aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΦέρτε της τον επόμενο! (video+pics)

Φέρτε της τον επόμενο! (video+pics)

Η ΑΕΚ επικράτησε με 5-0 της Λινκολν, σε αγώνα του Α’ Προκριματικού Γύρου του Europa League και πέρασε στον επόμενο γύρο, με τον επαναληπτικό στη Πορτογαλία (μιας και το γήπεδο της ομάδας στο Γιβραλτάρ δεν είναι κατάλληλο) να είναι απλώς διαδικαστικού χαρακτήρα.

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανής, με την ΑΕΚ να μην δυσκολεύεται να επιβάλει το ρυθμό της και να σκοράρει. Το σκορ άνοιξε ο Φλοριάν με κεφαλιά στο 22’, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χέφελ, με το σκορ αυτό να στέλνει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Τα γκολ της ΑΕΚ διπλασίασε ο Τομάς με κεφαλιά στο 52’, μετά από ασίστ του Τέτε, ενώ ο ίδιος ποδοσφαιριστής έκανε και το 3-0 στο 65’. Ο Φλοριάν έκανε το 4-0 στο 68’, με ασίστ από τον Τομάς. Το κερασάκι στη νίκη της ΑΕΚ πρόσθεσε ο Τρισκόφσκι με εκτέλεση πέναλτι στο 77’, με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος.

Ο επαναληπτικός με την Λίνκολν είναι προγραμματισμένος την ερχόμενη Πέμπτη στο Στάδιο «Αλγκάρβε» (6/7, 23:00), ενώ ο αντίπαλος της στον επόμενο γύρο θα είναι μάλλον η Κορκ Σίτι, που επικράτησε της Λεβάντια με 2-0, εκτός έδρας.

ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδιακέθ): Χούαν Πάμπλο, Καταλά, Αντωνιάδης, Τέτε (67′ Μαλόκου), Σορία, Τομάς, Λαμπάν, Λαρένα (78′ Μπόλιεβιτς), Χέφελ, Τρισκόφσκι, Φλοριάν (71′ Μυτίδης).

Λίνκολν (Χούλιο Ρίβας): Νάβας, Ρ. Τσιπολίνα, Μπ. Λόπες, Κάστελς, Γκαρσία, Τζ. Τσιπολίνα, Καλντερόν (37′ Πίμπε), Ντιεγκίτο, Κ. Κασιάρο (29′ Ερνάντες), Μπάρτον, Λ. Κασιάρο (74′ Αράντα).

Σκόρερ: 22′, 68′ Φλοριάν, 52′, 65′ Τομάς, 77′ Τρισκόφσκι.

Κίτρινες: Αντωνιάδης / Μπάρτον, Λόπες, Κάστελς.

Κόκκινες: -.

Γήπεδο: «ΑΕΚ Αρένα».

Διαιτητής: Νικολάι Άννι (Ελβετία).

Βοηθοί Διαιτητές: Ράφαελ Ζέντερ και Σερντάκ Κουρνάσκα.

Τέταρτος: Αλαΐν Μπιερί.

Το live του αγώνα:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ