεία της ΑΕΛ, στον Κέρκεζ, στη δική του παρουσία, στην απουσία του κόσμου της ομάδας του από το γήπεδο άλλα και τη «φοβερή εμπειρία» όπως την χαρακτήρισε με τον ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αρχικά ο 26χρονος εξτρέμ της ΑΕΛ αναφέρθηκε στο πώς βιώνει ο ίδιος την κατάσταση με τον κορωνοϊό: «Πρόκειται για πρωτόγνωρη κατάσταση είμαι κι εγώ σε καραντίνα. Είναι δύσκολο, αλλά ο καθένας από μόνος του θα πρέπει να βοηθήσει τον εαυτό του αλλά και τους γύρω του. Όσον αφορά στην ομάδα πώς αντιμετωπίζει τη νέα τάξη πραγμάτων, είπε: «Δεν είναι καθόλου το ίδιο με το γήπεδο. Μας ενημερώνει ο γυμναστής, δίνοντάς μας ειδικό πρόγραμμα ώστε να διατηρηθούμε σε μια σχετικά καλή κυρίως φυσική κατάσταση. Μιλούμε και με τον προπονητή θέλει να ενημερώνεται. Έχουμε καθημερινή επικοινωνία. Κάνουμε ό,τι μπορούμε».

Ο Αντωνίου θεωρεί πως, ο ρόλος κυρίως του γυμναστή θα είναι πολύ σημαντικός εφόσον ληφθεί κάποια στιγμή απόφαση για επανέναρξη του πρωταθλήματος. «Ο γυμναστής θα παίξει σημαντικό ρόλο όταν επιστρέψουμε στις προπονήσεις, ώστε να επανέλθουμε όσο γίνεται σ’ ένα καλό επίπεδο. Σίγουρα θα χρειαστούμε τρεις εβδομάδες για να βρεθούμε σε μια καλή βάση. Θα είναι δύσκολη η επανένταξη αφού τώρα δεν μπορείς να κάνεις αυτό που πρέπει», σχολίασε. Για το κεφάλαιο κορωνοϊός και τι αναμένει να γίνει με το μέλλον του πρωταθλήματος, ανέφερε: «Το πιο σημαντικό είναι να περάσει ο ιός. Για το πρωτάθλημα δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, όλα είναι εάν και εφόσον…». Επίσης, θέλησε να στείλει το μήνυμά του στον φίλαθλο κόσμο: «Είναι σημαντικό να ακολουθήσουμε τα μέτρα της κυβέρνησης να μην εξαπλωθεί περισσότερο ο ιός και σύντομα να επανέλθουμε στην καθημερινότητα».

Ακολούθως, για την παρουσία του στην ΑΕΛ και το μέλλον του (διατηρεί συμβόλαιο για ακόμα δύο χρόνια) ο Μηνάς Αντωνίου τόνισε: «Έχω να δώσω κι άλλα στην ΑΕΛ. Δεν είμαι 100% ικανοποιημένος αλλά υπόσχομαι ότι στο μέλλον θα είμαι σε θέση να προσφέρω περισσότερα. Όσον αφορά στη φετινή πορεία της ΑΕΛ, είπε: «Μπορούσαμε και πιο ψηλά. Κλειδώσαμε θέση στην εξάδα στο τελευταίο παιχνίδι της Α’ φάσης. Μπορούσαμε για μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών, που θα ήμασταν πιο κοντά στην τετράδα που ήταν ο κύριος στόχος.

Είμαστε στα ημιτελικά του κυπέλλου και σε θέση να διεκδικήσουμε και φέτος το τρόπαιο που θα διασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Θα είναι μεγάλη επιτυχία για την ΑΕΛ». Εάν θεωρεί ότι υπάρχει μυστικό για την πορεία της ομάδας του, υπογράμμισε: «Δεν έχουμε τους παίκτες – αστέρια αλλά το οικογενειακό κλίμα στην ομάδα και η δουλειά του προπονητικού τιμ επιτρέπουν στην ΑΕΛ να πρωταγωνιστεί». Αναφερόμενος στον Κέρκεζ, ο Αντωνίου είπε τα καλύτερα: «Κάνει εξαιρετική δουλειά. Χωρίς τη δική του συμβολή δεν θα ήμασταν εκεί που είμαστε. Είναι φίλος, πατέρας… Έχει τεράστια συμβολή εντός και εκτός γηπέδου».

Κληθείς να συγκρίνει τη φετινή ΑΕΛ με αυτή που άφησε προ μερικών χρόνων, τόνισε: «Δουλεύει πιο επαγγελματικά, υπάρχει καλύτερη οργάνωση και ιδανικές συνθήκες για τους ποδοσφαιριστές. Έγιναν έργα στο προπονητικό κέντρο».

Ο διεθνής άσος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο πέρασμά του από τον ΑΠΟΕΛ. «Πήρα αρκετές ευκαιρίες, μπορούσα και καλύτερα εάν δεν είχα τον τραυματισμό μου. Ακολούθως, ήταν πιο δύσκολο να επανέλθω στο αρχικό σχήμα του ΑΠΟΕΛ. Ήταν φοβερή η εμπειρία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ». Ο Αντωνίου θεωρεί πως η θέση που του πάει περισσότερο είναι αυτή του εξτρέμ. «Είμαι σε θέση να αγωνιστώ και ως κεντρικός επιθετικός. Ως φουλ μπακ, βοηθάς περισσότερο στην άμυνα, είναι πιο απαιτητική η θέση αυτή αφού χρειάζεται περισσότερο τρέξιμο. Μπορώ να αντεπεξέλθω».

Καταλήγοντας για την αποχή των οπαδών της ΑΕΛ, εξήγησε: «Ξέρω πόσο σημαντική μπορεί να είναι η βοήθεια του κόσμου στην ομάδα. Οι ξένοι που ήλθαν φέτος δεν γνώρισαν αυτή τη δύναμη του κόσμου. Η ΑΕΛ με την Κάρτα Φιλάθλου, επηρεάστηκε περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ