aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΙδιάκεθ για Ανόρθωση, μετεγγραφές και Ασούμπρε

Ιδιάκεθ για Ανόρθωση, μετεγγραφές και Ασούμπρε

Δημοσιογραφική διάσκεψη πραγματοποίησε η ΑΕΚ για το ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με αντίπαλο την Ανόρθωση στο ΑΕΚ Aρένα (Κυριακή 27/01, 16:00). Η δημοσιογραφική διάσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διασκέψεων του γηπέδου και μίλησε ο προπονητής Ιμανόλ Ιδιάκεθ, καθώς και ο Ντάνιελ Μόισοφ.

Για την Ανόρθωση και τους τραυματίες, ανέφερε: «Είναι σημαντικό ντέρμπι για εμάς και για όλους εδώ. Θα είναι αμφίρροπο το παιχνίδι. Ξέρουμε την ποιότητα του αντιπάλου και τη δική μας. Η ομάδα είναι έτοιμη. Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά. Ελπίζουμε να κάνουμε περήφανους τους οπαδούς μας στο τέλος του ματς. Ο Σίλβα είναι εξαιρετικά αμφίβολος. Είναι νωρίς για την επάνοδο του. Αμφίβολος είναι και ο Σάστρε. Θα περιμένουμε αύριο για αυτούς τους δύο. Οι δύο απουσίες που ξέρετε πολύ καλά είναι ο Τολμές και ο Απόστολος που παίζει σήμερα στις 6 με την Εθνική του. Δεν μπορούμε προς το παρόν να κάνουμε συγκρίσεις. Να βρούμε τι είναι αυτό που άλλαξε. Όλα κύλησαν φυσιολογικά γιατί σκοράραμε νωρίς και πήραμε αυτοπεποίθηση με τη Δόξα. Αυτό που έπρεπε να αλλάξουμε ήταν η αυτοπεποίθηση. Ήταν πολύ σημαντική η νίκη με τη Νέα Σαλαμίνα, κάτι έδειξε να αλλάζει εκεί στους παίκτες. Η φιλοσοφία του παιχνιδιού είναι η ίδια. Όπως ήταν και με τον προηγούμενο προπονητή. Καλό ποδόσφαιρο και αποτελέσματα. Με ξέρετε πολύ καλά, προσπαθώ να βρίσκω λύσεις και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Το σημαντικό είναι να ξέρουν οι παίκτες πως θα παίξουν και ξέρουν. Εξαρτάται από τον αντίπαλο και τις συνθήκες του αγώνα πάντα το σύστημα. Το ίδιο θα κάνουμε πάντα. Θα προσαρμοζόμαστε συνεχώς».

Για τον νεοαποκτηθένα, Τζέφρεν: «Είναι απόλυτα έτοιμος ο Τζέφρεν. Οι καλοί παίκτες μπορούν να παίξουν παντού. Εκτός από τερματοφύλακας (γέλια). Είναι παίκτης που παίζει παντού στην επίθεση. Είναι πολύ καλός και με τα δύο πόδια. Είναι γρήγορος και μπορεί να μπει σε διάφορες θέσεις. Θα μας βοηθήσει και θα μας κάνει ακόμα καλύτερους με την ποιότητα που τον χαρακτηρίζει. Είμαι πολύ χαρούμενος που τον έχουμε.

Για το κυπριακό πρωτάθλημα, είπε: «Έχει ανέβει το επίπεδο σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Παρακολουθώντας το ΕΝΠ-Ανόρθωση είδα πως το επίπεδο μεταξύ των ομάδων είναι κοντά. Δεν άλλαξαν πολλά. Το επίπεδο παραμένει υψηλό από τον καιρό που έφυγα και ανταγωνιστικό και αυτό το είδαμε με τις πορείες των ομάδων μας στην Ευρώπη. Η εμπειρία μου με βάση τέτοια ντέρμπι, είναι πως δεν κάνει διαφορά πως έχασε η Ανόρθωση. Δεν ήταν καλό για αυτούς, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα έρθει εδώ για τη νίκη. Όταν αρχίζει το παιχνίδι είναι στο 50-50 και θα κριθεί στις λεπτομέρειες».

Για τις μετεγγραφές και τον Ασούμπρε: «Μιλάμε συνεχώς με τον Άντερ και κάθε ώρα. Πρέπει να περιμένουμε ακόμη λίγο. Μένει ακόμα μία κίνηση που μπορεί να γίνει στην τελευταία βδομάδα. Έχουμε κάνει τρεις κινήσεις και έχουμε χρόνο να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάποια κίνηση. Θα είναι για ποδοσφαιριστή Κ22. Αναλύουμε και θα δούμε. Για τον Ασούμπρε είναι καλύτερα να σας απαντήσει ο Άντερ».

Από πλευράς ποδοσφαιριστών, μίλησε ο Ντάνιελ Μόισοφ: «Το παιχνίδι της Κυριακής είναι μεγάλο. Ένα ντέρμπι στη Λάρνακα. Σεβόμαστε τον αντίπαλο. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και οφείλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας την Κυριακή. Περισσότερο από πότε να πάρουμε το ζητούμενο. Χρειαζόμαστε το σπρώξιμο του κόσμου για να τα καταφέρουμε. Εύχομαι οι τρεις βαθμοί να μείνουν στο ΑΕΚ Αρένα. Ουσιαστικά είναι η πρώτη φορά που είχα ένα τόσο σοβαρό τραυματισμό και να μένω για πάνω από τρεις μήνες εκτός. Έχω επιστρέψει στα δύο τελευταία παιχνίδια, νιώθω καλά, κι εύχομαι να μην ξανατύχει. Κοιτάζω μπροστά. Ήταν δύσκολη περίοδος, αρκετές ομάδες δεν κερδίσαμε. Είχαμε ταλαιπωρηθεί με τραυματισμούς. Τώρα επιστρέψαμε, το δείξαμε και με τη Δόξα και τη Νέα Σαλαμίνα. Δείξαμε πως έχουμε τη δυναμική και θέλουμε να είμαστε ψηλά στη βαθμολογία, να έχουμε ένα επιτυχημένο τέλος στη σεζόν. Ξέρουμε τον τρόπο δουλειάς του Ιμανόλ. Ουσιαστικά μας έκανε μια υπενθύμιση. Τον είχαμε πριν 6 μήνες και τον ξέρουμε πολύ καλά».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ