aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΓιατί ο Ντούσαν Κέρκεζ είναι ο κορυφαίος όλων...

Γιατί ο Ντούσαν Κέρκεζ είναι ο κορυφαίος όλων…

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Υπάρχουν πολλών ειδών κατηγορίες στις οποίες μπορεί κάποιος αθλητής ή προπονητής να κερδίσει την πρωτιά. Είναι τα νούμερα, η στατιστική πλευρά δηλαδή και τα οποία είναι αδιαμφισβήτητα, υπάρχουν και άλλοι παράμετροι ωστόσο, που είναι δύσκολο να προσμετρηθούν και οι οποίοι βοηθάνε καλύτερα στην κατανόηση μιας επιτυχίας.

Δεν λείπουν και οι ειδικές κατηγορίες για να την ανάδειξη του κορυφαίου της σεζόν, όπου συνυπολογίζονται όλες οι διοργανώσεις. Στην περίπτωση που αναζητούμε τον προπονητή της σεζόν, ο τίτλος αυτός πάει στον Ντούσαν Κέρκεζ. Πήρε μια ομάδα με αρκετά χαμηλό προϋπολογισμό σε σχέση με το Big Six (ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ, Απόλλων, ΑΕΛ, Ομόνοια, Ανόρθωση) του Κυπριακού πρωταθλήματος και κατόρθωσε για μεγάλο χρονικό διάστημα της σεζόν να τη διατηρεί στην κορυφή ή κοντά σε αυτήν.

Μπόρεσε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να δημιουργήσει ένα σύνολο από το οποίο απουσίαζαν μεν τα μεγάλα αστέρια και το οποίο διαπνεόταν από απαράμιλλη ομαδικότητα. Το πνεύμα συνεργασίας που υπάρχει εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου ενίσχυε και την εικόνα της ομάδας. Επέδρασε καταλυτικά έτσι ώστε στο τέλος της σεζόν να εξασφαλίσει Ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Αυτό που ενίσχυσε τη θέση του 43χρονου Βόσνιου τεχνικού ήταν η επιτυχία στον θεσμό του κυπέλλου ξεπερνώντας στα ημιτελικά τον Απόλλωνα και στον τελικό τον ΑΠΟΕΛ. Με την 4η θέση στο πρωτάθλημα ολοκλήρωσε τη χρονιά ως κυπελλούχος, τίτλος που έλειπε από τον σύλλογο της ΑΕΛ εδώ και 30 χρόνια, και αυτό τον οδηγεί στην πρώτη θέση των προπονητών για τη σεζόν 2018-19.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ