aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚυνηγάει το τρίτο Σούπερ Καπ στην ιστορία του

Κυνηγάει το τρίτο Σούπερ Καπ στην ιστορία του

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Το τρίτο του σούπερ καπ θέλει να προσθέσει αύριο στη βιτρίνα του ο Απόλλωνας κόντρα στον πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ. Οι κυπελλούχοι στα φετινά παιχνίδια τους στο Γιουρόπα Λιγκ έβγαλαν στοιχεία εξαιρετικής ομάδας η οποία, τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο, δείχνει βελτιωμένη σε σύγκριση με την περσινή χρονιά. Αποχώρησαν καλοί ποδοσφαιριστές, όπως ο Βινίσους και ο Γκίε αλλά προστέθηκαν εξίσου καλοί ποδοσφαιριστές. Τα πρώτα δείγματα των Σκέμπρι και Ζάντερ είναι ενθαρρυντικά.

Επίσης το ίδιο μπορούμε να ισχυριστούμε για τον Γιούστε, τον Άλεφ και Ζελάγια. Αυτό που διαφοροποιεί τη φετινή ομάδα και την κάνει περισσότερο ανταγωνιστική αλλά και ικανότερη στην προσπάθεια της να κατακτήσει τον τίτλο είναι η ποσότητα που έχει που έχει προστεθεί. Στη θεωρεία υπάρχουν περισσότερες ουσιαστικές επιλογές. Στην πράξη το αυριανό παιχνίδι θα δώσει την ευκαιρία σε όλους τους υπόλοιπους να το διαπιστώσουμε.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή και το επιτελείο του ξέρουν καλύτερα από τον καθένα για την ποιότητα του υλικού του. Ορισμένους ποδοσφαιριστές θα έχουμε την ευκαιρία να τους δούμε σε ένα παιχνίδι τίτλου. Όχι όλους καθ’ ότι δεν πρόκειται να χαλάσει τη «χημεία» που έχει αρχίσει να φτιάχνει ο τεχνικός των «γαλάζιων» όμως περιμένουμε πως μερικοί θα ξεκουραστούν και κάποιοι άλλοι θα ετοιμαστούν. Απόλυτα φυσιολογικό. Αυτό που δεν αλλάζει είναι η θέληση που έχουν όλοι για την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της χρονιάς.

Πέρσι τέτοια εποχή με τον ίδιο αντίπαλο και μάλιστα στην έδρα του ο Απόλλωνας κατάφερε να φύγει νικητής με γκολ των Μαγκλίτσα και Πίεχ. Φέτος στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» επιδίωξη του είναι να συνεχίσει το σερί. Η διακοπή των Ευρωπαϊκών αγώνων δίνει την ευκαιρία σε όλους να αγωνιστούν για το πρώτο κύπελλο της χρονιάς αλλά με σαφώς λιγότερη πίεση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα υπολείπονται πάθους για να φτάσουν στον σκοπό τους. Άλλωστε κανένας δεν μπορεί να απαξιώνει ένα τίτλο.

ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟΥΣ: Δεκατρείς συμμετοχές σε αγώνες Σούπερ καπ μετρά ο Απόλλωνας. Αριθμός που είναι ο τρίτος καλύτερος από κυπριακή ομάδα αφού μπροστά της είναι μόνο το ΑΠΟΕΛ και η Ομόνοια. Αυτό που θέλει όμως να βελτιώσει είναι τις κατακτήσεις της, αφού πέντε ομάδες έχουν περισσότερες επιτυχίες. Πρόκειται για την Ομόνοια (16), το ΑΠΟΕΛ (13), την Ανόρθωση (6), την ΑΕΛ (4) και την Τσετίν Καγιά (3).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ