aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ αστο(Χ)ία τους, επέφερε την πρώτη λευκή ισοπαλία!

Η αστο(Χ)ία τους, επέφερε την πρώτη λευκή ισοπαλία!

Ξέχασαν τι θα πει ρίσκο. Παρά τις ευκαιρίες τους Γερμανία και Πολωνία δεν κούνησαν τα αντίπαλα δίχτυα (0-0) στο «Stade de France» και παρέμειναν τα μεγάλα φαβορί για την πρόκριση μέσω του 3ου ομίλου…

Πολύ πιο δυνατά μπήκε στο γήπεδο η Γερμανία, δείχνοντας από το ξεκίνημα πως θέλει να γίνει το αφεντικό. Η Πολωνία έδειξε αρκετά φοβισμένη, την στιγμή που οι αντίπαλοί της πίεζαν πολύ. Αποτέλεσμα; Η ομάδα του Ναβάλκα κλεισμένη στο μισό του γηπέδου και τα «πάντσερ» περιτριγύριζαν την περιοχή του Φαμπιάνσκι έχοντας ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ από νωρίς.

Σταδιακά, η Πολωνία κατάφερε να κερδίσει μέτρα και πρεσάροντας ψηλά μπόρεσε να ανεβάσει τις γραμμές της στο γήπεδο και να μεταφέρει το παιχνίδι στο κέντρο. Λεπτό με το λεπτό, οι Γερμανοί ολοένα και απομακρύνονταν από την περιοχή του Φαμπιάνκι, ενώ απέκτησαν και δουλειά στα μετόπισθεν χωρίς όμως να αγχωθούν ιδιαίτερα. Το φινάλε του ημιχρόνου βρήκε τους παίκτες του Ναβάλκα να ελέγχουν τον ρυθμό και να μπαίνουν στα αποδυτήρια με το βολικό 0-0.

Άλλο ματς στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου. Το γεγονός ότι η Πολωνία είχε άγνοια κινδύνου και έπαιξε πιο επιθετικά, βοήθησε το παιχνίδι να πάρει ρυθμό. Μάλιστα, ο Μίλικ θα μπορούσε να βάλει μπροστά την ομάδα του στο σκορ αν λίγο μετά το πρώτο σφύριγμα έπιανε σωστά την κεφαλιά (46’).

Από την μεριά τους, οι Γερμανοί παρότι πλησίαζαν την περιοχή του Φαμπιάνκσκι δεν μπορούσαν να βγάλουν με άνεση τελική πάσα, συνεπώς και αξιόλογη τελική προσπάθεια. Λίγο πριν το 70’ πάντως και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να είχαν βρει δίχτυα. Αρχικά, ο Μίλικ δεν βρήκε καν την μπάλα στην προσπάθειά του για σουτ από την περιοχή και στην συνέχεια ο Εζίλ είδε τον αντίπαλο γκολκίπερ να του λέει μεγάλο «όχι».

Το πέρασμα των λεπτών βρήκε την Πολωνία να παίζει ελαφρώς πιο συντηρητικά και να οχυρώνει την περιοχή της. Τα πάντσερ μπορεί να πίεσαν, βάζοντας και τον Μάριο Γκόμες στο παιχνίδι, όμως δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τους αντίπαλους αμυντικούς, οι οποίοι ήταν σε εξαιρετική μέρα. Λίγο πριν το τέλος, οι παίκτες του Ναβάλκα κέρδισαν αρκετά φάουλ και πήραν ανάσες, κρατώντας μέχρι το τελευταίο σφύριγμα τον βολικό βαθμό 0-0.

LIVE… LIVE!

1′ Έναρξη στο ματς.

4′ Σέντρα του Ντράξλερ από τα αριστερά, κεφαλιά του Γκέτσε από το κέντρο της πολωνικής άμυνας, η μπάλα πάνω από την εστία του Φαμπιάνσκι.

6′ Σέντρα-σουτ του Χέκτορ η μπάλα έξω.

10′ Κακή επιλογή του Χέβεντες να γεμίζει με κεφαλιά. Καλή έμπνευση, κακή εκτέλεση.

12′ Σε θέση οφσάιντ ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι.

16′ Ο Μίλερ κλέβει από τα αριστερά από τον Πίστσεκ βγάζει στο ύψος του πέναλτι με παράλληλα πάσα στον Κρόος, το σουτ του οποίοι περνά λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι της εστίας του Φαμπιάνσκι.

19′ Φάουλ του Χούμελς στον Λεβαντόβσκι. Πρώην αλλά και νυν (από αυτό το καλοκαίρι) συμπαίκτες. Πριν στην Ντόρτμουντ, τώρα στην Μπάγερν.

33′ Φάουλ του Εζίλ στον Κριχόβιακ.

38′ Σε θέση οφσάιντ υποδεικνύεται ο Τόμας Μίλερ.

42′ Σε θέση οφσάιντ ο Λεβαντόβσκι.

43′ Ο Παζνάν παραχωρεί κόρνερ υπό τη γερμανική απειλή.

45′ Φάουλ του Ματσίνσκι στον Μίλερ.

Ημίχρονο στο Παρίσι. Γερμανία και Πολωνία ισόπαλες χωρίς τέρματα.

germany

46′ Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

46′ Απίθανη ευκαιρία για την Πολωνία. Ο Γκροσίτσκι βγαίνει από τα δεξιά, κάνει τη σέντρα, ο Μίλικ δεν βάζει καλά το κορμί του, με τη μύτη προσπαθεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ανεπιτυχώς, ωστόσο. Μετά από 17 δευτερόλεπτα από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

48′ Ο Γκέτσε υποδέχεται στην μπάλα στην περιοχή, ο Φαμπιάνσκι πιάνει την μπάλα.

55′ Κόρνερ κερδίζει η Πολωνία με τον Γεντζέιτσικ να κερδίζει την κόντρα από τον Μπόατενγκ.

57′ Φάουλ του Μίλερ στον Κριχόβιακ. Σε καλή θέση για τους Πολωνούς.

59′ Ο Λεβαντόβσκι πατά για τον Μίλικ, η μπάλα έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Νόιερ.

67′ Ο Μπόατενγκ υπέπεσε σε φάουλ πάνω στον Μίλικ.

68′ Ο Γκροσίτσκι βγάζει για τον Μίλικ στο ύψος του πέναλτι, αυτός δεν μπορεί να πιάσει το σουτ και να απειλήσει τον Νόιερ.

69′ Σουτ του Εζίλ, απομακρύνει ο Φαμπιάνσκι.

71′ Ούτε ο Σέρλε μπορεί να κάνει το σουτ όπως θέλει, ο Φαμπιάνσκι μπλοκάρει.

74′ Παραχωρεί κόρνερ ο Πάζνταν.

78′ Ο Μίλερ έκλεψε την μπάλα από τον Γεντζέιτσικ, οι κόντρες τον ευνόησαν στην εξέλιξη της φάσης, αλλά το σουτ δεν ήταν καλό.

84′ O Μπόατενγκ κόβει με το χέρι την προσπάθεια του Λεβαντόβσκι.

89′ Κερδίζει φάουλ η Πολωνία. Περνά ανεκμετάλλευτο.

Τέλος στο ματς. Το πρώτο ματς του Euro και 18ο στη σειρά που δεν έχει γκολ.

Η βαθμολογία:

  1. Γερμανία 4 (2-0)
  1. Πολωνία 4 (1-0)
  1. Βόρειος Ιρλανδία 3 (2-1)
  1. Ουκρανία 0 (0-4)

euro

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιοακίμ Λεβ)Νόιερ, Χέβεντες, Τζερόμ Μπόατενγκ, Χούμελς, Χέκτορ, Κεντίρα, Κρόος, Μεσούτ Εζίλ, Τόμας Μίλερ, Ντράξλερ (Γκόμεθ 72′), Γκέτσε (Σέρλε 66′).

ΠΟΛΩΝΙΑ (Άνταμ Ναβάλκα): Φαμπιάνσκι, Πίστσεκ, Γκλικ, Πάζναν, Γεντζέιτσικ, Κριχόβιακ, Ματσίνσκι (Γιοντλόβιετς 76′), Μπλαστσικόβσκι (Καπούτσκα 80′), Γκροσίτσκι (Πέσκο 87′), Μίλικ, Λεβαντόβσκι.

ΓΗΠΕΔΟ: Σταντ ντε Φρανς (81.338), Παρίσι

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπγιορν Κάιπερς (Ολλανδία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κεντίρα 2′, Μεσούτ Εζίλ 33′, Μπόατενγκ 67′ / Ματσίνσκι 45′, Γκροσίτσκι 55′, Πέσκο 93′

ΑΠΟΒΟΛΕΣ: – / –

ΠΑΡΑΔΟΣΗ: Άλλες είκοσι φορές έχουν αναμετρηθεί οι δύο ομάδες στο παρελθόν. Δεκατρείς είναι οι νίκες της Γερμανίας, έξι οι ισοπαλίες και μόλις μία φορά κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο των Γερμανών, η Πολωνία. Μάλιστα, η νίκη των Πολωνών σημειώθηκε στην προκριματική φάση του φετινού Euro (2-0, 11 Οκτωβρίου 2014). Τα «πάντσερ» πήραν τη ρεβάνς επικρατώντας 3-1 στη Φρανκφούρτη (4 Σεπτεμβρίου 2015).

Πατήστε πάνω στο γραφικό με το όνομα του αγώνα, για τα ανάλογα στατιστικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ