aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Λιονταρίσιο» πρώτο βήμα με τον ηγέτη που της έλειψε!

«Λιονταρίσιο» πρώτο βήμα με τον ηγέτη που της έλειψε!

Το πρώτο βήμα στον ημιτελικό του Τσιρείου έγινε από την ΑΕΛ, που νίκησε με 2-1 τον Απόλλωνα και πήρε το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στις 17 Απριλίου. Εκεί θα κριθεί η ομάδα που θα περάσει στον τελικό κυπέλλου. Η επιτυχία της ομάδας του Ντούσαν Κέρκεζ μετράει ωστόσο πιο πολύ, επειδή ήταν τυπικά εκτός έδρας και όπως έδειξε, μπορεί να την υπερασπιστεί και να προκριθεί στον τελικό της 22ης Μαΐου. Ωστόσο, όλα είναι ανοικτά στον επαναληπτικό.

Οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα, κυνήγησαν τη νίκη, με την ΑΕΛ να κερδίζει τον αγώνα χάρις σε δύο τέρματα του Ρούβεν Χουράδο. Ο Ισπανός, από θέση οφσάιντ στο 40’ νίκησε με κεφαλιά τον Βάλε, με τον Απόλλωνα να ισοφαρίζει στο 75’ με τον Ψύχα. Ο Χουράδο ξανακτύπησε στο 81’ με εύστοχο κτύπημα πέναλτι, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του. Το παιχνίδι είχε ενδιαφέρον, ειδικότερα στο δεύτερο ημίχρονο με τη δύναμη να κυριαρχεί και την ΑΕΛ, να παρουσιάζεται με σωστή τακτική, κρατώντας μακριά τον Απόλλωνα από την περιοχή του Βοζίνια.

Ο Λαφράνς ήταν η ηγετική φυσιογνωμία της ομάδας του, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, όταν η ομάδα του δέχθηκε πίεση. Πολλή δουλειά έκαναν και οι άλλοι, ενώ της βγήκαν οι αλλαγές. Ο Γκοντάλ αντικατέστησε πολύ καλά τον Ζούνιορ που αποχώρησε με πρόβλημα στη μέση, ενώ έτρεξαν και βοήθησαν πολύ οι Αντάμοβιτς και Φιντέλις. Γενικά, η χθεσινή νικήτρια ήταν αρκετά καλή και δεν είχε καμιά σχέση με την ομάδα που είδαμε σε άλλα παιχνίδια με τον Απόλλωνα.

Οι ποδοσφαιριστές της ήξεραν τι ήθελαν, δεν έκαναν λάθη και μετά το 1-0, προτού ο Απόλλων φέρει το ματς στα ίσα θα μπορούσε να έφθανε και σε δεύτερο τέρμα.
Από την άλλη ο Απόλλων εμφανίστηκε άτολμος και κουρασμένος. Οι ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη Αυγουστή, ήθελαν, αλλά δεν είχαν καθαρό μυαλό και με πολλά λάθη έδωσαν την ευκαιρία στην ΑΕΛ να φτιάξει φάσεις για να πετύχει και δεύτερο γκολ. Ο Ρομπέρζ ήταν κακός και η άμυνα έμπαζε νερά, ενώ λίγα πράγματα έδωσαν οι Ζελάγια, Σκέμπρι και Παπουλής.

Ο Ψύχας που μπήκε φρέσκος, είχε τσαμπουκά, πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης και πιθανό αν είχε και άλλους ξεκούραστους ποδοσφαιριστές, να είχε καλύτερη τύχη στο παιχνίδι. Γενικά, η ΑΕΛ αξιοποίησε την υπεροχή της στις δύσκολες φάσεις, οι ποδοσφαιριστές της έδειξαν να θέλουν πιο πολύ τη νίκη, όμως όλα θα κριθούν στον επαναληπτικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ