aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜε υποβιβασμό από την Premier League κινδυνεύει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Με υποβιβασμό από την Premier League κινδυνεύει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Σοκαριστικά τα νέα από το αγγλικό πρωτάθλημα, καθώς πριν από λίγες μέρες το όνομα της Manchester United αναφέρθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή μεταξύ των υποψηφίων προς υποβιβασμό στη 2η εθνική κατηγορία της χώρας. Όταν μια τέτοια συζήτηση, αφορά την ομάδα με τους περισσότερους τίτλους (20 πρωταθλήματα) στην Premier League, τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.

Η Manchester United έκανε μια καλή πρεμιέρα σ’ αυτή τη σεζόν, κερδίζοντας με 4-0 την Chelsea. Όμως στη συνέχεια οι «μπέμπηδες» κατάφεραν να σημειώσουν μόνο άλλη μία νίκη, ενώ έχουν 3 ήττες και 4 ισοπαλίες. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα, μόλις με 2 βαθμούς διαφορά από τη Newcastle που βρίσκεται στην 18η θέση. Η πολύ κακή απόδοση της ομάδας έφερε απογοήτευση και στους χορηγούς της, με τη γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία της φανέλας να σκέφτεται μάλιστα το ενδεχόμενο της μη ανανέωσης του συμβολαίου τους με τη λήξη της σεζόν.

Τη χειρότερη χρονιά της ιστορίας τους διανύει η ομάδα, αντιμετωπίζοντας για πρώτη φορά τον κίνδυνο υποβιβασμού. Στον πιο πρόσφατο αγώνα της η ομάδα έφερε ισοπαλία με τη Liverpool, η οποία βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης. Για τον επόμενο αγώνα το στοίχημα στην Premier League για τη bwin δείχνει νίκη για την Manchester United, καθώς αγωνίζεται απέναντι στη Norwich. Η Norwich έχοντας μόνο 7 βαθμούς, βρίσκεται στη 19η και προτελευταία θέση του πίνακα, μόλις μπροστά από τη Watford που έχει μόλις 4 βαθμούς.

Στην 1η θέση της Premier League, η Liverpool μετράει 8 νίκες και 1 μόνο ισοπαλία στα μέχρι τώρα παιχνίδια. Στη 2η θέση ακολουθεί η Manchester City με διαφορά 6 πόντων από τους «κόκκινους», έχοντας σημειώσει 4 νίκες, 2 ήττες και 3 ισοπαλίες. Στις 3 τελευταίες θέσεις, με έντονο τον κίνδυνο υποβιβασμού, βρίσκονται οι Newcastle, Norwich και Watford, έχοντας 8, 7 και 4 πόντους αντίστοιχα. Με 10 πόντους βαδίζουν στο πρωτάθλημα Manchester United και Everton, φλερτάροντας επικίνδυνα με τον υποβιβασμό αν συνεχίσουν τις κακές εμφανίσεις.

Βέβαια, από τις παραπάνω ομάδες μόνο για την μεγάλου βεληνεκούς Manchester United μια τέτοια πιθανότητα θα ήταν καταστροφική για τη φήμη της. Από τα τέλη του 2018, τα ηνία της ομάδας έχει αναλάβει ο Σόλσκιερ, όμως όπως και οι -μετά Φέργκιουσον- προκάτοχοι του δε φαίνεται ικανός να διορθώσει την κατάσταση. Αντίθετα, μέχρι τώρα ο Νορβηγός κατέχει τα χειρότερα στατιστικά της ομάδας για τα τελευταία… 30 χρόνια.

Στη χειρότερη θέση όλων των εποχών λοιπόν η Manchester United, με την ελπίδα ότι κάποιες καλές εμφανίσεις στην πορεία της σεζόν θα διαφυλάξουν τη θέση της στην Premier League.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ