aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΦανούριος: «Ξεκάθαρη η θέση του Απόλλωνα για το πρωτάθλημα»

Φανούριος: «Ξεκάθαρη η θέση του Απόλλωνα για το πρωτάθλημα»

Η πάγια θέση του Απόλλωνα εδώ και οκτώ χρόνια επί της διοίκησης Νίκου Κίρζη είναι ξεκάθαρη. «Τα πρωταθλήματα και τα κύπελλα πρέπει να διεκδικούνται από τους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Δεν πρέπει να προτρέξουμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα. Πρέπει να περιμένουμε όσο μας παίρνει, να κερδίσουμε χρόνο ώστε να παλέψουμε τις πιθανότητες επανέναρξης της αγωνιστικής περιόδου», τόνισε ο Φανούριος Κωνσταντίνου.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM (95,0) ο εκπρόσωπος Τύπου του Απόλλωνα αρχικά σημείωσε πως προέχει η υγεία όλων στη μάχη που δίνει η ανθρωπότητα με τον κορωνοϊό: «Είναι ανθρωπιστικό το ζήτημα και τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα», ενώ επεσήμανε πως από την πορεία της πανδημίας θα εξαρτηθεί το μέλλον του πρωταθλήματος: «Θα πρέπει να δούμε τον Απρίλιο αν είναι φθίνουσα η πορεία της πανδημίας και να επαναξιολογήσουμε τα δεδομένα. Σαφέστατα σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να δούμε σενάρια, όμως είναι οξύμωρο να συζητούμε από τις 3 του Απρίλη διακοπή του πρωταθλήματος. Αν είναι φθίνουσα η καμπύλη του κορωνοϊού τότε ίσως επαναρχίσει το πρωτάθλημα. Αν εξαπλωθεί, τότε σίγουρα δεν θα υπάρχει καμία σκέψη για επανέναρξη».

Για το κατά πόσο θα είναι άδικο για τους παίκτες όλο αυτό το διάστημα να το περνούν μακριά από τις οικογένειές τους: «Yπάρχουν συμβατικές υποχρεώσεις με τις ομάδες. Τι σημαίνει θέλει να πάει στη χώρα του; Οι Κύπριοι που ζουν στο Λονδίνο ήρθαν όλοι στη χώρα τους. Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα και τις οδηγίες. Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους παίκτες μας».

Για τις ομάδες που θα παίξουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις εάν ακυρωθεί το πρωτάθλημα, είπε: «Δεν μπορώ να προτρέξω. Για εμάς η πάγια θέση του Απόλλωνα όπως είπα και πριν είναι ότι οι τίτλοι πρέπει να διεκδικούνται από τους παίκτες εντός των τεσσάρων γραμμών. Το ίδιο και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και όλοι οι στόχοι».

Αν στον Απόλλωνα επηρεάζεται το οικονομικό μέρος: «Αν λέγαμε το αντίθετο θα ήταν ψέμα. Αλλά είναι όλα σε πρώιμο στάδιο. Απλά προσπαθείς να δεις τα δεδομένα για αργότερα. Δεν μπορείς να κοιμάσαι στον κόσμο σου. Δεν διαφοροποιήθηκε κάτι, αλλά υπάρχουν οι σκέψεις ώστε η ομάδα να είναι σε εγρήγορση σε όλα τα επίπεδα».

Αν επηρεάζεται το μετεγγραφικό τοπίο: «Σίγουρα έγινε το μεγαλύτερο μέρος της προεργασίας, όμως διαφέρει κατά πολύ η προεργασία με την τελική κατάληξη και αυτό θα κριθεί από τις εξελίξεις των επόμενων βδομάδων. Θα διαφοροποιηθεί ο ποδοσφαιρικός χάρτης. Θα είναι αλυσιδωτές οι επιπτώσεις. Και οι ποδοσφαιριστές θα δίνουν λιγότερα και οι παίκτες θα ζητάνε λιγότερα. Ότι σχεδιάσεις τώρα είναι θεωρητικό».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ