aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚέρκεζ: «Δεν βλέπω φως στο τούνελ, θα μείνω στην ΑΕΛ, μόνο εάν…»

Κέρκεζ: «Δεν βλέπω φως στο τούνελ, θα μείνω στην ΑΕΛ, μόνο εάν…»

Προσκεκλημένος στην εκπομπή του ΡΙΚ «Γκολ και θέαμα», ήταν ο προπονητής της ΑΕΛ Ντούσαν Κέρκεζ, με τον Βόσνιο τεχνικό να αναφέρεται στα προβλήματα της ομάδας του, στον πρόεδρο Ανδρέα Σοφοκλέους, στις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλει ο ίδιος κι οι παίκτες του, ενώ μίλησε και για το μέλλον του.

Για τη συγκομιδή των 11 βαθμών είπε αρχικά: «Βάσει των όσων έγιναν το καλοκαίρι και τα προβλήματα που υπάρχουν, η συγκομιδή είναι καλή. Όταν κερδίσεις ένα ντέρμπι το επόμενο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό. Η ήττα από τη Νέα Σαλαμίνα και ο τρόπος που ήρθε, μας βοήθησε. Μερικές φορές οι ήττες βοηθούν».

Σχολιάζοντας αν νιώθει πίεση, απάντησε: «Όταν θέλεις να είσαι προπονητής, πρέπει να είσαι έτοιμος για αυτό. Στην ΑΕΛ κάθε εβδομάδα έχω εξετάσεις (σ.σ. το είπε χαριτολογώντας). Το μπάτζετ δεν είναι αυτό που νομίζει ο κόσμος. Δεν είναι μόνο οι μισθοί των παικτών. Αν έχω μεγαλύτερο μπάτζετ από κάποιες ομάδες και δεν κερδίζω, τότε δεν θα πρέπει να είμαι εδώ. Ναι, το μπάτζετ είναι χαμηλό στην ΑΕΛ».

Για το που μπορεί να φτάσει η ΑΕΛ: «Εξαρτάται και από τον πρόεδρο. Ήμουν απλήρωτος παλιά για τρεις μήνες και ο Σοφοκλέους ήρθε και με πλήρωσε όταν ανέλαβε. Έχουμε προβλήματα, αλλά ο Σοφοκλέους βοηθά όσο μπορεί. Είμαι 11 χρόνια στην Κύπρο και είναι η χειρότερη στιγμή στην ΑΕΛ. Δεν βλέπω φως στο τούνελ».

Για την απομάκρυνση του κόσμου και αν σκέφτηκε να παραιτηθεί: «Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό, αλήθεια σας λέω. Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί. Ναι το σκέφτηκα να παραιτηθώ το καλοκαίρι. Δεν ήταν πρόβλημα για μένα να παραιτηθώ, όμως ήθελα να δουλέψω. Για μένα που παίξαμε στην Ευρώπη ήταν πολύ σημαντικό, αποκτάς εμπειρίες. Τώρα ο προπονητής δεν κάνει μόνο προπόνηση, είναι manager και μου αρέσει αυτό γι’ αυτό δεν μετανιώνω που έμεινα».

Για την έλλειψη γρήγορων παικτών στο πρωτάθλημα: «Για μένα δε φτάνει μόνο να είναι γρήγορος ένας παίκτης. Το πιο σημαντικό είναι το μυαλό. Υπάρχουν πολλοί γρήγοροι παίκτες αλλά υστερούν στο μυαλό».

Για την απώλεια του Γουίλερ: «Είναι πολύ σημαντικός. Μας λείπει, αλλά ευτυχώς επιστρέφει ο Αβραάμ».

Για τις ώρες των αγώνων: «Δεν μας αρέσει που είναι αργά. Καταλαβαίνω πως είναι για τα τηλεοπτικά, όμως είναι δύσκολες ώρες οι βραδινές.»

Για το μέλλον του είπε: «Αν έχει πλάνο ο πρόεδρος και μπορούμε να συνεχίσουμε μαζί, ναι, ευχαρίστως να μείνω. Αν δεν βλέπω να υπάρχει θέληση για κάτι καλό και έχω προτάσεις, τότε ίσως να αρχίσω να σκέπτομαι σοβαρά να συνεχίσω το μέλλον μου σε άλλη ομάδα. Κάτι είχα ως τώρα από προτάσεις, αλλά τίποτα σοβαρό. Το καλοκαίρι τελειώνει το συμβόλαιό μου…».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ