aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ λογική… λέει Βοσνία

Η λογική… λέει Βοσνία

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Mε αντίπαλο τον νικητή του ζευγαριού  Ζάρια Βάλτι  (Μολδαβία)  και FK Σεράγεβο  (Βοσνία Ερζεγοβίνη) θα αγωνιστεί ο Απόλλωνας στον β’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Στις 13 Ιουλίου, στο  «ΑΕΚ Αρένα», θα διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας, ενώ ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στις  19 Ιουλίου.

Οι κυπελλούχοι θεωρητικά είναι ανώτεροι, ωστόσο χρειάζεται απόλυτη συγκέντρωση στους δύο αγώνες για να περάσουν στην επόμενη φάση.  Ή για να το θέσουμε πιο απλά, αν ο Απόλλωνας θέλει να φτάσει μέχρι τους ομίλους  δεν θα πρέπει να  υποτιμήσει κανένα  αντίπαλο. Η Ζάρια Βάλτι έχει 2.150 βαθμούς στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ (μπήκε σαν αδύναμη στον 1ο προκριματικό) ενώ η Σεράγεβο με 5.300 (ήταν  στους δυνατούς  στον α’ προκριματικό). Η λογική λέει πως ο Απόλλωνας θα αντιμετωπίσει τους Βόσνιους στον επόμενο γύρο.

Η Σεράγεβο τερμάτισε πέρσι στην 3η θέση στο πρωτάθλημα, πέντε βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια και  τέσσερις  πίσω από την 2η θέση. Έχει  κατακτήσει 3 πρωταθλήματα Βοσνίας Ερζεγοβίνης (το τελευταίο ήταν το  2014/15) και άλλα 3 Γιουγκοσλαβίας. Κατέκτησε επίσης  5 κύπελλα Βοσνίας Ερζεγοβίνης (το τελευταίο ήταν 2013/14) και 2 Γιουγκοσλαβίας. Η έδρα της το Ασιμ Φερχάτοβιτς Χάσε το οποίο  είναι χωρητικότητας 34.500. Το νέο πρωτάθλημα ξεκινά την 1η Ιουλίου, συνεπώς οι Βόσνιοι θα είναι σε προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας. Ιδιοκτήτης της  είναι  ο Μαλαισιανός Ταν με περιουσία 1.9 δις.

H Zάρια έχει έδρα το Βάλτι και το γήπεδό της είναι χωρητικότητας 5.953 φιλάθλων. Ιδρύθηκε το 1984 και το ρόστερ της  αποτελείται ως επί το πλείστον από  γηγενείς ποδοσφαιριστές, ενώ έχει στο δυναμικό της δύο Ουκρανούς, ένα Βούλγαρο, ένα Μεξικανό και ένα Αργεντινό. Κατέκτησε ένα κύπελλο Μολδαβίας, αυτό κέρδισε τη σεζόν που μας πέρασε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ