aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗγέτη έψαχνε, ηγέτη βρήκε

Ηγέτη έψαχνε, ηγέτη βρήκε

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Ηγέτη στη μεσαία γραμμή (και στο αριστερό άκρο) έψαχνε, ηγέτη με τα όλα του βρήκε. Η Ανόρθωση ανακοίνωσε χθες το απόγευμα την απόκτηση ενός σπουδαίου μέσου με παραστάσεις από το πιο υψηλό επίπεδο μιας και φόρεσε τη φανέλα της τεράστιας Μπάγερν Μονάχου για μία τριετία.

Ο λόγος για τον Ντάνιελ Πράνιτς, ο οποίος αν και βαδίζει προς το 36ο έτος της ηλικίας του, έχει μεγάλη όρεξη ακόμη για ποδόσφαιρο. Ο Κροάτης ποδοσφαιριστής βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη, προπονήθηκε με την ομάδα της Αμμοχώστου, ενώ έπαιξε και βασικός στο φιλικό με τον ΠΑΟΚ.

Ο Πράνιτς δεν είναι κανένας τυχαίος ποδοσφαιριστής. Τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα τα έκανε στην Όσιεκ, όμως το βήμα στην Ευρώπη το πέτυχε μέσω της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, από την οποία είχε πάρει μετεγγραφή για την Ολλανδία και τη Χερενφέιν. Εκεί έμεινε για μια τετραετία και στην τελευταία του χρονιά έκανε απίστευτα πράγματα, σκοράροντας 16 τέρματα σε 30 ματς.

Η χρονιά εκείνη αποτέλεσε το «διαβατήριο» του για να πάει στην Μπάγερν Μονάχου, η οποία πλήρωσε αρκετά εκατομμύρια για να τον κάνει δικό της. Στην τριετία του στην Μπάγερν έπαιξε σε 55 παιχνίδια και σκόραρε 1 γκολ, ενώ πολλές φορές έπαιξε ως αριστερός μπακ, μιας και οι Βαυαροί είχαν προβλήματα στη συγκεκριμένη θέση λόγω τραυματισμού παικτών. Μετά την Μπάγερν πήγε σε Σπόρτινγκ, Θέλτα, ενώ έπαιξε για μια τριετία στον Παναθηναϊκό έχοντας 73 συμμετοχές και 9 γκολ, το ένα κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης». Την περσινή σεζόν έπαιζε στην Κόπερ Σλοβενίας μετρώντας 20 συμμετοχές και 1 γκολ.

Το «προξενιό» στην Ανόρθωση το έκανε ο Γκόρντον Σίλντενφελντ με τον οποίο έχει άριστες σχέσεις ο Πράνιτς. Ουσιαστικά τον πρότεινε ο στόπερ της «Κυρίας». Παρά την ηλικία του προέρχεται από γεμάτες σεζόν. Έπαιξε 58 φορές στην Εθνική Κροατίας και δείχνει να έχει διάθεση για προσφορά και διακρίσεις. Αν παίξει την μπάλα που ξέρει στην Κύπρο, τότε αναμένεται να δώσει τεράστια δυναμική και μεγάλη προσωπικότητα στη μεσαία γραμμή της Ανόρθωσης.

Τέτοιοι παίκτες δεν είναι εύκολο να έρθουν στο νησί μας και το γεγονός ότι η Ανόρθωση πήρε την υπογραφή του, ισοδυναμεί με μεγάλη μετεγγραφική επιτυχία. Όλοι περιμένουν και πιστεύουν ότι ο Πράνιτς όχι μόνο θα εξελιχθεί σε ηγέτη στο κέντρο αλλά και θα βοηθήσει ακόμη και στο σκοράρισμα, όπως και στο αριστερό άκρο της άμυνας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ