aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΙσχυρό τεστ αντοχών

Ισχυρό τεστ αντοχών

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Νέα καρδιοχτύπια για την ΑΕΛ, η οποία μετά το «διπλό» επί της ΑΕΚ στη Λάρνακα (1-0), θα έχει άλλο ένα σπουδαίο αντίπαλο απέναντι της την Κυριακή, αυτή την φορά τον Απόλλωνα, που παρά τις τελευταίες του απώλειες παραμένει ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το ματς με τον Απόλλωνα θα είναι αλλιώτικο και θα διαπιστωθεί άλλο ένα δείγμα των δυνατοτήτων του συνόλου του Ντούσαν Κέρκεζ.

Πρώτον, είναι ντέρμπι και μετρά και το γόητρο και δεύτερον, ο Απόλλωνας όσα προβλήματα και αν έχει, είναι πιο έμπειρος και ξέρει να διαχειρίζεται δυσκολίες. Η πορεία του στην Ευρώπη, τον έχει βοηθήσει σε πολλούς τομείς. Οπόταν, η ΑΕΛ θα χρειαστεί να καταθέσει όλες τις αντιστάσεις της. Οι γαλαζοκίτρινοι απολαμβάνουν πάντως την κορυφή με τους 22 βαθμούς που έχουν κερδίσει μέχρι τώρα και όπως το ξεκαθάρισαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα, προχωρούν σεμνά και ταπεινά. Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς και λίγο να χαλαρώσουν, ή να υπερεκτιμήσουν τις δυνατότητες τους μπορεί να βρεθούν πίσω στην βαθμολογία.

Η προετοιμασία για τον αγώνα με τον Απόλλωνα άρχισε από χθες, με τον Κέρκεζ να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στην διάθεση του. Αν και νωρίς, ο Βόσνιος τεχνικός έχει στο μυαλό του την ίδια ενδεκάδα που παρέταξε με την ΑΕΚ το περασμένο Σάββατο. Μάλλον με τους ίδιους θα αρχίσει την Κυριακή, ενώ πανέτοιμοι είναι και οι Αντάμοβιτς, Βοζίνια και Ζούνιορ (έπαιξε αλλαγή απέναντι στην ΑΕΚ). Οι ενδείξεις πάντως φανερώνουν πρόθεση της τεχνικής ηγεσίας να πορευτεί με την ίδια ενδεκάδα, έχοντας στόχο το βαθμολογικό όφελος που θα ανοίξει ακόμη περισσότερο την όρεξη στην ΑΕΛ. Μπορεί να μην το λένε, όμως η ουσία από την μέχρι τώρα παρουσία της ομάδας είναι πως κάνει πορεία πρωταθλητισμού. Αν θα αντέξει να είναι εκεί, θα διαπιστωθεί μέσα από τους αγώνες που ακολουθούν, όμως μέχρι στιγμής η ΑΕΛ παρουσιάζει καλά δείγματα, είναι πειθαρχημένη και σοβαρή ομάδα.

Θα δοκιμαστεί η άμυνα από την κορυφαία επίθεση

Πολλά θα εξαρτηθούν στη συνέχεια από την αμυντική γραμμή της ΑΕΛ. Δύο ποδοσφαιριστές της, ο Κέβιν Λαφράνς και ο Αντρέ Τεϊσέιρα, είναι βασικοί σε όλου τους  αγώνες. Ο πρώτος έχει απουσιάσει μόνο για ένα δεκάλεπτο, όταν έγινε αλλαγή, στο ματς με την Αλκή.

Η συνοχή στην άμυνα, είναι δείγμα και την ποιότητας των δύο κεντρικών της αμυντικών, οι οποίοι θα δοκιμαστούν την Κυριακή από την κορυφαία επιθετική γραμμή του πρωταθλήματος. Η καλύτερη άμυνα, απέναντι στην καλύτερη επίθεση. Άλλη μία πρόκληση στην πλευρά της ΑΕΛ, η οποία καλείται να δείξει χαρακτήρα. Βέβαια η καλή άμυνα των γαλαζοκίτρινων δεν εξαρτάται μόνο, από τους δύο κεντρικούς της μπακ. Είναι και οι υπόλοιποι, ο τερματοφύλακας Πρόσεκ, ο Ν. Τεϊσέιρα και ο Γουίλερ, στα άκρα της άμυνας, αλλά και οι δύο κεντρικοί μέσοι, ο Γκαθτανιάγα με τον  Ζντραφκόφσκι, που επίσης κάνουν καλή δουλειά ανασταλτικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ